Geluk is het gevoel niet alleen te zijn ...

Lymfeklieren; het lange wachten is begonnen (3)

lymfeklierenLymfeklieren. Het vervolg op mijn eerdere blogs. Tussendoor nog maar even een update over alles wat loopt en wat vooral ook niet loopt in deze spannende periode. 

 

Lymfeklieren

ziekenhuis vijftigenmeer

Interne Geneeskunde

In navolging op mijn twee andere blogs over mijn opgezette lymfklieren vandaag een update. Mijn huisarts informeerde me telefonisch over de uitslag van de echo die ik in het Gezondheidscentrum Hoogezand heb gehad omdat ik opgezette lymfeklieren heb. De snelheid zat er toen in. Afspraak bij de huisarts, diagnose en de volgende dag voor de echo. Bijna te mooi om waar te zijn dacht ik nog. Nou, dat was het ook.

Wachten op de brief

brief

wachten op de brief

De huisarts gaf aan dat hij me zou doorverwijzen naar het UMC-Groningen. Daar was ik blij mee want dan ben je toch op het ‘hoogste’ adres zoals ze dat hier in de volksmond noemen. Binnen 10 werkdagen zou de uitnodiging van de internist op de mat liggen. De echte deurmat, want ik heb nog een account bij het UMCG omdat mijn ID bewijs nog niet is geverifieerd. Ach, op dit moment maakt dat me nog niet zo uit. Er staan geen afspraken en geen uitslagen te wachten. Ik liep iedere dag dus maar even naar onze brievenbus. Hoe laat onze post bezorgd wordt, weet ik niet. Zo veel post krijgen we niet meer. Zo langzamerhand komt alles digitaal.

Nog langer wachten op de brief

lymfeklieren

opgezette lymfeklieren

Toen ik na een aantal werkdagen geen brief had ben ik maar een rondje gaan bellen. Eerst de polikliniek Interne Geneeskunde. Als je leest over de wachttijden, word je niet vrolijk:  ‘Door het coronavirus zijn veel afspraken voor de polikliniek en opnames uitgesteld. We zijn de achterstand aan het inlopen maar kunnen niet overal zeggen hoe snel het gaat. Daardoor kunnen we nog niet alle wachttijden melden’.  Ik weet natuurlijk nog niet waar ik terecht kom want mijn verwijzing moet eerst door een Triage. Dit team beoordeelt de aanvraag en kijkt op wat voor termijn ik terecht kan bij een specialist.

Wat bleek? Mijn huisarts had geen verwijzing verstuurd in het zorgdomein.  Dat is een gedigitaliseerde omgeving waarin gegevens tussen artsen en specialisten worden uitgewisseld. Normaal gesproken werkt dit snel en perfect. Maar nu stond er helemaal niets aldus de dame van de administratie. Ik was in shock. Assistente van de huisarts gebeld (lang verhaal kort). Uiteindelijk, een uur later, was de verwijzing binnen bij de poli Interne Geneeskunde.

Twee weken verloren

triage vijftigenmeer

Wachten op de Triage

Door dit gepruts ben ik twee weken in de tijd verloren. Gewoon verloren. Terwijl de wachttijden lang zijn, de ziekenhuizen overbelast zijn. Gelukkig werd ik heel vriendelijk te woord gestaan. Ze wilden me graag helpen in deze reis met mijn opgezette lymfeklieren. Maar ja. Nu is het wachten op de zgn. triage en de termijn waarop ik me kan melden in Groningen. Ik was even in tranen. Machteloosheid en ingehouden woede. Iedereen maakt fouten. Dat weet ik. Nu was het alleen een fout in mijn nadeel. Maar de schouders er weer onder en de neus in de positieve richting.

8 reacties

 1. Barbara Hemelt

  Kop d’r veur, Herma!

  • Herma Westerdiep

   Dat gaat lukken. Heb voor hetere vuren gestaan. Eerst maar even langs de ‘vakman’ en kijken wat hij zegt.

 2. Ellen

  Jouw verhaal komt me zo bekend voor. Frits is al vanaf eind september bezig om de cardioloog te spreken. We worden steeds van het kastje naar de muur gestuurd. Het resultaat tot nu is dat we moeten wachten op een of ander apparaatje (wat ze niet hebben) en volgend weer kunnen komen voor controle. Gelukkig hebben we in de tussentijd een afspraak gemaakt in een Belgisch ziekenhuis waar we a.s. vrijdag heen kunnen. Misschien is er bij jou in de buurt ook wel een kleinere kliniek waar je sneller aan de beurt bent. Onze ervaring is dat de grote ziekenhuizen op het moment net fabrieken zijn. De cardioloog hebben we nu dus in België en de chirurg waar Frits ook onder behandeling is, is een kleine kliniek. In januari wordt hij er geholpen. (hopen we)

  • Herma Westerdiep

   Ja het is lastig om invloed uit te oefenen. daar kom ik iedere keer weer achter. maar ik had vandaag een brief van het ziekenhuis en kan volgende week al terecht voor een afspraak.

 3. Lot

  Mijn ervaring met het zorgdomein is dat je daar ook een e-mail krijg met de reden van doorverwijzing vd ha. Als je die dus niet hebt de dag na ha kan je al aan de bel trekken.

  • Herma Westerdiep

   … ja maar dat wist ik niet. Mijn laatste doorverwijzing was niet in het digitale tijdperk. Nu ben ik idd alert de volgende keer.

 4. Mevrouw Niekje

  Vervelend zeg! Gelukkig ben je een positief type en ga je niet bij de pakken neerzitten en zitten griepen. Chapeau! Ik heb vorig jaar een gesprek gehad bij de neurochirurg, dat was in februari. Ik zou met een week of vier geopereerd worden, dat werden 4 maanden en de schade aan de zenuw onherstelbaar, dus nu blijvend klachten. Het is wat het is zeggen dan en zo moet ik het ook (gaan) zien. Lastig om die knop in mijn kop om te zetten hoor! Sterkte jij! xx

  • Herma Westerdiep

   Jij bent vast ook een sterke vrouw. De klachten die jij hebt zijn niet te vergelijken met dat van mij. Zenuwschade is niet mals. Trouwens … ik ben niet altijd positief hoor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑