Life is a song, sing it

Numerologie gaat over meer dan alleen nummers

numerologie stoelenNumerologie. Mijn blog gaat vandaag over nummers. Getallen, cijfers, reeksen … rekenen leerde je op de lagere school. Je ouders leerden je tellen toen je nog maar heel klein was. Hebben deze cijfers (getallen) ook nog een bijzondere betekenis?

Numerologie

numerologie

geluksgetal

Numerologie is al heel oud; het bestaat al meer dan 11.000 jaar. Denkt men. Volgens de numerologie-specialisten heeft ieder getal zijn eigen, unieke ‘trilling’.  Aan de hand van deze trilling wordt in de numerologie (bij gebruik van bijvoorbeeld je geboortedatum), je numeroscoop getrokken. Wat is je doel op aarde, hoe sta je in het leven en welke levenslessen krijg je mee? Wat is de betekenis van je geboortegetal. Zelfs je naam is geen toeval. Zegt men. Waarom ben je op die ene dag geboren, wat waren je huisnummers? Ik ben altijd best wel met getallen bezig. Invloed op de staatsloterij heb ik nog nooit kunnen uitoefenen, maar ja.

Net zo als je naam, heeft ook je geboortedatum invloed op wat je leert in je leven. Numerologie zorgt daarnaast voor een beter inzicht in onszelf. Op deze manier breng je je leven op een hoger plan. Kan toch best wel een uitdaging zijn.

Rekensommetje

Als ik mijn naam omzet in getallen (H=8+E=5+R=18+M=13+A=1 is in totaal 45. Die getallen tel je ook weer bij elkaar op: 4+5 = 9). Het getal is dus 9. Onderstaand staan de getallen 1 tot en met 9 en hun betekenis:

 1. De initiatief nemer; het getal van de ego en de goddelijkheid. De leider.
 2. Sensitiviteit; samenwerken en vriendschap.
 3. Mijn lievelingsgetal: Het getal drie staat voor creativiteit.  Het resultaat van de getallen 1 en 2. Verbonden met het symbool van de driehoek. Dit heeft weer te maken met het verleden, heden en toekomst of geboorte, leven en dood.
  In de wiskunde het enige priemgetal dat ook een driehoeksgetal is. Een getal uit de rij van Fibonacci. Dat gaat mijn pet te boven.
 4. Vasthouden, structuur, organiseren en grenzen.
 5. De vijf heeft te maken met veranderingen, vrijheid en avontuur. Interesse in anderen.
 6. Persoonlijke liefde.  Dienstbaar, gelijkwaardig en harmonie.
 7. Ratio, intuïtie, introspectie en wijsheid.
 8. Het getal van de balans. In het materiële maar ook in het emotionele en het spirituele. De 8 is een heel krachtig getal. Dit getal geeft ook macht en kracht op materieel niveau.
 9. Staat voor liefde naar iedereen. Menselijk begrip en volmaaktheid; verbonden met onzelfzuchtigheid. Gevoelig, humaan, ruimdenkend en creatief.  Het getal 9 houdt van harmonie, is kunstzinnig en geeft veel liefde. Enthousiasme. What’s in a name hoor ik je nu denken? Nou, bij mij nummer 9 dus.

Gebeurtenissen uit het verleden

Karmische getallen zijn: 13 – 14 – 16 en 19. Als deze getallen zich aan je tonen zijn er nog zaken die spelen uit een vorig leven. Je moet hier nog iets mee. Ook hier moet je levenslessen uit halen.  De 13 heeft te maken met een vorig leven. Je hebt waarschijnlijk niet hard genoeg gewerkt voor of met anderen. In dit leven zul je dus creatief en vol inspiratie aan het werk moeten.  De 14 geeft aan dat je in een vorig leven te veel vrijheid hebt genomen. Nu moet je dus je balans zoeken tussen loslaten en vasthouden (wikken en wegen).  De 16 duidt op een tekort aan gegeven liefde. Leer de wijsheid van de liefde kennen in dit leven en wees op je hoede voor de angst voor afwijzing. Als laatste de 19. In een vorig leven was je alleen maar bezig met jezelf. In dit leven moet je dat tekort dus inhalen. Vind de zuiverheid en wees dienstbaar naar je medemens.

Dwangmatigheden

Wie heeft ook wat met getallen? Ik zet mijn wekker altijd op een gelijke reeks getallen. Altijd om 7.07 of 8.38 of 6.36. Nooit om 9.00 uur ofzo. Ik ken ook iemand die haar volume op de tv altijd in even getallen zet.

2 reacties

 1. Annelies

  Pfff Herma , getallen wat heb je ermee , Je leert rekenen Getallen maar tegenwoordig wordt alles voor je uitgerekend , meestal neem je aan dat het klopt.
  En wat echt niet altijd is .
  Dus de cijfers van 1 Tot 10 een betekenis hebben heb ik nog nooit van gehoord of geen interesse in gehad .
  De cijfers van de klok ja die moet ik nog steeds wat in de gaten houden
  Als ik maar een getal in centen op de bank of in de beurs heb is genoeg , daar zou ik nou draaiduizelig van worden ,
  Groetjes een fan je

  • Herma Westerdiep

   Wahaaa … wat een heerlijke reactie. Wat je zegt, hadden we die getallen maar op de bank staan. Dan zouden we er duizelig van worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑