voetjes van de vloerVoetjes van de vloer? Dat was in de vakantie. We zijn inmiddels al weer een maand verder. Normaal gesproken blijven de voetjes op de grond. Boodschappen doen, wassen en strijken. Je kent het wel. Moe of niet. We gaan gewoon lekker door.

 

Voetjes op de stoel

voetjes

voetjes van de vloer

Geen kinderspelletje en geen danswedstrijd. Als ik op vakantie ben, heb ik heel vaak de ‘voetjes van de vloer’. Overdag lekker samen op pad en in de avond ergens op een mooi plekje de voetjes omhoog. Boekje lezen, puzzeltje maken, gedachteloos staren. Wat doet dat een mens goed. Niet je eigen douche en wc schoonmaken maar je laten verwennen. Uit eten; geen gepieker over wat voor gezonde groente je bij de (iedere dag evenwichtige) maaltijd serveert. Nee het wordt ons allemaal voorgezet. Al dan niet met een goed glas wijn (of spa rood).  Klinkt dat oubollig? Dat is niet zo bedoeld. Grijze haren heb ik genoeg. Het is voor mij een genotsmomentje. We kikkeren hier van op. Op die momenten raakt je hoofd leeg en heeft de accu gelegenheid zich op te laden. In mijn hersenpan is weer creatieve ruimte. Het leven neemt weer de vrije loop.

Overdag in een paar sokken of knellende panty’s. Af en toe een voetenbadje thuis of een verwenuurtje bij de plaatselijke pedicure.

Ten voeten uit

vijftigenmeer

ten voeten uit

Je zou kunnen zeggen dat ik dit ‘ten voeten uit’ ben. Hollen of stilstaan. Letterlijk betekent dat: Afbeeldingen waarbij het hele lichaam van de betreffende persoon is afgebeeld en bijvoorbeeld niet alleen diens gezicht en eventueel de buste of romp. Het model kan staan of zitten en wordt vaak levensgroot of nog groter afgebeeld.

Op bijgaande foto’s zie je alleen mijn voeten dus dat klopt niet helemaal. Je voeten zijn vaak wel een weerspiegeling van je gezondheid. Het laat iets zien over de stand van je spieren, je wervelkolom of je hersenen (zenuwbeschadiging). Mijn voeten, mijn tenen wel te verstaan, zijn een beetje rond van vorm. Ik heb redelijke holvoeten dus ook daar zijn ze rond van vorm. Het zou kunnen zijn dat ik dan beleefd en zachtaardig ben; introvert. Aldus internet. Klopt niet helemaal; dat weten de mensen die mij goed kennen.

Voeten geven aan iemand

Ook zo’n mooi gezegde. Het betekent dat je iemand steunt. Nooit van gehoord. Maar wel leuk om in dit blog mee te nemen. Onderweg naar Vlissingen scheurde ons spruitstuk van de auto. We werken dan samen om het probleem zo efficiënt, veilig en netjes op te lossen. Geen scheldkanonnade in de auto. Nee, gewoon de auto aansluiten op de uitleescomputer en dan een plan maken. Gelukkig is P. technisch (beheerst en rustig) en weet hij op dat moment al wel wat er aan de hand is. Rustig verder rijden met minder vermogen. Al rijdende een Land Rover dealer in de buurt opgezocht. Bellen en vragen of we langs mogen komen. Natuurlijk waren we welkom. Het is fijn als je elkaar op zo’n moment kunt steunen. In een goede relatie moet je het beste in elkaar naar boven brengen en samenwerken als een team. In voorspoed maar zeker ook in tegenspoed.

Voeten in aarde

vijftigenmeerVoordat de auto gerepareerd was had het heel wat voeten in aarde. Het spruitstuk moest besteld worden. Dat is tegenwoordig al een hele uitdaging. Planning met de monteur besproken. Wij de maandag na het eerste vakantie weekend de verzekering gebeld. De ANWB trok direct de handen van ons af omdat we de alarmcentrale niet hadden gebeld. Wij wilden juist zo snel mogelijk van de vluchtstrook langs de A58. Geen discussie mogelijk. Slachtoffer van ons eigen initiatief. Geen scheldkanonnade maar constructief verder. Gelukkig dacht Centraal Beheer wel met ons mee. Zij hebben ons voorzien van een vervangend vervoer auto gedurende acht dagen. De planning van de garage zou perfect passen. Het paste niet helemaal perfect. Dus zelf nog een dag verlengd (en betaald).  Het was al met al nog even spannend maar om 17.00 uur stonden we met de geleende Kia Niro bij Auto Ventura in Goes. Betaald en uitgebreid bedankt voor de geleverde service. Vriendelijk, begripvol en gastvrij ontvangen. Flesje water mee voor onderweg terug richting ons appartement in Vlissingen.

vlissingen voetjes vijftigenmeer

Vlissingen ten voeten uit …