Vijftigenmeer

Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden

Melkflessen van de Domo. Zo zien mijn kuiten er in het voorjaar uit.

melkflessen kwark melk tafelMelkflessen in het voorjaar. Schrik jij ook van je witte benen als je in het voorjaar je benen onder een rokje wil laten uitsteken? Waarom heb ik geen strakke, gespierde, slanke en ietwat gebruinde benen? Deel je tips met ons.

Melkflessen

melkflessen schoenen zee water grind

elegante sneakers

Kleine genotsmomentjes, die eerste zonnestralen. De lange broeken en de panty’s kunnen opgeborgen worden, ver weg bij alle andere dikke winterkleren. Na een periode van kou en regen droom ik van de zon. Eindelijk die dikke schoenen weer uit; plaatsmaken voor sandaaltjes. Thuis op blote voeten, buiten kunnen we dit jaar modieuze,  witte sneakers aan. Met veters en steunzolen. Galant en sportief op de fiets.

Domo

melkflessen wit gezond voeding keuken

… Domo wit. Net als mijn opa.

Als je in deze weken naar beneden kijkt zijn mijn benen vergelijkbaar met de melkflessen die vroeger op de kar van de melkboer, van de Domo fabriek kwamen. Nu ben ik ook nog niet echt het type porseleinen popje dus ze lijken meer op de gespierde benen van mijn opa. Die hebben het daglicht nooit gezien. Zo wit is gebleekt papier nog niet eens. Wat kan ik hier aan doen zonder dat ik met een hoofd als een tomaat in de snikhete zon moet gaan zitten en de kans op huidkanker ontwikkel?

Zonnebank

melkflessen giraffe dierentuin

zo zagen mijn benen er uit

Zou ik onder de zonnebank gaan? Nee dus. Niet goed voor je huid en veel te warm. Je wordt natuurlijk wel egaal bruin. Na een turbokuurtje zelfs mijn melkflessen. Zal ik zelf bruinende crème op mijn onderdanen smeren? Nee. De fles die nu in de badkamer staat, belandt per direct in de prullenbak. Geen goed idee. Ik ben ooit naar mijn werk gegaan met benen die er uit zagen als een verkeerde kruising tussen een giraffe en een paar melkflessen. Vol, niet goed uitgesmeerde vlekken. Oranje handpalmen. Dit zegt meer iets over mij dan over de crème maar dan nog. Misschien een keer gek doen en een spray-tanning nemen? Kleren uit en sprayen maar? Hier ligt weer het risico van de Trump-look op de loer. Oranje kuiten terwijl je licht bruin wilt zijn. Dan maar melkfles-wit.

Cola of wortels?

melkflessen wortelen oogst gezond

veel koolhydraten

De meest opzienbarende tip die ik vond was om veel wortels en tomaten te eten en je benen in te smeren met cola. Het stofje caroteen zou er voor zorgen dat je sneller bruin wordt. De tomaten vol antioxidanten en de wortels vol koolhydraten. Cola heeft (echter) een hoge zuurgraad en is super slecht voor je huid. Het is ook nooit goed. Absoluut niet doen dus.

melkflessen koel cola drinkenDe laatste oplossing is de beste: Heb gewoon schijt aan je witte benen. Zorg dat je er fris en fruitig uitziet en laat je benen genieten van deze eerste zonnestraaltjes. Laat de pedicure eens flink haar best doen. Mooie gelakte nagels en aaibare hakken.

Bitterballen zijn beter

melkflessen zee vakanties strandUitgebreid zonnebaden is heel slecht voor je gezondheid dus het mensentype dat uren in de zon zit, is van een uitstervend ras. Ga de komende dagen lekker op een terrasje zitten, zo half in de zon of compleet in de schaduw. Gladde kuiten, schone voeten en de beentjes ingesmeerd met zonnebrandcrème. Vriendinnen of manlief mee, portie bitterballen op een schaaltje en een lekker glas wijn. Doe dan je zonnebril op en je leven ziet er net als je kuiten, heerlijk gebruind uit.

9 reacties

 1. Wanneer gaan we?

 2. Dat van die carotenen klopt. Als je geen kilo’s wortelen en tomaten wilt eten, kun je overwegen om Oenobiol Autobronzant capsules te slikken. Daar zitten natturlijke extracten van o.a. tomaten in met verschilkende soorten carotenen. Het schijnt te werken. En aangezien het een produkt van ons is, kan ik het natuurlijk van harte aanbevelen! 😉
  https://www.oenobiol.com/nl_nl/product/autobronze-teint/

 3. Tips om bruiner te lijken dan je werkelijk bent:
  *Draag lichte en luchtige kleding vooral aquatinten en natuurkleuren doen het goed
  *Scheren, scrubben en smeren, gebruik eens een bodylotion met een glansje; hartstikke zomers (met daaroverheen natuurlijk factor 50)
  *Trek witte sneakers of sandalen aan (en zorg dat ze wit blijven)
  *Leg de nadruk op gedeeltes van je lichaam die al wel bruin zijn bv. witte benen, bruine hals? draag dan een mooi diep decolleté met een mooie ketting en niemand let meer op je witte benen
  *Trek je vooral niets van de mening van een ander aan
  Geniet van de zomer!

 4. Net wat je zegt: goed verzorgde benen en voeten (de rest ook natuurlijk) en vooral in de schaduw blijven! Tegen eind augustus zijn je benen niet meer Domo-wit maar koffie-verkeerd bruin! Met een extreem grote toename van huidkankergevallen (ook bij jonge mensen) is mijn advies aan iedereen: Zoek de schaduw op, dat is zo fijn ⛱

  • Ja wij gaan nooit uitgebreid in de zon zitten. Ook in mijn naaste omgeving mensen met huidkanker meegemaakt. Dat wil je echt niet. Zorg maar voor een paar lekkere frisse en goed onderhouden onderdanen. Helemaal mee eens dus.

 5. Gelijk heb je! Witte benen zijn ook prima. Ooit was het zelfs het schoonheidsideaal om mooi wit te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑