Met beide voeten op de grond, kom je geen stap vooruit

Vijftigenmeer; benadruk je positieve eigenschappen

shapewear vijftigenmeerWe zijn geen meisjes meer dus moeten we ons ook niet zo kleden. We zijn vijftigenmeer. Dit betekent niet dat je je per definitie aan moet kleden als een oude taart. Bepaal vooral zelf wat te kort en te strak is. Doe je omgeving een lol en ga niet lijken op de moeders in het programma ‘Hotter than my Daughter’.

 

Complimenten vijftigenmeer

Als je complimenten krijgt (als vijftigenmeer of vijftigplusser) moet je vooral onthouden wat je droeg, op wat voor gelegenheid en welke kleur het had. Wat zijn je sterke punten? Je benen? Zijn het je borsten of je schouders? Je lippen of je ogen? Leg daar de nadruk op. Wees niet streng maar wel eerlijk. Je kent je eigen valkuilen vast wel.

Naaldhakken

naaldhakken vijftigenmeerWat kan er allemaal echt niet? Geen stoeipoes of ordi achtige outfit. Naaldhakken in de supermarkt of latex lieslaarzen waar je je doorgezakte voorvoeten makkelijk in herkent. Geen minirokjes, tuinbroekjes, strapless tops en vooral geen wild geblokte sportkleding met heel veel fluorkleuren. Waag je niet meer aan een decolleté tot aan je navel met een fluisterbroek er onder. Geen fleecevest met kattenharen of pluizen die al meer dan 5 jaar naast wat andere vage vlekken zichtbaar zijn. Geen lange zwarte gewaden in combinatie met felrode lippenstift en zelf geknutselde oorbellen.

Haar

Denk ook na over je haar. Laat je haar niet knippen in een huismusachtige coupe met een praktisch permanent. Jongensachtig (meestal kort) geknipt, grauw, zonder kleur; passend bij alle grijze huisvrouwtinten. En dan heb ik het echt niet over Vijftig Tinten Grijs. Mocht je in het andere uiterste denken dat je scoort met een asymmetrisch geknipte felrood of paars geverfde coupe heb je het ook mis. Donker haar geeft je gezicht een hardere uitdrukking.  Misschien zilver of platina of ga je voor blond? Los en golvend haar geeft je vaak een zachte uitstraling. Als je het iets langer draagt, bedek je je nek.  Als je fijngebouwd bent kun je zelfs kiezen voor een kort kapsel met wat plukjes in je gezicht om eventuele rimpeltjes te verbergen. Kijk eens samen met je kapper wat je wilt benadrukken want het juiste kapsel maakt je jaren jonger.

Tips …

Wat doe je dan wel hoor ik je denken? Begin er eens over na te denken om goed passend en corrigerend ondergoed/lingerie te kopen. Ga naar een lingeriewinkel en laat je matenvijftigenmeer ondergoed opnemen. Je maat verandert gaandeweg de jaren. Optisch ruïneer je je meest prachtige jurk met een verkeerde BH. Pas alles aan op je lengte en gewicht en laat je door een deskundige goed voorlichten. In bijna alle winkels kun je deze shapewear kopen. Mocht je een keer iets dragen waar je die heerlijke rolletjes door heen kunt zien en ze afbreuk doen aan je gedistingeerde uitstraling, draag dan een corrigerende slip of onderjurk.

-Wordt vervolgd-

Laat iedereen vooral zien dat het niet erg is dat je over de magische (halve eeuw) grens heen beweegt. Je bent vijftigenmeer … en het leven is te kort voor slecht passende kleding.

2 reacties

  1. Ivonne Melters

    Weer een geweldig stuk om te lezen Herma. Waar haal je de woorden vandaan! Het wordt haast leuk om dagelijks, naast vacatures zoeken, ook even te kijken of je weer iets gepost hebt. Je schrijft zo herkenbaar en het is zo leuk om te merken dat ik elke keer na het lezen van een stukje, een glimlach op mijn gezicht heb 🙂

  2. Herma Westerdiep

    Eigenlijk probeer ik uit mijn hart te schrijven en mijn verstand weinig invloed te laten uitoefenen. Dan kom je dus al een heel eind … en vooral die glimlach is belangrijk. Die sleept ons door deze ‘op weg naar iets anders’ fase.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑