tortellini bordOp een zaterdagmiddag de neus in de koelkast en hopen dat je wordt overvallen met het inspiratievirus dat soms in het huis rondwaart. Tortellini, spekjes, kaassaus en verse groente bij elkaar gezocht om na een half uur een verrassend lekker maaltje op tafel te zetten.

Ingrediënten:

  • Tortellini (volg de aanwijzingen op de verpakking)
  • Spekjes
  • Uien, 2 stuks
  • Paprika geel en groen (kleur naar behoefte)
  • Knoflook, 1 teentje.
  • Kaassaus van de Lidl
  • Eventueel een blaadje basilicum als je die toevallig hebt staan/liggen
  • Geraspte kaas naar keuze.

paprika en uien

Aan de slag met de tortellini:

In mijn hakselmachientje de uien, knoflook en paprika fijn gesneden. Inmiddels een grote pan gezouten water aan de kook gebracht waar de Tortellini straks lekker rustig in kan koken.

spekjes

De andere pan gevuld met spekjes, ui en knoflook. Op niet te hoog vuur gebakken. De spekjes geven zelf vet genoeg af zodat je geen olijfolie of boter hoeft te gebruiken. Later de paprika’s toevoegen. Voor de kleur gebruik ik geel, rood en groen. Al die kleurtjes zien er super vrolijk uit. Natuurlijk kun je er ook nog andere groente in doen, zoals champignons of broccoli.

Aan het eind als alles lekker gaar is, voeg je dan de heerlijk romige kaassaus (5 Formaggi van de Lidl) toe kaassaus ldlen doe je de Tortellini bij de saus. Rustig verwarmen en opdienen met een handjevol geraspte kaas. Typisch Italiaans is natuurlijk de Parmezaanse kaas. Doe dit naar je eigen smaak. Als je het mooi wilt opdienen kun je eventueel nog een blaadje basilicum op het gerecht leggen.

De saus niet te lang van de Tortellini apart houden want anders gaat alles aan elkaar kleven. Serveren met eventueel een lekkere frisse salade of gewoon een stukje stokbrood en pesto.  Eventueel een gezellige karaf water met een takje munt.

en dat alles binnen een half uur! Eet smakelijk.