De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent

Sperziebonen en een week vooruit plannen

sperziebonenSperziebonen. Ik doe tegenwoordig zo niet zo vaak boodschappen. Eens per week een rondje supermarkten; dat moet het dan maar zijn.

 

Sperziebonen

sperziebonen

sperziebonen koken

Dat betekent in mijn geval dat als ik boodschappen voor mijn moeder moet halen, ik zelf ook langs de supermarkten ga. Bij de één heb je je favoriete producten, bij de ander is de kwaliteit weer anders. Als met al scoor ik mijn boodschappen snel gerekend wel in vier marktgiganten. De vijfde is de buurtsuper; die bezorgde voor het eerst een vracht zware (lang houdbare) boodschappen.

spekjes

spekjes uitbakken

Bestelling op internet en de aflever dag en tijd invoeren; een paar dagen later stond de jongeman voor de deur met een statiegeldkrat. Ik hoefde de spullen alleen nog maar in de kast te zetten. De auto rustig op onze parkeerplaats, digitaal koffiedrinken met m’n collega’s en geen nat pak. Efficiënt. Toch?

Verse groente en fruit

witlof

witlof snijden

Groente en fruit is, als je er goed op let, best wel lang houdbaar. Die wil ik zelf dan ook graag kopen. Ik plan de week dus zo dat ik de snel bederfelijke spullen het eerst gebruik. Helemaal tegen mijn natuur in. Normaalgesproken ben ik impulsief en plan mijn week het liefst chaotisch en onvoorspelbaar. Toch lukt het me (door alle coronadreigingen) langer vooruit te kijken. Vandaag had ik nog verse sperziebonen en witlof in de groentela liggen.

harde kern

harde kern verwijderen

Wat moet ik hiermee? Weggooien is geen optie natuurlijk. Op internet gesnuffeld en her en der wat ideetjes opgedaan.

Complimenten

gorgonzola

Omdat ik het zelf erg lekker vond en ook nog eens complimenten kreeg, deel ik dit receptje natuurlijk:

Ga in je koelkast op zoek naar: Witlof, sperziebonen, gorgonzola, spekjes, pasta (eventueel nog wat crème fraiche), peper en zout.  Eerst de sperziebonen koken. Iets korter dan op de verpakking staat aangegeven. Spekjes uitbakken en een pan opzetten met ruim water (en zout) om de pasta in te koken. Witlof snijden en de harde kern verwijderen. Die is hard, bitter en dus niet zo lekker. Als de sperziebonen klaar zijn (afgieten), kun je ze bij de spekjes voegen. Doe de pasta in de pan met kokend water, en doe als de pasta nog 5 minuten moet koken, de witlof bij de spekjes/sperziebonen. Als je een pastagerecht maakt moet je vaak goed timen. Daarna de gorgonzola erin verbrokkelen; eventueel wat aanvullen met crème fraiche en op smaak brengen met peper en zout. Ik heb aan dit gerecht geen zout toegevoegd omdat de spekjes en de gorgonzola al zout genoeg zijn.

 

spekjes en de sperziebonen

witlof in reepjes van 2 cm

stevige pasta

op weg naar een compliment

1 reactie

  1. Justin Case

    Klinkt heerlijk, het water loopt me in de mond! En ik moest erg lachen om je chaotische en onvoorspelbare planning.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑