De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (J. Cruijff)

Verhuizen van het ene pand naar het andere

lefier verhuizen folderVerhuizen. De boel wordt helemaal omgegooid. De kasten worden leeggetrokken en veel ballast weggegooid. Dozen vol voor het archief en containers vol afval. Ik vind het altijd een heerlijk moment. Nu ook op het werk. Opruimen en schoon schip maken. Werken in Hoogezand.

Verhuizen

verhuizen container

rommel opruimen

Mijn werkgever gaat de kreet duurzaam toepassen hoorde ik tijdens een flitsende toespraak. Flexibele werkplekken; daar werken waar je woont. Via Skype slim vergaderen en inloggen met je surface. Dit zorgt voor minder autoverkeer. Op lange termijn goedkoper maar ook mens- en milieuvriendelijker. Tijdens de rondleiding tijdens de ‘inhuizing (mooie term)’ zien we prachtig ingerichte werkplekken met nieuwe apparatuur zodat werken en vergaderen veelal digitaal kan. Geen eindeloos heen en weer ‘gesjees’ tussen de vestigingen. Kopieermachines centraal in de ruimte zodat je tussen het zitten door lekker in beweging bent. Pincode of inloggen met je pasje. Gemakkelijk. Bureaus in hoogte verstelbaar. Het advies is om zo ongeveer 20 minuten te staan als je dat fijn vindt, en daarna weer tijdje zitten.

Stoelen van petflessen

lefier verhuizen dozen

dozen vol

De mens en natuur is een doel op zich geworden. We proberen samen minder schaarse en dure grondstoffen te gebruiken. Minder printen, meer digitaal. Het verband tussen een groen kantoor en tevredenheid van de medewerkers brengt hoge productiviteit en vrolijke gezichten. Vandaag in ieder geval. Het gebouw in Hoogezand is zo goed als energieneutraal ingericht. Stoelen van gerecyclede petflessen. Dat bedenk je je niet als je op de stoelen in de ‘brasserie’ zit. Prachtig vormgegeven, mooi materiaal en een goed zitcomfort. Deze stoelen staan bij tafels met bedrijfskleuren. Het aanrecht is voorzien van de laatste snufjes. Vandaag stonden we licht swingend ons brood op te eten.  De muzikanten zorgden voor een gezellige omlijsting.

Opening

parkeren uitzicht

verkeerd parkeren

Maandag was dus de opening van het gerenoveerde kantoor in Hoogezand. Mijn werkplek; mijn standplaats zoals ze dat noemen. Bijpraten met de rest van de Hoogezand collega’s. Ik heb een hoop nieuwe collega’s leren kennen.  We ontvingen vooraf al uitgebreide informatie over parkeerbeleid en het gebruik van de flexplekken.  Ook over het instellen van de beeldschermen en het op de trilstand zetten van je telefoon. Je wilt niet dat je buur-collega last van je heeft. Praten met beleid en ook lachen met beleid. Dat laatste wordt voor mij nog wel een uitdaging.
Ik stond direct al verkeerd geparkeerd op mijn eerste dag. Bij de politie voor de deur. Met een glimlach naar een toevallig uitstappende agent, ben ik snel weer weggereden. Ik zou niet willen dat ze mijn kenteken omroepen op deze eerste dag in Hoogezand.

Werk achter de schermen

verhuizen

achter de schermen

Wat een organisatie. Hier is voor en tijdens het verhuizen, heel veel werk achter de schermen verricht door de werkgroep Huisvesting en de mensen die daadwerkelijk de stroomdraden trokken, de vloeren egaliseerden en de stoelen op de juiste plekken hebben gezet. Volgens insiders is het ontzettend veranderd; ontzettend mooi geworden. Menig zweetdruppeltje is hier gevallen. Chapeau; mijn complimenten.  Na een korte openingsplechtigheid konden we vervolgens genieten van ruime en lichte kantoortuinen, prachtige bureaus met dubbele beeldschermen.
Muziek was er al vanaf 9.00 uur. Af en toe wat kleine toespraakjes, doorspekt met humor. Niet te lang, niet te kort. De balie waar de klanten worden ontvangen is licht en helder van kleur. Hier zitten een aantal medewerkers die hun best doen om je zo goed mogelijk te helpen. Op de achtergrond ondersteund door een enorme groep klant contact specialisten.

Duurzaam

lege kast

lege kasten

Hier geld vanaf vandaag het nieuwe werken; duurzaam werken. Goed voor mens en milieu. Tijdens het uitpakken van de verhuisdozen dacht ik er stiekem aan om in de zomer op de fiets te gaan. Als het mooi weer is zou ik de 10 kilometer in een half uur kunnen overbruggen. Fris en fruitig in de ochtend en ’s avonds met een voldaan gevoel het eten op tafel zetten. woon-werkverkeer lefier groningenDe fietsenstalling is overdekt, inpandig en ruim genoeg zag ik vandaag tijdens de rondleiding.

 

2 reacties

 1. Harm Fris

  Hoi Herma,

  Wat is jouw werkgever innovatief bezig!
  Wat betreft de fietsafstand: Dit is het moment om een e-bike aan te schaffen!
  Dan doe je die 10 kilometer fluitend en neem wel een “platina” accu voor de grote capaciteit.
  Succes!

  • Herma Westerdiep

   … ik heb al een e-bike … en ben er helemaal gek van. Normaalgesproken houdt ik niet van fietsen maar dit is een verademing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑