Het leven is een voortdurend afscheid nemen

Danerolles croissantjes kunnen echt wel mislukken

danerollesDanerolles croissantjes mislukt. Aldus Danerolles serveer je liefde met dit ontbijt. Vers deeg in combinatie met aandacht. Hoe ik het voor elkaar heb gekregen weet ik niet. Verrassing voor mijn lieve man, op zondagochtend. Missie gelukt: maar dan wel mismaakt en passieloos.

Geschiedenis

Je denkt al snel dat de croissant uit Frankrijk komt. Niets is minder waar. De croissant (vroeger: maan of cornet) is geboren in Oostenrijk in het jaar 1683. In die tijd werd Wenen belegerd door de Turken. De bakkers ontdekten dat de Turkse soldaten (Ottomannen) tunnels groeven tijdens een belegering en sloegen alarm. Als overwinningssymbool en om de vluchtendeTurken te bespotten, bakten de bakkers een broodje in de vorm van een halve maan (het symbool op de Turkse vlag). Marie-Antoinette (dochter van de keizer van Oostenrijk) heeft het broodje later vanuit Oostenrijk meegenomen naar Frankrijk toen ze trouwde met koning Lodewijk. Maar er zijn meer van dit soort smeuïge verhalen.

Danerolles croissantjes: Gebruiksaanwijzing

croissantjesDe simpele gebruiksaanwijzing op de verpakking van de Danerolles croissantjes heb ik in ieder geval niet goed gelezen. En dat terwijl ik toch, met leesbril op, rustig in de keuken de informatie tot me heb genomen. Ik had zelfs in mijn liefdevolle toewijding de oven voorverwarmd en daarna de instructies nog een keer gelezen. De plaatjes waren ietwat verwarrend maar een kind moest de ‘was’ kunnen doen. Dus niets uit de losse pols. Rustig en beheerst, als een echte professional. De koffie stond al klaar en de tafel vrolijk gedekt. Deze zondag kon beginnen.

Lipje

Danerolles‘Openscheuren bij het lipje’. Ik zag dat ik alleen de toplaag er af trok en dat kon niet de bedoeling zijn. Achteraf was dat dus wel degelijk de bedoeling …  Als je op YouTube kijkt moet je het blik gewoon opendraaien. Je hoort dan een plof. ‘Openen met een wringende beweging’. Zo makkelijk, aldus de kok van Danerolles. Wist ik veel. Toen bij mij de verpakking niet open wilde bij het lipje ben ik er met een schaar in gaan steken. Dan komt die hele deegprut naar buiten dus. Het blubt er aan alle kanten uit. Vieze handen, vies aanrecht … en dat alles op zondagochtend.

Snijplank

Daarna het deeg (nou ja … slappe hap) op een snijplank gelegd. Ik kreeg het niet netjes bij de kartelrandjes afgesneden. Ik zag, in tegenstelling tot de Danerolles kok, enorm uitgerekte deeglappen die in geen enkel model te brengen waren. Net kauwgum. Onvoorstelbaar. Zou het deeg te warm zijn? Is het mijn gebrek aan geduld? Weer naar YouTube. Diezelfde kok (van Danerolles croissantjes) snijdt met een pizzamesje elegant (als een professional) over de kartelrandjes. Keurige driehoekjes wapperen door zijn handen.
Aan mijn liefde (toewijding) en inzet kan het niet liggen. Op de afbeelding is te zien hoe mijn misbaksel er uit ziet na een sessie in de oven en rechts zoals het zou moeten zijn. Ach een kniesoor die hier op let. Oefening baart kunst zeggen ze toch? De uitdaging is geboren en mijn deelname aan Heel Holland Bakt stel ik nog maar een paar jaartjes uit.

croissantjes mislukt

 

Overkomt jou dit ook? Wat zijn jouw ervaringen?croissantje met koffie

12 reacties

  1. Lot

    Ik heb dezelfde ervaring! Niet open te krijgen en dan met de schaar en inderdaad het blubbert eruit.

    Slecht goed gaar en luchtig te krijgen en de smaak vond ik meer gewoon wit broodachtig dan bladderig. Nooit meer deze.
    Ik koop ze wel eens bij de bakker en piep ze even op in koekenpan met deksel, de bodem met wat boter ingesmeercd.

    • Herma Westerdiep

      Hier kan ik wat mee. Heb me voorgenomen dit soort dingen gewoon niet meer te doen. De bakker heeft z’n beroep hiervan dus koop ik ze in het vervolg met alle liefde in de winkel.

  2. Diana

    Aan dat soort croisantjes waag ik me niet, daar heb ik kleuterdochter voor.
    Met wat hulp van papa (in en uit de oven doen) doet zij dit. Regelmatig dus heerlijk ontbijt op bed voor mij.

    • Herma Westerdiep

      … vraag eens een keer naar de praktische tips … mij is het tot nu toe niet gelukt.

  3. N.

    Het gaat om de liefde die je er in steekt en hoe het smaakt. De rest is bijzaak.

    Reclame, sociale media, tv en tijdschriften doen ons steeds meer geloven dat alles er perfect uit hoort te zien. Daardoor gaan we onze lat steeds hoger leggen en zijn teleurgesteld als ons leven er niet zo uit ziet als de voorgenoemde media ons laten zien. En je wordt genept waar je bij staat. Pas geleden zag ik hoe receptfoto’s worden gemaakt, daar wordt gegoocheld met klei en plastic en allerlei andere oneetbare zaken, onvoorstelbaar. Dan smaakten de (mislukte) croissantjes vast beter.

    • Herma Westerdiep

      Wat een eyeopener. Goed om te weten want je twijfelt toch aan jezelf als het niet lukt. Ondanks alle inspanningen. Dit geeft deze burger weer moed als er een gerecht met veel passie gekookt (en vaak veel smaak) niet zo mooi uitziet.

  4. A janssen

    Het is helemaal prut met die blikjes; niemand krijgt ze open.
    Behalve als je ze een week in de koelkast laat liggen .
    Heb ik 2x gehad. Zijn 2x ontploft toen was het blik wel open! Wat n troep!!

    • Herma Westerdiep

      Tja … ik spreek bijna niemand die makkelijk deze blikjes kan openen. Onvoorstelbaar gemiste kans door de fabrikant. Hierdoor laat je een dergelijk product dus gewoon liggen.

  5. Danerolles

    Beste,

    Jammer dat jullie zoveel moeilijkheden ervaren bij het openen van ons blikje. Een tip die we geven aan nieuwe consumenten is het blikje 5 a 10 minuten voor het openmaken uit de koelkast te halen .
    Verder vind je op youtube ook nog een filmpje hoe je het blikje het best openmaakt.
    Met betrekking tot alle receptfoto’s die jullie kunnen aantreffen op onze social media kanalen : deze worden allemaal gemaakt en gefotografeerd met het verse Danerolles deeg , de ene keer door een professionele kok, de andere keer door onze eigen mensen of consumenten die ons spontaan hun bakresultaten doorsturen.
    Ik hoop dat jullie hiermee binnenkort opnieuw een gezellig Danerolles ontbijtje kunnen maken .

    • Herma Westerdiep

      Top dat jullie hier op reageren. Voor mij was het een strijd. Ik ga vanavond nog naar jullie YouTube filmpje kijken want het is wel lekker om zelf een croissantje uit de oven op tafel te zetten.

  6. Mieke

    Maak ze al sinds ze bestaan. Gaan prima open en bakken prima.
    Ik kruid ze vaak met wat ui en knoflookpoeder en soms foe ik er een goede kaas in en ham. Dan rol ik ze door geraspte oude kaas.
    Ook au naturelle vinden wij ze heerlijk.
    Ik laat ze na het roller wel een kwartiertje rusten voordat ik ze bak.

    • Herma Westerdiep

      Bij mij zat het probleem vooral in het verwijderen van de verpakking …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑