De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (J. Cruijff)

Vacatures genoeg en binnen twee dagen meerdere banen

vacatures vietnam water mensenVacatures genoeg maar geen baan. De laatste weken was ik druk met solliciteren. Zoeken naar een leuke uitdaging. Zoeken naar een leuk team. Fijne collega’s in een fijne setting.

Vacatures zoeken

vacatures vulpen schrijven

netwerken is effectief

Wat heb ik veel gezocht naar (interessante) vacatures de laatste weken. Zoeken op Indeed heeft mij het meeste opgeleverd. Laat je mailbox overspoelen met vacaturemeldingen is mijn advies. Abonneer je op de nieuwsbrieven en zorg dat je LinkedIn bijgewerkt is. Netwerken is in deze nieuwe sollicitatiewereld heel erg effectief. Veel mensen denken echt wel met je mee.
Fijne sites zijn: Noorderlink, Zorgplein Noord, Indeed, monsterboard en de social media kanalen. Allemaal tegelijk inzetten. De ene vacature is de andere niet en ook niet overal te vinden. Maak aan iedereen (bijna iedereen) kenbaar dat je graag wilt werken.

Frustraties

vacatures vulpen schrijven hout

blijf positief

Natuurlijk ben je op den duur gefrustreerd. Dat was ik ook. Vooral als je niets hoort. Geen afwijzing, geen bevestiging van ontvangst. Eindeloos doorzetten en vooral geduld hebben. Blijf positief.

vacatures pen schrijf vulpen inkt

uitzendbureau of detachering

Geduld is misschien wel een schone zaak maar ik kan je zeggen dat deze eigenschap niet boven aan mijn karakterlijstje staat. Toch kwamen er zo langzamerhand steeds meer gesprekken. Ook detacheerders die belden. Bij Tempo Team en Maandag bijvoorbeeld ben ik super goed ondersteund. Die medewerkers verdienen echt een pluim.  Ik voelde vooral veel energie, positiviteit en deskundigheid. Tijdens de kennismaking werd er vooral goed geluisterd. Inlevingsvermogen en doorzettingsvermogen van de bovenste plank.

Luxe probleem

vacatures pen vulpen koffie papier

zelf kiezen

Vorige week gebeurde het. Op aanraden van de bureaus waar ik al eerder contact mee had, moest ik ook zelf blijven solliciteren. Dat heb ik ook gedaan. Fanatiek kan ik je zeggen. Grijze haren kreeg ik er van. Ineens liep een eigen sollicitatie tegen het arbeidsvoorwaarden gesprek en bij twee detacheringsbureaus c.q. uitzendbureaus hadden ze een baan beschikbaar. Gesprekken gevoerd, overlegd met mijn lieve man en uiteindelijk op gevoel gekozen. Op die manier een keuze maken, is lastig. Je weet bij geen enkele werkgever vooraf waar je instapt. Maar als de bos bloemen met de felicitaties van het detacheringsbureau de kwaliteit van de samenwerking symboliseert, gaat het vast en zeker een top periode worden. Ze staan in een enorme vaas op tafel. Ik ben ontzettend dankbaar dat ze mij deze kans gunnen.

Modern en vooruitstrevend

vacatures pen vulpen boek papier schrijven

werk aan de winkel

Na de eerste werkdagen heb ik een ontzettend goed gevoel overgehouden aan mijn nieuwe werkplek. Een grote zorginstelling voor jeugd ggz. Vestigingen op diverse plekken, modern en vooruitstrevend. Maar wat ik vooral vond is een warme werkomgeving en een hartelijk welkom. Fijne en toegankelijke collega’s. Hoofd HR waar de energie bijna van af spatte.

vacatures pen schrijven leer bloem

broodjes in de tas

Op mijn eerste werkdag was ik vroeg wakker. Extra dosis opvliegers bij het opstaan. In tijdens van stress krijg je die gratis meegeleverd. Gelukkig had ik goed geslapen.  Wat doe je aan? Netjes; zeker niet te netjes. Kleuren maar niet te uitbundig. Stevige schoenen (steunzolen) en extra leesbrillen in de tas. Broodjes mee (geen maanzaad …) en een groene appel. Geen panty’s aan want je wilt niet op het toilet zitten te prutsen om een nieuw paar aan te trekken. Frisse handen, schone nagels en vrolijke oorbellen. Ik ga er voor met een goede dosis energie.

 

Bij een goed einde hoort een goed begin. (Bron: Confucius). 

 

9 reacties

 1. Wieb

  Je bericht geeft de burger moed.
  Ik merk dat nu ik zelf wat fanatieker solliciteer, en wat langer op de markt ben, dat de gesprekken (zowel met werkgevers als met detacheerders) als paddenstoelen uit de grond springen.

  Gefeliciteerd met deze baan!

  • Herma Westerdiep

   Dank je. Ik zie het inderdaad als een kroon op alle gesprekken. Deze baan is bijna een lot uit de loterij. Een fijne organisatie en een nog fijner HR team.

 2. Thea

  Veel succes, zo te lezen is het een fijne werkplek!

 3. Audrey

  Wat ontzettend fijn voor je, zeg! Gefeliciteerd met je nieuwe baan en veel werkplezier!

 4. Barbara

  Oh, wat super! Je hebt een baan. Lieve Herma, het is je zo gegund. Heel veel werkplezier.

 5. Nicole Orriëns

  Gefeliciteerd zeg! Wat fijn dat je een goede plek hebt gevonden. Goed gedaan!

  • Herma Westerdiep

   Dank je. Ik heb niet alleen een fijne werkplek maar ook hele fijne collega’s. Iedereen weet dat je van hard werken niet doodgaat maar van slechte collega’s en een slechte werksfeer (en in het ergste geval gaat dat samen …) kun je ziek worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑