De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (J. Cruijff)

WhatsApp handigheidjes die je makkelijk toepast

whatsappWhatsApp. Ik gebruik deze berichtendienst veel en probeer ook steeds wat handigheidjes te leren. Dus nu maar een paar opgezocht die ik zelf handig vind. Misschien heb je zelf nog een paar andere. Deel ze dan met ons.

WhatsApp als berichtendienst

Achtergrond veranderen

Dat je je telefoon persoonlijk kunt maken is leuk. Vaak als je een nieuw toestel krijgt ga je als een speer aan de slag. Met WhatsApp kun je dit dus ook doen. Ga hiervoor naar de drie bolletjes rechts boven in je telefoon (stipjes) > Instellingen > Chats > Achtergrond. Daar vind je dan mogelijkheden om je achtergrond aan te passen. Zelfs met foto’s uit je eigen galerij. Toch leuk en om vrolijk van te worden?

Chats vastpinnen

Deze optie vind ik erg handig. Als je bepaalde personen hebt die je in je hele lijst niet uit het oog wil verliezen kun je deze persoon of een hele groep, vastzetten (vastpinnen). Dit doe je op een Android door het gesprek c.q. de persoon (dus niet in het gesprek maar op je overzichten)  ingedrukt te houden en vervolgens op de punaise bovenin te klikken. Dan blijft dat contact dus vanzelf bovenaan staan en raak je niet snel het overzicht kwijt.

Chats markeren

Net zo handig om een bepaald bericht niet kwijt te raken. Stel je voor iemand stuurt een telefoonnummer, adres of een leuke afbeelding, die je wilt bewaren.  Als je veel berichten krijgt, ben je zo’n bericht heel snel kwijt. Tenminste, als ik voor mezelf spreek. Als je dit berichtje de volgende keer, even vasthoudt kun je op de ster (bovenin) klikken. Als je dan (op je Android toestel) op de drie stipjes (of bolletjes, wat je wilt) klikt, kun je berichten met een ster terugvinden. Scheelt je een hele hoop gezoek en heen en weer gescrol.

WhatsApp op je computer

Dit heeft mij even wat moeite gekost maar ik heb het toch voor elkaar gekregen. Filmpje op YouTube bekeken en dan ben ik meestal met een bijbehorende handleiding, een heel eind op pad. Ik gebruik het niet heel vaak maar het is toch handig. Typen op een laptop gaat me ook veel beter af. Maar dat ter zijde.

Als je gebruik wilt maken van WhatsApp Web ga je naar hetzelfde menu met de drie puntjes. Daar zie je een snelkoppeling staan naar WhatsApp Web. Door op het ‘plusje’ te tikken kun je de QR-code scannen die je krijgt als je in je browser naar web.whatsapp.com gaat. Vervolgens scan je deze code en kun je beginnen met het chatten vanuit je webbrowser. Natuurlijk even met ondersteuning van één van de instructiefilmpjes YouTube.

Foto’s bewerken

Het leuke van WhatsApp vind ik het versturen van een foto. Snel je moeder vertellen hoe het op vakantie gaat of je dochter je nieuwe broek even laten zien. (Lees: vragen om haar mening). Je kunt de betreffende foto bijsnijden en een onderschrift toevoegen. Boven in je telefoon staat (boven de foto die je opent) een balkje met allerlei mogelijkheden. Invoegen van een smiley, emoji of gewoon een grote pijl. Probeer het maar eens. Gezellig oefenen als je in deze Coronatijd thuis zit niks te doen. Leuker dan zelf mondkapjes naaien.

Locatie delen

Vanaf je telefoon kun je vanuit WhatsApp je locatie delen. Tik op de paperclip. Kies voor ‘locatie’.  Op basis van je instellingen krijg je een overzicht van plaatsen. Kies hier je huidige locatie of verstuur een bekende plaats in de buurt (herkenningspunt; zoals een kapper of een supermarkt). Vraagt je vriendin waar je bent, stuur je een appje met de juiste locatie. Handig.

Aldus Johan Cruijff: Als ik zou willen dat je het begreep, zou ik het beter hebben uitgelegd.

 

3 reacties

  1. nicole orriens

    Ik gebruik altijd Whatsapp web op mijn computer. Echt ideaal, want daardoor kan ik veel sneller en makkelijker berichten typen.

    • Herma Westerdiep

      precies. het typen op een laptop of pc gaat voor mij stukken sneller.

  2. Michiel Broek

    Dat fotobewerken wist ik dus niet
    Top tip
    Dankjewel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑