Vijftigenmeer

Je hebt een beetje geluk nodig om gelukkig te worden

Zweetstopper: Borstzweet is best lastig

zweet vrouw waterval milieuZweetstopper. Na een lange periode van enorme hitte hebben we nu een soort adempauze. Herfst zonder zweet. Heb jij last van zweet op plekken waar je liever niet zweet? Ik zag mooie woorden voorbijkomen … underboob sweat, of: ondertietzweet? Wat doe je er aan?

Zweetstopper

zweetstopper hoed oude man gezicht

zweetstopper in je hoed

Zweetstopper; een oplossing tegen (of voor …)  zweetborsten. Voor jou en je ‘boezemvriendinnen’. Vooral voor die vriendinnen met een beste voorgevel. Je hebt ook zweetstoppers voor okselvijvers en zweetvoetzwembaden (zweetstopperinlegzooltes). Je hebt okselpads (of inlegkruisjes), hatliners (om in je hoed of pet te stoppen om het zweet van je voorhoofd te houden) en de bh-zweetstopper. Wat een ellende dat zweten. Iedereen heeft er in meer of mindere mate last van.

Angstzweet

zweetstopper angst zweten nachtmerrie

angstzweet en adrenaline

Als je bang bent of gespannen loop je het risico meer te gaan zweten. Ik niet. Ik zweet zo goed als niet en ook niet in een stresssituatie. Je hart gaat sneller kloppen en je bloedvaten vernauwen. Hierdoor stijgt je lichaamstemperatuur. Als je dit weer op niveau wilt krijgen ga je zweten.  Toch heb ik dan stiekem het idee dat ik mezelf ruik. Geen druppel te zien maar bij het bewegen van mijn neus richting mijn oksel komt me wel iets tegemoet.  Als je stress hebt, of bang bent, vermengt zweet zich namelijk met adrenaline en andere stoffen die je alleen op dat moment kunt ruiken, blijkt uit onderzoek. Niet fijn maar wel logisch.

Makkelijk

zweetstopper zweten man zwart wit borst

koop een goede sportbeha

De makkelijkste oplossing tegen een onfrisse geur, is het gebruik van deodorant. Als je je oksels fris maakt met deodorant, kun je dat ook bij je borsten doen. Wel even schoonmaken natuurlijk. Het liefst met koud water. Gewoon de bus op 10-15 cm afstand houden, heen en weer spuiten onder je borsten, laten opdrogen en je kleding er over doen. Stel je hebt niets bij de hand en er is een noodsituatie, zou je ook een inlegkruisje in je bh kunnen stoppen. Incontinentieluiers zijn waarschijnlijk veel te groot (grapje). Ik zie het al voor me dat je met een complete incontinentieluier onder je borsten rondloopt.

zweetstopper deodorant geur

lekker fris

Draag in dit soort gevallen bijvoorbeeld een sportbeha. De sportbeha is gemaakt van materiaal dat zweet beter absorbeert. Koop dan wel een exemplaar met perfecte steun. Anders heb je zweetplekken net boven je navel. Zo wil je niet gevonden worden toch?

Praktisch

zweetstopper wasmachine tegels vloer

kleine wasjes in de wasmachine

Talkpoeder en voetencrème zijn nog een paar praktische oplossingen.  Maar je hebt ook de zweetstopper. Het is een soort katoenen band die je onder je beha vastplakt. Aangenaam zacht en ook nog eens in de wasmachine te wassen. Ook fijn als je last hebt van de beugels die in je huid drukken.  Wees tussen de zweetaanvallen door, schoon op jezelf. Was je iedere dag en pak iedere dag schone kleren. Je kunt je okselharen wegscheren omdat zich hier bacteriën nestelen. Op deze manier elimineer je weer wat onaangename geurtjes.

Probeer bij problematisch zweten eens middelen met zinkpasta of aluminiumchloride. De zogenaamde antiperspirant. Deze producten vernauwen de zweetkliertjes. De zweetproductie wordt op deze manier afgeremd. Nog wat praktische tips: Te veel suiker, te veel knoflook of te veel eiwitten maakt dat je onaangename geurtjes verspreidt.  Zeg maar een beetje in de richting van kattenpis.

Blijf geloven in het vuur van de liefde en het zweet van de waarheid … 

 

2 reacties

  1. Leuk blog! Ik heb zelf ook best vaak last behoorlijk zweten en wanneer ik me overmatig inspan ook van wat urineverlies. Dat van die luier is helemaal geen gek idee! Ik heb toch zat inlegkruisjes van TENA ( https://www.hulpmiddelonline.nl/tena-lady/tena-lady-inlegkruisjes/) in huis! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑