Vijftigenmeer

Gevoel voor humor begint bij gevoel voor verdriet

Bekeuring van het CJIB; daar ben ik niet blij mee

bekeuring controle cameraBekeuring. Wie heeft er wel eens een bekeuring gekregen? Ik kreeg eentje die eerder bij mij thuis in de bus lag dan verstuurd vanaf Leeuwarden. Even niet opletten in deze snelle wereld en je bent 79 euro armer.

Bekeuring

bekeuring ministerie cjib

79 euro

Ik heb een bekeuring gekregen. Keurig verpakt in die ene afschrikwekkende enveloppe (met paarse streep) van het Centraal Justitieel Incassobureau van het Ministerie van Justitie en Veiligheid in Leeuwarden. Afgekort: CJIB. Vastgesteld door de politie Groningen, verkeershandhaving, zaaknummer xxxxx. Eerst maar eens gekeken of het wel een echte bekeuring was. Want ook daar word je mee genept tegenwoordig. Alles klopte, de naam, het kenteken en het rekeningnummer van het CJIB.

bekeuring auto locatie

je kunt op de website ook inzoomen …

Het was mijn Brera; mijn verantwoordelijkheid. De gemeten snelheid is voor de politie een feit, voor mij een redelijke aanname met al die geijkte apparatuur. Op de website van het Ministerie kun je zelfs je foto zien. Tja; hier valt niets over te zeggen. Vroeger mocht je hier (ter hoogte van de Van Royenstraat) 70, later 60 en nu is het gewoon 50 km/u.

Bezwaar

bekeuring standbeeld vrouwe justitia

bezwaar maken bij vrouwe Justitia

Als ik het niet eens ben met de boete kan ik tot 28 december van dit jaar bezwaar aantekenen.  Betalen kan via DigiD en iDEAL. Het moet niet gekker worden. Grapje; ook de overheid gaat met z’n tijd mee natuurlijk en maakt het ons allemaal makkelijker. Je kunt je boete ook in termijnen betalen. Helemaal goed toch? Het betalen lukte eerst niet; het systeem liep vast. Is er toch nog iets traag in Leeuwarden.

Sneller dan het geluid

bekeuring radar deltavliegtuig snelheid

bekeuringen komen super snel

Traag in Leeuwarden? Het ging nl. allemaal in een razend tempo. Op 6 november bekeurd, op 16 november verstuurd en op 15 november (… ja let op … echt waar) ontvangen. Die postbode is dus sneller dan zijn of haar schaduw geweest. Of het CJIB werkt niet gewoon tegen, maar ook tegen de tijd in. Ach, betalen moet ik toch. Heb ik ook al keurig gedaan. Maar het is wel een komische noot die ik, in de frustratie van de bekeuring, met jullie wilde delen. Ben ik blij dat ik niet voor 11 januari 2017 moet betalen. Had ik zelf ook tegen de tijd in moeten bewegen en mijn bank ook.

Kropswolde

bekeuring site ministerie

Kropswolde; Woldweg

Snel nagekeken wanneer en waar ik deze misser heb gemaakt. Helaas op mijn conto. Niet opgelet op de Woldweg in Kropswolde.  Misschien naar de molen gekeken of het clubgebouw van de scouting. Het was een prachtige ochtend; dat weet ik wel. De natuur op z’n mooist met een waas van mist over de landerijen.
Toch weet je dat ze er staan en je weet dat je dus op je snelheid moet letten.

bekeuring controle camera

stiekeme kastjes

Het hele stuk richting Zuidlaren is afgewisseld 50 en 60 km/u. Niet duidelijk altijd; een kleine overschrijding van de maximum snelheid is zo gemaakt. Helaas is de concentratie niet altijd even hoog geweest, net voor de grens met Drenthe, blijkt nu wel weer.

Kerstboom en buikpijn

bekeuring politie helikopter

gelukkig hebben we de boot nog

Deze dag was voor mij sowieso een buikpijn dag. Niet goed geslapen en dus met frisse tegenzin in de auto.  Muziek aan en mezelf oppeppen. Soms heb je van die dagen dat gewoon alles tegen zit en niets goed voelt. Uiteindelijk geen fijne herinnering aan die dag, deuk in mijn zelfvertrouwen en nu als klap op de vuurpijl ook nog eens 79 euro van de rekening. Daar hadden we een leuke kerstboom van kunnen kopen.

Gelukkig hebben we de boot nog.

 

10 reacties

 1. Ze hebben het bord met de plaats naam wel anderhalve kilometer verplaatst en er 50;km van gemaakt, voor was het 80. zonder mijn weten reed ik daar 92 en zag daar ook nog wel een motor agent staan maar zonder er erg in te hebben reed ik 42 km te hard. Dus af wachten wat de officier er van maakt.

  • Bijzonder he? Want je gevoel zegt dat je daar veel harder mag rijden. Het soort ringweg/buiten de bebouwde kom gevoel. Waarom geven ze dan niet eerst een tijdje aan dat de maximum snelheid daar veranderd is? Dan was je deze ellende bespaard gebleven.

 2. Wel vreselijk balen dat je een bekeuring hebt gekregen terwijl je al een zware dag had.

  Gelukkig is het voor mij een hele tijd geleden geweest dat ik een brief uit Groningen kreeg. Meer geluk dan wijsheid……

  Overigens kan dat een reden zijn om met altijd met je navigatiesysteem te rijden. Ook al weet je de weg. Die geeft je namelijk ook een seintje als je te hard rijdt.
  Wel het systeem regelmatig updaten natuurlijk.
  Dan kun je ook nog een seintje krijgen van je navigatiesysteem als er ergens gecontroleerd wordt maar daar vertrouw ik niet zo op.

  Als er een brief of beschikking van de belastingdienst verstuurd wordt staat daar ook een datum op in de toekomst. Desgevraagd gebeurt opzet.
  Fijn voor de ontvanger want als je bezwaar aan wil tekenen hebben je wat extra tijd. En als je betalen moet heb je wat extra tijd om het geld over te maken.

  • Ach … wat je zegt het is gewoon balen maar ik draag mijn verlies die dag. Het moest allemaal zo zijn. Weer een trigger om goed op te letten. Dat van in de toekomst versturen wist ik niet. Eigenlijk is dat dus met hele goede bedoelingen. Op je navigatie kun je lang niet altijd vertrouwen hebben wij gezien. Ook al heb je je tomtom bijgewerkt. Voorzichtig zijn dus … en vooral goed opletten.

 3. Balen van die bekeuring. Ik krijg via de mail vaak officieel uitziende berichten van het cjib. Ze lijken heel echt, maar zijn gelukkig nep.

 4. In middels heb ik betaald 42 km te hard, 3 km in mindering gebracht dus 39 km te hard, boete € 459- en dat voor iemand die al vijftig jaar chauffeur is en eigenlijk nog nooit een grote verkeerd overtreding op zijn naam heeft staan.

  • je wordt genaaid soms. bij onze landrover tochten (waarbij we onze auto’s versieren met kerst) worden ook bestuurders bekeurd. onvoorstelbaar maar gewoon de keiharde waarheid. bah.

   • Een jong meisje tegen de twintig jaar aan rijd op een TNT busje om wat zak centjes te verdienen slaat per ongeluk links af in een straat wat één richting verkeer is, politie ziet het en gelijk op de bon, dan denk ik je kunt ook even waarschuwen geven.

    • Soms kom je dus gefrustreerde, sneue agenten tegen. De meesten zijn gelukkig goed te gebruiken en ze hebben me ook al een aantal keren geholpen in noodsituaties. Het blijven mensen dus. Maar soms wil je ze wel aan de oren trekken (figuurlijk …).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑