Het leven is een voortdurend afscheid nemen

Pasta met spinazie en geitenkaas

spinazie pastaSpinazie. Nieuw receptje; beetje van mezelf en een beetje van internet. Lastig (voor mij) om iedere dag weer iets anders op tafel te zetten. Ik ben nogal van de variatie zeg maar.  Een leven zonder al te veel vaste patronen; met een vette knipoog. Vandaag doen we in het kader van gezond eten, spinazie door de pasta.

Ingrediënten voor de pasta met spinazie:

farfalleZak verse spinazie (het liefst van eigen bodem), meestal 300 grams verpakking
Pasta naar keuze (ik heb farfalle gebruikt)
2 rode uien (gesneden)
1 teentje knoflook
200 gram in stukjes gesneden salamiworst of chorizo
200 gram geitenkaas
200 gram crème fraiche

spinazie basilicumGeraspte kaas als garnering met eventueel een beetje basilicum of peterselie.

In een grote pan water (met zout) de pasta beetgaar koken volgens de kookinstructies.

Als eerst ga je de salamiworst bakken in een beetje olie. Daar doe je dan de knoflook en de ui bij. Denk er om dat je de knoflook niet te hard aanbakt. Als het bruin wordt gaat het bitter smaken. Voor de vegetarische variatie laat je de salami of chorizo weg en vervang je dit door bijvoorbeeld champignons.
In een apart pannetje de geitenkaas met de crème fraiche mengen (beetje peper en zout toevoegen). Alleen verwarmen niet laten koken. Het salamiworst en ui/knoflook-mengsel bij de pasta doen, de spinazie er langzaam in mengen tot het slinkt en als laatste het de witte saus van de geitenkaas en de crème fraiche bij het geheel doen.

spinazie wijn uitzichtJe zou dit lekkere gerechtje kunnen serveren op een gekleurd bord omdat deze maaltijd weinig kleur heeft. Met liefde op tafel zetten heet dat.  Goed glas witte wijn er bij. Bijvoorbeeld een frisse Riesling of een droge Sauvignon Blanc. Garneren met een frisse salade of een stukje stokbrood/ciabatta. Dit is natuurlijk een basisrecept. Je kunt dit met verschillende ingrediënten uitbreiden. Om iets iets pittiger te maken kun je een rode peper toevoegen.

… een goede maaltijd brengt goede mensen samen.

2 reacties

  1. Irma

    Lekker. Zelf maak ik dit vaak met volkore penne, voor de broodnodige vezels 😉

    • Herma Westerdiep

      Daar heb je helemaal gelijk in. Ik wissel af. Soms de witte en vaak volkoren pasta. Veel gezonder.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑