De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (J. Cruijff)

Blaasontsteking en SLL – (deel 14)

Blaasontsteking en SLL. We zijn weer een paar maanden verder. Tussendoor toch wat beren (lees: infecties) op de weg.

Blaasontsteking en SLL

blaasontsteking en SLL

Blaasontsteking

Dit is het vervolg op 11 juni 2023 waarin ik redelijk euforisch was. Goede berichten en groene vlakjes. Toch ben ik ziek. Naast eczeem aan mijn voet, een zich opnieuw aankondigende slijmbeursontsteking in mijn heup en een ontstoken oog, heb ik last van terugkomende blaasontstekingen. Terwijl ik dit schrijf heb ik de 7e kuur achter de rug. Week ziek, week kuren en een week geen klachten. Urine inleveren om de diagnose te stellen (kan ik zelf ook wel – zelfs zonder leesbril) en een dikke week later urine inleveren om bevestigd te krijgen dat alles weer brandschoon is. Maar ik kom er niet van af. Ontzettend veel pijn bij het plassen, bloed in de urine en algehele malaise. Af en toe een weekend op de bank liggen als het zitten ook niet meer fijn is. Wat een ellende.

Yoghurt

yoghurt

Ik heb echt alles geprobeerd. Van links draaiende yoghurt, probiotica en D-Mannose capsules tot berendruifblad en thee uit Zuid-Afrika. Helemaal niets helpt om te voorkomen dat het weer terugkomt. Me helemaal ongans drinken (vooral veel zuur) en verstandig leven. Voeten op de grond en met een holle rug plassen. De een zegt dat het echt helpt en de ander verklaart je voor gek. Wanhopig word je er van als je voor de zoveelste keer met een zere plasser op de bank zit. Doodmoe, alle energie stroomt door je pijnlijke urineleiders naar buiten. Zo het riool in.

In de rij bij de apotheek om de zoveelste strip pillen op te halen. Zo’n kweek laat zien of er sprake is van een bacteriële infectie van de urinewegen. Dus de aard en hoeveelheid van ziekteverwekkende bacteriën in de urineblaas. Om te kijken of er nierschade is moet er onderzocht worden of er eiwit in de urine zit.  Ook wordt er gekeken naar albumine en creatinine. Ook de door de huisarts aangevraagde echo liet geen afwijkingen (poliepen bijvoorbeeld) zien. Gelukkig.

Ziekenhuis

blaasontsteking

wachten op CT scan

Maar na de zoveelste kuur en de doorbrekende infectie tijdens een onderhoudskuur met antibiotica (Nitrofurantoïne) heeft de huisarts contact opgenomen met het ziekenhuis, met de behandelend hematoloog. Zij belde me en gaat me uitnodigen voor een CT-scan (14 september) om te kijken of de SLL misschien ineens heel erg opspeelt. Ik denk om te kijken wat er eerder was … de kip of het ei. Ook verzocht ze me om bij een weer opkomende blaasontsteking urine naar de prikpoli te brengen zodat de uroloog daar ook iets over kan zeggen. Ik ben in goede handen. Zo voelt het.

Wie kent de combinatie SLL (of CLL) en een urineweginfectie? Ik kan er op internet niets over vinden.

4 reacties

 1. Ellen

  Oei dat is zeker balen die steeds terugkerende blaasontsteking. Hopelijk kunnen ze er in het ziekenhuis achter komen wat de boosdoener is.
  Heel veel sterkte en beterschap.

  • Herma Westerdiep

   De boosdoener (bacterie) is al gevonden. Nu de afspraken en behandeling afwachten.

 2. Lidy

  Hallo Herma,
  Ik wilde je als tip cranberry capsules meegeven, maar misschien had je er al van gehoord.

  Groetjes Lidy.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑