De punten moeten dáár op de i gezet worden, waar ze horen (J. Cruijff)

Zestigplusser; Levensvragen en antwoorden

zestigplusserLevensvragen.  Jullie kennen me al als vijftigplusser. Nu ben ik zestigplusser. Lees gezellig mee.

Levensvragen en antwoorden

geen kort koppie

Hoe ziet de home screen van je telefoon en pc eruit? Daar staat een hele leuke foto op van mijn allerliefste. Genomen door een professionele fotograaf op het werk voor het personeelsblad. Mijn steun en toeverlaat. Mijn rots in de branding. Dat was zo en dat is nu nog steeds zo. Sommige dingen veranderen en sommige dingen veranderen nooit. Waar en van wie je houdt, zit diep binnen in je hart vergrendeld. Daar kan niemand bij.

We zitten nu in de tijd van het jaar om eens na te denken over wie en wat ons lief is.

Wijn of champagne

Je gaat naar een kroegje/café; wat bestel je? Café of kroegje komen we alleen in onze vakantie. Dan is het al snel een portie bitterballen met rosé of bier. Het liefst buiten. In een restaurant zie je me niet snel aan de champagne. Thuis wel. Daar trekken we regelmatig een flesje bubbels open. Vaak om de ‘gewone’ geneugten van het leven te vieren. Een mijlpaal, een goede uitslag van het ziekenhuis of gewoon omdat onze kinderen er zijn. Dat zijn voor mij ongekende geluksmomentjes. De één zien we wat vaker dan de ander; maar het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Houden van je kinderen is altijd en op ieder moment.

Vakantie vieren we het liefst in een wijnstreek. Soms rijden we daar rond in een Alfa maar nu vooral in allerlei variaties van Land Rovers.

Oorlog

herma

leef in het moment

Waar erger je je aan? Ik ben redelijk open en direct. Hart op de tong. Vroeger en nu nog steeds. Niet altijd een goede eigenschap. Net zo als mijn snelheid in antwoorden (ad rem) en ongeduldigheid. ‘Herma-fast-forward‘ noemt P. me wel eens plagerig. Maar die ergernis ligt beneden in de kelder. Ik doe mijn best op mijn woorden te passen. Op dit moment erger ik me er vooral aan dat er oorlog gevoerd (lees: mensen gedood) wordt in verschillende landen. Te gek voor woorden. Dat er al mensen zijn die oorlog voeren en dat we hier met z’n allen niets aan kunnen doen. Laat elkaar met rust. Geloof wat je wilt geloven maar probeer geen baas te spelen over elkaar.

Knipoog

ooit … bij Mölnlyce

Wat is je meest awkward moment ooit? Ach … daar lig ik niet zo wakker meer van. Meestal heb ik (als zestigplusser met een zo langzamerhand grote, vette knipoog), leuke herinneringen aan veel momenten. Het enige dat me te binnen schiet is het recentelijke onderzoek in het ziekenhuis door twee super mooie jonge artsen.
Wat is je favoriete dag van het jaar? Oudjaarsdag; net als in mijn eerdere blog. Ik weet niet precies waarom. Maar ik heb iets met die dag. Melancholie en warmte (figuurlijk dan … ). Oliebollen bakken doe ik niet meer. Te veel gedoe voor weinig. Maar oliebollen horen er wel bij. We eten nu de hele decembermaand oliebollen. Oudjaarsavond geeft me het gevoel dat ik dankbaar moet zijn dat ik weer een jaar afsluit en met open vizier aan het nieuwe jaar begin.

op een terrasje

Serie of film? Lastig. Game of Thrones blijft de mooiste serie, samen met La Casa de Papel natuurlijk. In La Casa de Papel noemt een mysterieuze man zichzelf “de Professor” en organiseert samen met acht specialisten (vernoemd naar steden) de grootste overval in de Spaanse geschiedenis. Samen willen ze de Koninklijke Munt van Spanje infiltreren om zelf bankbiljetten te drukken. Het doel is om met een totaal van 2,4 miljard euro in de tas het gebouw te verlaten. Compleet gestoorde film met veel onverwachte wendingen. Vervelen doe je je niet bij deze serie en je pinkt menig traantje weg.  Netflix heeft ook bij ons intrede gedaan. We genieten van de Scandinavische thrillers maar ook van een mooie documentaire op zijn tijd.

Oppervlakkig

… ooit … in Parijs

Dit waren natuurlijk weer een aantal redelijk  oppervlakkige levensvragen. Maar voor mij geldt wel: Het leven wordt je maar een keer aangeboden. Tijd voor een generale repetitie krijg je niet. Je moet in jezelf blijven geloven. Loslaten op wat voor manier ook, doet pijn. Accepteer het leven zoals het voorbij komt. Maak het er het beste van en blijf jezelf. Gezond of ongezond (ziek). Koester de mensen die van jou houden. Ga van het positieve uit en behandel je medemens met respect.

Je rimpels zijn je draaiboek van het leven. Leef in het moment; leef in het nu.

 

 

10 reacties

 1. Lot

  Het zijn wel hele leuke vragen.
  Wij kijken ook veel series, een bijzondere vd afgelopen maanden was Exit over 4 Noorse millionairs. Nadeel van die goede scandinavische series is de taal, ik haak graag tijdens kijken maar moet toch dan de ondertitels lezen. De eerste film die me te binnen schiet si Th Usual Suspect.

  Op Laptop en telefoon wissel ik heel vaak, op het moment een foto van de vulkaanranden die afgelopen week in IJsland uitbrak, ik heb in Grinjavik overnacht op weg naar een bezoek aan mijn zus die daar tijdje werkte.
  Telefoon heeft nog steeds een kleine zonnebloem, die is stond bij de buren en de zon viel er vanachter op en geeft de randen iets gouds.
  Oorlog sla ik liever over

 2. Anneke Kuiper

  Klopt en ik voeg daar altijd aan toe “ en zelf even de slingers ophangen en rozen kopen”

 3. Mevrouw Niekje

  Exit, een van de beste series die in 2023 ontdekte en heb gebinged!

 4. Mevrouw Niekje

  Het leest lekker en oppervlakkig mag hoor, hier op je eigen blog. Ik doe even mee: lang haar en geen pittig kort voor mij! Ben het eens dat het eigenlijk te idioot voor woorden is dat er vandaag de dag oorlog is, niet een maar meerdere, en dat we daar allemaal van vinden dat het niet kan en toch is het zo.
  Ik drink bijna nooit alcohol en ga niet naar het café, behalve wanneer we op vakantie zijn, dan komen wel wel in cafeetjes. Ik drink dan meestal thee of een sapje, bij het eten een witte of rode wijn. Een keer per jaar prosecco, met Oud en Nieuw, ook mijn favoriete feestdag vanwege de sfeer, de spanning, de oliebollen en het einde van oud en begin van nieuw. Heb geen voornemens maar voelt toch als nieuwe bladzijde.
  Favoriete films: The Untouchables, Amadeus en Grease (alle drie vanwege de goede herinneringen die bij de film horen) maar er zijn nog veel meer films waar ik van genoten heb. Boeken: ontelbaar veel favorieten. Misschien blogje schrijven over mijn tops en tips voor van alles en nog wat! Fijne jaarwisseling Herma!! xx

  • Herma Westerdiep

   Dank voor het compliment. Het is voor mij een uitlaatklep. Heerlijk. Ook dank voor de filmtips. Fijne jaarwisseling en een voorspoedig 2024.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑