De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (J. Cruijff)

Geboren op 17 januari … in het jaar 1992

geboren wereldbolGeboren op 17 januari. Ik kwam wat wetenswaardigheden tegen op het internet. Op deze dag ben je maar liefst 10593 dagen oud en vier je je verjaardag met een kleine 40.000 anderen op deze wereldbol

 

1992

VW Golf

Geboren in een schrikkeljaar maar niet op een schrikkeldag.  In 1992 kenden we op 30 juni nog een extra schrikkelseconde. In het Romeins schrijf je je geboortejaar als MCMXCII. De minimum temperatuur was die dag 4°C. Sinterklaas kwam aan (toen nog met Zwarte Pieten), later in dat jaar op 14 november in Dordrecht en bracht cadeautjes voor 1.5184.000 inwoners mee. Het zittende kabinet was Kabinet Lubbers (III).  De auto van het jaar was de Volkswagen Golf en de meest succesvolle film was Aladin.
Een brood kostte € 1,29. Volgens mij betaal ik bij de warme bakker nu zo rond de  € 3,00. De telegraaf opent die dag met een artikel over het onderzoek naar de premie van de ziektekostenverzekering. Nu nog een heet hangijzer.

Steenbok

steenbok

steenbok

Je sterrenbeeld is Steenbok. Perfectie en betrouwbaarheid hoort bij jou; aldus de sterren. Je wordt dan ook niet snel afgeleid door verschillende problemen of hindernissen in het leven. Daarnaast ben je erg gedreven en wil je je doel(en) bereiken.  Over het algemeen zijn Steenbokken slimme mensen.  Volwassen, verantwoordelijk en ambitieus. Je maakt (meestal) verstandige keuzes.  Een Steenbok is sociaal sterk en bescheiden. Dit zorgt ervoor dat jij je in een grote groep vaak minder op je gemak voelt. Soms wat verlegen, maar daar heb je bij je familie en goede vrienden geen last van. Zij betekenen simpelweg alles voor jou. Je zult mensen niet snel teleurstellen en je staat altijd voor ze klaar. Op welk gebied dan ook, van liefde tot werk.

Muziek

radio

Queen

Op de dag van je geboorte stond de plaat George Michael & Elton John op nummer 1 in de Nederlandse Top40 met Don’t let the sun go down on me. De Bohemian Rapsody van Queen stond op nummer 2.  U2 maakte One. Metallica bracht Nothing Else Matters uit. Knockin on heaven’s door staat in de zomer van 1992 vier weken op nummer 1.  Het jaar 1992 is het sleuteljaar voor de gabberhouse. Twee hiphopnummers, gezongen door  twee springende rappertjes. Zij lieten ons toen geloven dat het hip was om onze broeken verkeerd om aan te trekken. Leuke herinneringen.

Geschiedenis

oorlog

woorden overbodig

Servië en Kroatie sluiten een wapenstilstand na een periode van oorlog. Deze burgeroorlog had diverse aanleidingen. Boris Jeltsin kondigt aan dat Rusland geen kernraketten meer op Amerikaanse steden zal richten. Microsoft brengt Windows 3.1 uit, De eerste sms-boodschap wordt verstuurd over het Vodafone -gsm-netwerk in het Verenigd Koninkrijk en Euro Disney Parijs opent zijn deuren. Bill Clinton verslaat George H.W. Busch in de presidentsverkiezingen.  Op het vliegveld van Faro (Portugal) stort een vliegtuig van Martinair neer. 56 mensen komen om maar op zondagavond 4 oktober stortte een Boeing 747 van de de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al, neer op twee flats in de Amsterdamse Bijlmermeer. Ik weet nog hoe verslagen we naar de beelden keken. Onze schoonzus (met man en kinderen) woonde in de Bijlmer. Hun flat werd niet geraakt.

zoon

Martin

Al met al voor mij een perfecte dag om een prachtige, gezonde zoon te krijgen. Drie weken eerder dan de uitgerekende datum.

Wie van jullie is er ook jarig op 17 januari?

2 reacties

  1. Ivonne Melters

    Ban harte gefeliciteerd met de verjaardag van Martin! ???

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑