kofferbak vijftigenmeerKofferbak inpakken. We hebben eigenlijk altijd ruimte te kort. In de koffers, tassen en kratjes maar zeker ook in de auto. Wat stop je onderin en wat vooral niet?

Kofferbak inpakken

Op vakantie met de auto. Wij vinden het fijn. Niet van een ander (vliegtijden bijvoorbeeld) afhankelijk. Gaan en staan waar we zelf willen. Soms nog een weekendje tussendoor. We hadden beiden wat koffers en tassen uit ons opgebouwde leventje. De een wat solider dan de ander; de ander weer groot en de laatste weer te klein. Zo rommelen en prutsen we al een tijdje om flexibel en stressvrij de auto in te laden. Gelukkig zijn we maar met z’n tweetjes. Toen we vroeger met onze kinderen gingen kamperen was de uitdaging van een heel ander orde.

Uitpakken en efficiënt vervoeren

kofferbakHet inpakken van de auto (en de kofferbak) gaat niet alleen om het vullen van de koffers en tassen, maar zeker ook om het efficiënt uitpakken. Je wilt niet vijf keer heen en weer lopen als je bij je hotel of appartement bent aangekomen en je wilt ook niet met een los stapeltje ondergoed bij de balie verschijnen. We denken altijd na hoe wel in zo weinig mogelijk bewegingen onze bagage kunnen verplaatsen. De tas op de koffer (met wieltjes) in combinatie met een tas om de schouder of op de rug. Waar het bij mij allemaal mee begint, is een paklijst. Die ontwikkelen we ieder jaar tot de perfecte lijst.

Koffers of tassen

We zijn nu aan het kijken naar een perfect passende tassen set (gevalletje auto-tetris). Flexibel en dus gemakkelijk in de vorm van de kofferbak te duwen. Goed stapelbaar en in veel verschillende formaten te koop. Perfect maatje voor onze schoenen, eentje voor hand- en theedoeken en een grote voor onze kleding. Dan is de taak aan P. om te bepalen wat eerst gaat en wat laatst. Die heeft 100% meer ruimtelijk inzicht. Hebben we nog een overnachting onderweg of willen we nog een extra flesje water kunnen pakken? De zware spullen tegen de achterbank (niet naar boven laten uitsteken natuurlijk; veiligheid gaat voor alles. Het zwaartepunt van de auto ligt laag en reageert de auto minder heftig bij een eventueel te maken noodstop. Wil je de auto nog voller stoppen? Koop dan een bagagenet of koop een dakkoffer.

Kjust Bagagetassen

Na veel zoeken zijn we uitgekomen bij Kjust bagagetassen. Op maat gemaakt voor de Land Rover; optimale benutting van onze kofferbakruimte dus. Je kunt ze ook nog eens meenemen in het vliegtuig mocht je dit willen. Deze vier tassen passen dus perfect. Ingepakt in een paar seconden. Makkelijk te plaatsen dankzij de pasvorm; geen loze ruimte. Niets wat kan schuiven of glijden.  Hoogwaardige kwaliteit. Waterafstotend, met wieltjes en een uitschuifbare trekstand.  Gekocht bij dakdragerexpert.nl in Groningen.  Perfecte service; fijne mensen. Ik kon ze zo even ophalen. Wat ik vooral fijn vind, is als we ze niet gebruiken we deze hele set in elkaar kunnen drukken waardoor ze weinig ruimte in de kast innemen.
Bron foto’s: Pixabay.com