De waarheid is nooit precies zoals je denkt dat hij zou zijn (J. Cruijff)

Vaatwasser monteur gevloerd in mijn keuken

vaatwasser keuken klep witVaatwasser problemen. We hadden al een paar weken een foutcode in onze vaatwasser. De i20 foutmelding. Natuurlijk eerst de schuld bij onszelf gezocht maar al snel bleek het buiten onze technische macht te liggen. Monteur gebeld.

Vaatwasser van AEG

vaatwasser monteur keukenvloer

een man over de vloer …

Het was weer eens zo ver. Op mijn enige vrije dag van de week (kort na het zeepincident) lag er een man in de keuken. Op de vloer, met zijn hoofd onder de vaatwasser. Mijn trotse AEG liet het afweten. Net twee jaar geleden gekocht en mijn lieve echtgenoot overgehaald om toch maar geen Siemens aan te schaffen. AEG is veel, heel veel beter heb ik nog tegen hem gezegd. Ervaring? Wie van jullie heeft ook een merkenvoorkeur?

Foutcode

vaatwasser rekje op aanrechtMidden in de nacht hoorde ik een redelijk heftige piep. Na het 30ste pieptoontje en een goed gesprek met mezelf toch maar op m’n blote voeten naar de keuken. In het pikkedonker de klep van de vaatwasser geopend. Stoom in mijn gezicht. Fijn dit nachtelijk avontuur. In de display stond i20. Net alsof ik weet wat i20 is. Uitgezet en terug naar mijn bed. Op hoop van zegen. Manlief had niets gemerkt. Daar zou je, op dit uur makkelijk een muziekkorps langs kunnen sturen. Niet wakker te krijgen. Ach; zelfstandig als ik ben klaar ik dit klusje met het grootste gemak.

Instructieboekje

vaatwasser schoon glazenNa deze nachtelijke stoom-wandeling direct op zoek naar het instructieboekje. Gelukkig hebben we een la met miljoenen of miljarden instructieboekjes.  Stofzuigers, luidsprekers, kookwekkers, koffiezetapparaten, bladzuigers … en weet ik veel wat nog meer. Na het verbouwen van ons huis nam de stapel alleen maar toe. Vaak ongelezen op de stapel gelegd. Vandaag op de knieën voor de la. Alles er uit gegooid en direct wat overbodige ballast in de oud papier container gegooid. Niet in Harkstede want daar staan geen oud papier containers. Daar wordt het eens in de zoveel weken opgehaald. Als je op dat moment niet thuis bent blijf je met de zooi zitten.

vaatwasser zwanenhals

… zwanenhals …

‘i20 – Vaatwasser kan het water niet wegpompen’. Het zou aan de filters kunnen liggen… Samen op onze vrije zaterdag uren voor de vaatwasser gezeten. Filters er uit, nog een keer schoonmaken, filters er weer in. ‘s Avonds weer een foutcode; i20. Weer de klep open met een stoomwolk door de kamer. Zwanenhals schoongemaakt, slangen gecontroleerd op hoogte en beweging; samen het instructieboekje nog een keer gelezen. We maakten theoretisch wel stappen maar schoten er praktisch niets mee op.

Contact met AEG

vaatwasser alles noteren serienummer pnc nummer

alle nummers genoteerd

Via internet AEG tevoorschijn getoverd. Dat we niet bij onze keukenleverancier hoefden aan te kloppen bij problemen wisten we inmiddels al lang. Het standaard antwoord van de Paarse Krokodil waren we zat. Nu zelf maar het heft in handen. Wat schetst onze verbazing; we konden zelf een afspraak voor service, inplannen. Typenummer, serie en soortnummer doorgeven samen met je klacht en klaar was Kees. Nou ja, wij samen dan. Op die dag thuisblijven van 08.00 – 18.00 uur. Niet meer van deze tijd maar wij waren blij met alle vormen van hulp. Het goede gesprek dat je tijdens een handafwas zou moeten hebben, doen wij liever bij een goed glas wijn.

vaatwasser monteur vloer houdingVandaag was het dan zover.  Gisteren kreeg ik al een sms dat de monteur tussen 11.00 en 14.00 uur hier zou zijn. Geweldige informatie. Ik kon rustig douchen en in de kleren. Niet om 8.00 uur al gepikt en gedreven zitten terwijl de monteur om 17.55 uur voor de deur zou staan. Het werd steeds beter. Een half uur voorafgaand aan de afspraak belde de monteur van uit de auto. Nog geen uur later lag de AEG man voor mijn vaatwasser op de grond. Kundig, toegankelijk en vrolijk. Hij werkte netjes en vlot. Het probleem lag buiten onze macht. Slangetje verstopt. Vies en vettig.

vaatwasser vies slangetje problemen

… vies maar niet te voorkomen dus ..

AEG laat je niet in de steek

Nieuw slangetje en onze vaatwasser zoemt weer geruisloos vandaag. Geen gepiep en geen geratel. Nog een paar praktische tips van de servicemonteur meegekregen. Geen garantie maar wel een coulance regeling van de fabriek. Geen kosten maar wel een nieuw slangetje. Geweldig toch? Blij met mijn AEG. Als klap op de vuurpijl lag er nog een foldertje in mijn brievenbus met allerlei praktische onderhoudstips. Ook gratis; allemaal service.

… wat zeggen ze op de reclame ook al weer? AEG laat je niet in de steek?! Mij in ieder geval niet. Toch nog een groot gedeelte van mijn vrijdagmiddag kunnen gebruiken voor van alles en nog wat. Het zonnetje scheen ook nog eens vanmiddag dus wat wil een mens nog meer?

vaatwasser folder tips en tricks

AEG laat je niet in de steek

2 reacties

  1. Nadasurf

    Sinds het deel uit maakt van Electrolux groep is het echt minder. Bosch/ Siemens is echt tegenwoordig beter. Maar mijn voorkeur gaat na de pro versie van Miele vaatwasser schoon geblazen in 20 minuutjes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑