soep pindasoepWat voor soep maken we vandaag? Pindasoep. Onderstaand vind je het super lekkere en makkelijke recept. Geïnspireerd op de Surinaamse versie. Beetje van de Jumbo en een beetje van mezelf. Compleet anders dan de standaard soepen die we op tafel zetten.  Low budget en vol eiwitten. Absoluut niet geschikt voor iemand met notenallergie.

Ingrediënten voor de Pindasoep:

Als je een ronde door de Jumbo maakt kun je dit recept makkelijk bij elkaar zoeken. Ik ga er natuurlijk wel van uit dat je soepkoppen of een mooi bord in je kast hebt staan.

  1. 2 bakjes satésaus (geconcentreerd) a 250 gr.
  2. Olijfolie
  3. 2 gesnipperde of in dunne ringen gesneden, rode uien
  4. 1 rode peper (ik heb maar een halve gebruikt); zonder zaadlijsten in fijne reepjes gesneden
  5. 2 tomaten in blokjes
  6. 750 ml bouillon (kip)
  7. Gekookte kipreepjes (150 gr)
  8. Half bakje taugé (125 gr)
  9. 1 bosuitje in ringetjes (ook wat achterhouden voor de garnering)
  10. Seroendeng (potje geroosterde kokos met pinda’s); staat bij de Conimex producten.

Materiaal:

Soeppan, pollepel, snijplank, garde, mes en een staafmixer.

Recept:

Verhit de olie in een soeppan. De ui en de rode peper zacht fruiten. Daarna de tomaatblokjes toevoegen. Als je een luie of makkelijke dag hebt,  kun je ook voorgesneden producten gebruiken natuurlijk. Tomaatblokjes uit een pak zijn minstens even gezond als verse. De bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Even zachtjes laten pruttelen. De pan van het vuur en alles pureren met een staafmixer.

pindasoep satesausPan weer terug op het vuur en de satésaus toevoegen. Langzaam verwarmen tot een gladde soep. Ik heb de garde er nog even doorgehaald. Niet als een gek gaan kloppen maar zorgen dat het als een lekker prutje aanvoelt. De kipreepjes, taugé en de bosui kun je vlak voor het serveren toevoegen. Dan is alles nog lekker knapperig.

Garneer de pindasoep met een paar ringetjes bosui en een theelepel seroendeng in een mooie kleur soepkop. Eventueel nog kroepoek of brood toevoegen.  Als je de kip en de bouillon vervangt door roerbakgroente kun je er zelfs een vegetarische versie van maken.

pindasoep ui en peper

pindasoep