Flesje chiliChili con Carne. Gemakkelijk recept. Typisch iets wat je eet als het kouder wordt. Het gerecht komt oorspronkelijk uit Mexico en/of de Verenigde Staten. Naar eigen inzicht creatief aan te vullen of te veranderen en ook nog eens gezond door de tomaten en de paprika. En voor ons vijftigers: Met vitamine E dat het ouder worden vertraagd.

Ingrediënten voor 4 personen

 

Bruine bonen (glazen pot of blik)
Pakje tomatensoep en pakje groentesoep
Pond gehakt
Pond tomaten* (in stukken snijden)
2 of 3 Paprika’s* in stukjes gesneden
(neem alle kleuren; ziet er vrolijk uit)
4 Uien in ringen of stukjes gesneden
Chilisaus (van Remia bijvoorbeeld)
Kruiden: Peper, zout en paprikapoeder.

chili voorbereidingen

Chili con carne en bruine bonen

In een pan als eerste de pakjes soep met water aanmaken. Lees de instructies op de verpakking. Daarna de uitgelekte bruine bonen toevoegen. Doe dit in de pan waar alles uiteindelijk in gaat. Lekker rustig op een heel laag vuurtje laten sudderen. De bruine bonen zijn immers al gaar.

Het gehakt, de uien, de paprika en de tomaten aanbraden in een aparte pan. Ik snijd dit met een super makkelijk apparaatje. Voorzie allespaprika van een beetje zout, peper en paprikapoeder naar smaak. Ik doe er geen boter/olie onder als ik half om half gehakt gebruik. Met beleid en niet te vet. Als het gehakt gekleurd is en de tomaten lekker zacht zijn geworden kun je dit hele prutje bij de soep/bruine bonen doen. Twee eetlepels chilisaus er door en klaar is je maaltijd.

 

Chili con CarneLekker met room/kruidenboter op een stuk stokbrood of op een puntje Turks brood. Zure room als finishing touch. Ook tortillachips zijn een welkome aanvulling om gezellig in de Chili te dippen. Je zou er ook nog aardappelpuree of rijst bij kunnen serveren.

Smakelijk eten!

 

*In Paprika zit vitamine C. Dit verhoogt de weerstand en zorgt voor een gezond chili gereedimmuunsysteem, stevig bindweefsel en gezonde bloedvaten en een betere nachtrust. Maar wat me natuurlijk het meeste aanspreekt is het gehalte aan vitamine E. Doordat vitamine E een antioxidant is vertraagt dit het ouder worden van de huid en je krijgt er mooi en elastisch haar van. Om de calorieën hoef je je geen zorgen te maken, die zitten er nauwelijks in.

*Tomaten bevatten Caroteen (waarvan je lichaam weer vitamine A maakt), antioxidanten en flavonoïden. De antioxidanten ruimen vrije radicalen op en de flavonoïden zorgen voor een natuurlijke afweercapaciteit tegen cel ontsporingen (kanker).