expo assenExpo Assen. Pal naast het circuit waar de motoren ronken, staat deze combinatie van een evenementenhal en een racecircuit. Uniek in de wereld zeggen ze. Wij waren op verkenning.

 

Expo Assen

expo assen

prachtig toch?

Om toch even de zinnen te verzetten in deze coronaperiode, zijn we een tijdje geleden naar een beurs in Assen geweest. In de Expo Assen wel te verstaan. Dicht bij huis. Nog nooit geweest. Op het naast gelegen circuit natuurlijk wel. Menig uurtje hebben we daar gesnuffeld aan supercars, hard rijdende motoren en genoten van racedagen zoals de TT en de Superbikes. Fijne herinneringen. Hele fijne. We reden rustig, met onze auto, onder een indrukwekkende TT poort door. Meer welkom kun je je niet voelen. Her en der zagen we al Kampers met een groot bord erop: Te Koop. Slim.

Corona en een beurs

expo assen

ruime parkeerplaats

Je kon vooraf de kaarten reserveren voor een bepaald tijdsslot. Theoretisch een goed begin. We vroegen ons af of het ook zo zou zijn. Mocht het niet zo zijn, konden we onze eigen benen (biezen) pakken en het pand verlaten. We willen geen risico op een corona-besmetting. Het was goed geregeld. Perfect. Borden en aanwijzingen en geen volle bak. Duidelijke looproutes en heldere aanwijzingen. Beursgangers en verkopers die zich op ruim 1,5 meter van elkaar prima vermaakten. Deze beurs had kampers en caravans, technische snufjes en innovaties op kampeergebied.

Vakantievieren

super klein

Hoe vier je je vakantie ten tijde van een pandemie? Daar heb ik het al eerder in een blog over gehad. Daarom is het leuk om te kijken naar al die blije kampeerders. In een tent, caravan of kamper. Je hebt je eigen huisje, je eigen deurkrukken en je eigen wasgelegenheid. Die 1,5 meter is super makkelijk toepasbaar. Onbekommerd door Nederland trekken., samen buiten. Geen ronddwalende aerosolen. Je zag op deze beurs kampers van meer dan een ton, kampers met een alkoof (zo’n bult boven de bestuurder waar je met twee man als een soort tosti in moet slapen) of kampers met een enorme schuifdeur aan de zijkant. Fijn voor de buren als je ‘s nachts moet plassen. Met alleen een B rijbewijs mag je een Kamper tot 3500 kg besturen.

Aanrij route

alles perfect aangegeven

De route naar de beurs vonden wij niet zo goed aangegeven. Het kan ook zijn dat we ‘gewoon’ niet goed hebben opgelet hoor. Wij waren verdiept in onze telefoon die ons navigeerde naar het juiste adres. Dat verliep prima. Als je naar de hal toe rijdt, zie je in de verte de tribunes van de TT baan. Ik had een beetje geluk omdat ze aan het trainen waren. Het geluid van ronkende motoren deed me goed.

De hal ziet er prachtig uit. Overal informatie over handen wassen en afstand houden. De auto had snel een plekje op de enorme parkeerplaats. Flesje spa rood gescoord met iets lekkers erbij (natuurlijk) en onze dag kon niet meer kapot. Met zo weinig kan een mens tevreden zijn. Complimenten aan de organisatie van Expo Assen. Hier hoef je niet bang te zijn iets op te lopen. Wij voelden ons welkom en hebben genoten van de beurs.