Pasen 2024Pasen 2024. Op zoek naar een recept met eieren? Nou op deze pagina vind je er eentje. Zelf geprobeerd, samen in de keuken.

pasen peterselie

Verse peterselie

Pasen 2024

Zelf weer eens op zoek op het grote web naar recepten met eieren. Het is per slot van rekening toch Pasen. Via de website van essenrezepte vonden we deze ‘Cheesburger Pizza’ of te wel een soort van Amerikaanse versie van de frittata. Om alleen zo’n grote brok eieren te eten vonden we wat saai dus heeft P. er een fris mixje van augurk, tomaat, ijsbergsla en hamburgersaus bij gemaakt. Het werd een ‘feelgood’ hapje.

Benodigdheden voor de Cheeseburger (in ieder geval een pan die ook in de oven mag)

  • pasen

    Gehakt met Cheddar

    500 gram gehakt (hoh);

  • 170 gram geraspte cheddarkaas;
  • 8 eieren (l/xl);
  • verse peterselie;
  • 70 ml slagroom;
  • 1 fijn gehakt sjalotje (of wit ui).

Zout, peper en knoflook

De eieren klutsen en mengen met de slagroom. Apart in een kom en wegzetten. Het recept is voor 4 personen. Wij hebben er lekker twee keer van gegeten. Geen verspilling natuurlijk.

Gehakt rullen, sjalotje toevoegen en lekker even aanbraden. In eerste instantie zo ongeveer twee derde van de cheddar toevoegen zodat het in het gehaktmengsel al lekker smelt. Wij hadden in het dorp geen geraspte cheddar te koop en hebben we de plakjes stuk voor stuk uit de verpakking gehaald en in kleine stukjes gesneden. Ging prima.  Daarna het ei-slagroom mengsel bij het gehakt doen en dit zo ongeveer 10 minuten verwarmen. Je ziet dan dat het begint te stollen. Daarna afdekken met de rest van de kaas, de pan van het vuur zo de oven in. Onze oven stond op 175 graden ingesteld. Na 20 minuten kwam er een prachtig goudgeel gekleurde Cheeseburger Pizza uit. Garneren met peterselie. Smullen maar.

Benodigdheden voor de frisse ‘salsa’

Voor 2 personen hebben we een grote augurk met twee tomaten gemengd. Fijn snijden en op gevoel mengen met Hamburgersaus van Calvé. Zelfs bij ons in het dorp te koop. In eerste instantie deden we dit lekkere frisse mengsel in een blaadje ijsbergsla maar in ‘tweede instantie’ hebben we de ijsbergsla fijngesneden en alles door elkaar geroerd. Ook lekker.

 

Bron foto’s: Pixabay.com