Recept kip, pesto op een bedje van geroosterde paprika. Gezond, lekker en voedzaam. Misschien heb je alles al wel in huis. Makkelijk en snel bovendien.

Recept kip, pesto en paprika

recept kipHet zoveelste recept kip en pesto, denk ik wel eens. Maar ja, de slogan van ‘Kip, het meest veelzijdige stukje vlees, kip’, is er niet voor niets. We eten met z’n allen graag kip. Het is makkelijk te bereiden, lekker van smaak en op veel manieren toe te passen.  Kip zit boordevol eiwitten, die de bouwstenen zijn voor je spieren, ze zijn rijk aan vitamines en mineralen en hebben weinig vet. Vandaag heb ik een recept voor in de oven. Goed voor te bereiden dus als je eters krijgt. Dit recept kreeg ik ooit van mijn leidinggevende. Leuke herinneringen dus.

Ingrediënten voor 4 personen

kippendijen of kipfilet

4 grote kipfilets of kippendijen
Rode pesto (1 of 2 potjes)
Knoflook naar smaak (1 of 2 teentjes)
Peper, zout en een beetje chilipoeder
Twee potten geroosterde paprika (bijvoorbeeld Jumbo)
Crème fraiche

peper en chilipoeder

Pak een ovenschotel uit de kast waar de kipfilets makkelijk naast elkaar kunnen liggen. Je kunt het natuurlijk ook verdelen over vier kleine ovenschaaltjes (per persoon), maar dat ligt aan de rest van je maaltijd en je creatieve uitvoering. Lekker invetten met een beetje olie.

Zacht zoete smaak

recept kip

mooi verdelen over de bodem

Leg de geroosterde paprika (uit een pot) op de bodem en maak ze op maat. Zorg dat de bodem bedekt is. Geroosterde paprika’s hebben een zacht zoete smaak. Lekker lekker. Snijd de kipfilets van boven zachtjes (diagonaal) in en bestrooi ze daarna met peper en zout.  Wrijf het er met je vingers even lekker in. Je kunt de kip dan op de paprika’s leggen. Ondertussen meng je in een andere kom de crème fraiche met de pesto, de knoflook en de chilipoeder. Dit mengseltje verdeel je over de kipfilets.

De paprika kun je natuurlijk zelf ook roosteren.  Via deze link legt ‘Anniepannie’ je uit hoe je dit moet doen. Mij veel te veel werk.

doorsnede vanaf de zijkant

Oven voorverwarmen op 180 graden. Na 30 tot 40 minuten zijn je kipfilets klaar en kun je het samen met (brede, stevige) pasta of met gewone gebakken aardappeltjes presenteren. Voor de frisheid een lekkere salade erbij. Heb je daar geen zin in, passen gekookte boontjes ook natuurlijk. Eet smakelijk.

recept kip

leuk patroontje er in