Als je niet weet wat je met een varkenshaasje moet doen is dit een makkelijk en snel recept. Varkenshaasje met gorgonzolasaus. Het past eigenlijk overal wel bij. Pasta, opgebakken aardappeltjes en risotto. Als bijgerecht een paar plakjes stokbrood of ciabatta. Denk creatief en heb zelfvertrouwen.
Varkenshaasje
Ik had na een druk weekend nog een bak spaghetti in de diepvries staan. Kant en klaar. Kon zo de pan in. Maar ja .. wat serveer je daar dan bij. Ik heb er voor gekozen om het varkenshaasje in plakjes te snijden en met daarbij een smaakvolle gorgonzolasaus.
Ingrediënten (2 personen):
- Half zakje (restje) voorgesneden uien
- Halve rode, groene en oranje paprika (restje): In kleine stukjes snijden
- Slagroom (200 ml)
- Gorgonzola (100 gr … meer of minder naar smaak) dolce
- Varkenshaas (1 stuks verpakking) in plakjes van ongeveer 1 cm dik snijden
- Witte wijn (eventueel), scheutje
- Bloem, roomboter, peper en zout.
- Pan, aluminiumfolie, bord.
Bloem en kruiden
De varkenshaasplakjes (eerst op kamertemperatuur laten komen) met de bloem mengen en kruiden met peper en zout. Het vlees snel aan beide kanten bruin bakken in de roomboter. Het hoeft niet helemaal gaar te zijn. Later laat je het vlees in de saus verder pruttelen.
Ik heb alles bij de Lidl gekocht. Die verkopen lekkere varkenshaas en gorgonzola.
Slagroom
Vlees uit de pan halen en op een bord leggen. Afdekken met aluminiumfolie. In dezelfde pan nog een beetje (room)boter toevoegen en daar de ui met de paprika rustig verder in bakken. Afblussen met de slagroom (mag ook kookroom zijn). Nu kun je eventueel nog een scheutje wijn toevoegen. Ik deed er per ongeluk een scheut rode wijn in maar dat smaakte prima. Dan de gorgonzola in brokjes toevoegen en al roerend laten smelten. In dit heerlijke romige mengsel kun je dan de plakjes vlees doen en nog 5 à 10 minuutjes verder laten pruttelen totdat het een gladde saus is.
Dat je na het eten lekker met brood in deze saus kunt dippen hoef ik er vast niet bij te zetten …
Eet smakelijk.
Geef een antwoord