Pizzakit. Volgens mij kun je het zo langzamerhand overal wel kopen. Mocht dat niet zo zijn kun je op de website van Tante Fanny online je bestelling doen.
Pizzakit
Toevallig had ik eigen merk van de Jumbo meegenomen. Zelf een pizza bakken. Meestal bakken we een pizza op een Turks Brood. Super lekker en vooral erg makkelijk. Nu een keer de kit van de Jumbo geprobeerd. Het voordeel is dat er al tomatensaus in het pakket meegeleverd wordt. Je blijft dan niet met zo’n onbestemd restje zitten. De ingrediënten kun je natuurlijk zelf naar eigen smaak op de pizzabodem leggen. Kijk eens in je koelkast naar wat je nog hebt liggen. Uien, champignons, paprika, salami of geraspte kaas. Compleet vegetarisch kan natuurlijk ook. Lekker rijk beleggen zou ik zeggen. Standaard zou je kunnen kiezen voor mozzarella en basilicum maar je kunt ook helemaal uit je dak gaan met pesto, serranoham, olijven, oude kaas, gorgonzola, chorizo (en/of dunne reepjes rode peper en een beetje honing).
Bodem
Als je de bodem krokant wil hebben, moet je denken aan de oventemperatuur. Zie hiervoor de talloze tips op internet. Ook de producten die je op de pizza legt, moeten niet te veel vocht bevatten. Als je bakpapier gebruikt, kan het vocht in het deeg niet makkelijk verdampen. Meestal is het pizzadeeg gemaakt van olijfolie, zout, water, bloem en gist. Volgens mij kun je ook nog eens verschillende samenstellingen van de verpakking kiezen (bijvoorbeeld met of zonder tomatensaus). Je kunt zelfs een spel-pizzadeeg krijgen (nootachtige smaak).
Ideeën en recepten
Op internet vind je ook andere toepassingen van het pizzadeeg in de pizzakit. Rolletjes, gevulde pizzaballen, plakjes, schijfjes of toepassingen op de BBQ en de pizzarette.
Algemene tips zijn: Plaats je rooster zo hoog mogelijk in de (275 graden) oven (dicht bij de grill) en draai je bakplaat ondersteboven. Zo haal je de pizza er makkelijker op en af. Bak dan tot de korst lekker bruin is en de kaas is gesmolten (bubbelen). Als je de oven op een hoge temperatuur instelt, zou je pizza in vijf minuten klaar moeten zijn.
Bron foto’s: Pixabay.com
Voor een krokante bodem kun je na 1 minuur bakken met een tang het bakpapier onder de pizza uithalen. Qua beleg: onze favoriets toch wel met tomatensaus, mozzarella, ansjovis, olijven, rode ui, vers gemalen peper en geraspte kaas. Dit in een superhete houtgestookte pizzaoven in onze tuin…
Heerlijk, ik krijg er nu al weer zin in. ?
Zie → http://bakken-wie-ein-tiet.titunet.nl/effe-wachten-pizza/
leg je de pizza dan op de plaat of op een rooster? tja … als ik jouw ingrediënten lees loopt het water me in de mond …