Vijftigenmeer

Als je wind tegen hebt, fiets je misschien de verkeerde kant op

Mijn wenkbrauwen lijken op een oude tandenborstel

Mijn wenkbrauwen worden steeds dunner en vervagen ook nog eens; asymmetrisch. Vanaf m’n puberteit plukte ik met veel energie de haartjes weg. Nu vallen ze vanzelf uit of worden grijs.

Wenkbrauwen

fronzen zonder botox

Tot mijn schrik zie ik mijn wenkbrauwen dunner worden. De kleur gaat weg (grijs) en de haren groeien die richting op, die ze zelf willen. Rechtop, achteruit en vooral niet die kant op die ik wil. Het haarzakje kiest blijkbaar zijn eigen weg, net als de rest van mijn lichaam. Alles verkleurt of gaat hangen. Om treurig van te worden. Shit happens.

Hier zou van alles de oorzaak van kunnen zijn; epileren, ouderdom, stress, hormonen of medicijnen.

We weten allemaal dat mooie, volle wenkbrauwen je gezicht vorm geven. Je lijkt jaren jonger. Wenkbrauwen zorgen voor de uitdrukking in je gezicht. Je wilt iedereen toch laten weten of je vrolijk, verdrietig of chagrijnig bent en er niet uitzien als een mislukte botoxgoudvis?

Denken in oplossingen

niet epileren maar knippen

Omdat we vooral in deze fase van ons leven (de overgang) denken in oplossingen, wil ik me dan ook daar maar mee bezighouden. De focus op de toekomst. Het begint allemaal met de meest makkelijke tip. Ogenschijnlijk. Vooral niet meer epiler

vaseline of gel

en. Ook die weerbarstige haren er niet uit trekken. Vaak resulteert dit in een enorm gat in je wenkbrauwen. Gewoon laten groeien (volgens sommigen gewoon alles …) en ook de donshaartjes de kans geven om terug te komen. Die donshaartjes kunnen dan ook van pas komen als je je wenkbrauwen laat verven.

Lijkt het ineens allemaal weer wat voller. Mocht er dan een wanstaltig exemplaar tussen zitten die zo ongeveer een halve meter boven je ogen groeit, kun je misschien beter gaan knippen. Geen gaten en toch een volle bos.

Borstelen

borstelen

Je kunt je wenkbrauwen ook borstelen. Met een speciaal wenkbrauwborsteltje, met een fijn kammetje of met een oude (schone) mascaraborstel. Stelselmatig de goede kant op blijven borstelen. Volhouden; want na één dag borstelen, staat het oerwoud boven je ogen niet zo maar de goede kant op.  Gebruik vaseline of een speciale wenkbrauwgel (eventueel met een kleurtje). Gel en haarlak zijn niet zo goed omdat je hier ook haartjes mee beschadigt.

Wenkbrauwpoeder of tatoeëren

met poeder of potlood

Je kunt naast het verven natuurlijk ook zelf aan de gang met poeder of potlood. Gebruik dan wel de waterproof versie en een sjabloon om een gelijke vorm te krijgen. Laat je adviseren over een perfecte kleur (dichtst bij je oorspronkelijke kleur). Te donker maakt oud.  Kijk en vergelijk. Zet met een potlood altijd korte streepjes. Niet één lange streep. Dat deed ik dus tot voor kort wel. Nooit geweten. Je kunt de haartjes dan nog aanzetten met een gekleurde wenkbrauwgel van bijvoorbeeld de Hema. Het hoeft allemaal niet duur te zijn.

langs de schoonheidsspecialiste

Wil je een permanente oplossing kun je bij de schoonheidsspecialiste je wenkbrauwen laten tatoeëren. Dunne lijntjes zorgen er voor dat het lijkt of je mooie volle wenkbrauwen hebt. Gemiddeld kun je hier 1 tot 1,5 jaar (en als ze het goed doen soms wel 3 jaar) mee vooruit. Let er wel op dat het er natuurlijk uitziet. Ik heb hier geen ervaring mee.

Zolang een vrouw lichtjes in haar ogen heeft zal geen man de rimpels ernaast zien (bron: Dolores del Rio).

 

 

 

10 reacties

 1. De wenkbrauwprodukten vd hema geven fijn resultaat, helaas kreeg ik er heel veel jeukende bultjes van. Tweemaal met tussenpoos van 3 maanden geprobeerd.

 2. Mijn wenkbrauwen zijn nog niet veel veranderd, mijn hoofdhaar (gelukkig) wel. Dat is wat stugger (en grijzer) geworden en is nu minder snel vet.
  Over wenkbrauwen gesproken: de mannen, die hun wenkbrauwen, evenals het haar in oren en neus, niet in toom houden, gewoon griezelig!
  In de Drentse Courant schreef ‘n columnist vroeger onder het pseudoniem A.L. Snijders (waarschuwt de wereld) en hij was onlangs op t.v. Ik werd niet goed!!

 3. Ik zou uitkijken met verven met een sjabloon, want je wenkbrauwen hebben niet voor niks een vorm die past bij je gezicht. Zorg voor een zachte kleur, zodat je blik niet te hard wordt.
  Bij jonge meisjes zie je nogal eens van die “sjabloon wenkbrauwen” en die maken de blik erg uniform. Bij oudere dames kan het wat wanhopig overkomen zelfs.

  Balen is het wel, dat je uiteindelijk soms een wilde haar moet bijknippen net als je man! Mensen die zeggen dat je dat nooooit moet doen, zijn meestal nog niet boven de 55.

  • Precies. Maar wat je zegt van dat sjabloon is perfect. Soms zie je jonge meisjes met wenkbrauwen waar je bang van wordt. Tips van vrouwen van ver beneden de overgangsfase zijn theoretische tips. Ook daar heb je gelijk in.

 4. Hoi Herma,
  Gelukkig ben ik gezegend met mooie wenkbrauwen, heb ze nooit hoeven epileren maar nu ik 62 jaar ben veranderen mijn wenkbrauwen wel wat, af en toe duikt er een grijze haar op en ook stugge dikke donkere haren die heel lang kunnen worden komen te voorschijn, die knip ik af op gelijke hoogte van de andere haartjes, dan valt het niet zo op. Denk dat dit gebeurt onder invloed van testosteron, ik lijk wel een kerel..haha.

 5. Ivonne Melters

  9 september 2019 at 17:26

  Wat een herkenbaar verhaal!!! Ik trek dus wel alle wildgroeiende haren uit mn wenkbrauwen, met als gevolg dat mijn wenkbrauwen duidelijk niet meer gelijk zijn. De soms enorm lange en vooral ook dikke haren knip ik af. Mijn wenkbrauwen hebben nog nooit zoveel verzorging vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑