Het leven is een voortdurend afscheid nemen

Pulled Pork met pasta

pulled pork pastaPulled pork met pasta.  Langzaam gebraden varkensvlees met kruidenmix. Boterzacht, goed gekruid draadjesvlees. Makkelijk en ultiem genot voor de vleesliefhebbers onder ons. Ik deel dit geheim met degene die een snelle, makkelijke en heerlijke maaltijd op tafel wil zetten.

Ingrediënten voor 4 personen:

  1. Pasta (Farfalle of Tagliatelle), ongeveer 100 gram per persoon.
  2. Zout (voor elke ons pasta neem je een liter water en een halve theelepel zout).
  3. Pulled Pork, 3 pond (Aldi / ook bij andere supermarkten te koop).
  4. 1 rode paprika of een half rood pepertje (zonder zaadlijst).
  5. 2 rode uien.
  6. 2 teentjes knoflook.
  7. Voor de garnering: Blad Peterselie en Parmezaanse kaas.

Extra: koekenpan, grote kookpan, oven.

 

Werkwijze:

De pulled pork kun je uit de verpakking halen en laten garen in de oven. Houd je precies aan de instructies op de verpakking, dan komt alles goed. Het vlees moet lekker warm en makkelijk uit elkaar te trekken zijn.

pulled pork panDe in ringen gesneden ui en fijn gesneden knoflook zachtjes en rustig verwarmen in een grote koekenpan. Daarna de paprika (of peper) toevoegen. Ondertussen een pan water verwarmen om de pasta in te koken. Geen deksel gebruiken. Kook de pasta ‘al dente’ (beetgaar); roer regelmatig. Het koken van verse en/of droge pasta verschilt fundamenteel. Houd daar rekening mee. Het zout in de pan zorgt voor een minder lijmachtig zetmeel en verbetert zodoende de structuur van de pasta. De pasta wordt door de zout ook minder plakkerig.

 

pulled pork pan afPasta in de koekenpan waar je de paprika, ui en knoflook al in hebt gegaard, scheutje olijfolie er door. Het varkensgebraad uit de oven halen, uit elkaar trekken met twee vorken en mengen met het overgebleven vocht. Dit leg je midden op de pasta. Peterselie en Parmezaanse kaas er over en smullen maar.

 

… het ontdekken van een nieuw gerecht draagt meer bij aan het menselijk geluk dan het ontdekken van een nieuwe ster …

10 reacties

  1. Lot

    In eerste instantie was ik blij verrast dat Pulled Pork te koop is, maar helaas je moet het zelf nog garen als ik het goed begrijp en dat stukje zou ik nu juist graag overslaan. Leek me erg handig het k-en-k te kunnen kopen.

    Zal waarschijnlijk wel ergens andere verkrijgbaar zijn maar ook duurder schat ik zo in.

    • Herma Westerdiep

      Deze pulled pork is al gegaard. je moet het alleen opwarmen/doorwarmen in de oven. Peuleschil. Daarom is het ook niet echt goedkoop. Zelfs niet bij de Aldi.

      • Lot

        Fijn dan zal ik het volgende keer gaan kopen. Door verbouwing van de keuken heb ik op dit moment voorkeur voor makkelijk en laten bezorgen is hier niet, van pizza en cafetaria die wat wel vlakbij zijn houden we niet zo erg als hoofdmaaltijd.

        • Herma Westerdiep

          Misschien is het nog te vroeg maar je kunt het ook garen op de barbecue. Succes met de verbouwing!

          • Lot

            Vandaag was ik onderweg en ging een broodje kopen, ik zag Pulled pork en natuurlijk kreeg ik daar trek in, maar ik vond die versie nogal zoet. Is de A;di ook zoet of gaat dat wel.

          • Herma Westerdiep

            Ik vond het zacht van smaak. Niet zoet. Je zou dan zelf ook nog wat peper kunnen toevoegen bijvoorbeeld om het wat te versterken.

  2. Bieneke

    Binnenkort op pad naar de Aldi. Ik denk dat pulled pork hier 1e Paasdag op het menu staat. Zalig!!

    • Herma Westerdiep

      Ik ben heel benieuwd naar je recept. ga je dit zelfde maken of probeer je iets anders?

  3. Jelte

    Ziet er goed uit en lijkt me heel lekker. Heb het in de groep gegooid en iedereen is het ermee eens dat we dit deze week maar eens gaan proberen. 🙂

    • Herma Westerdiep

      gisteren voor de kinderen gekookt en die waren allemaal heel enthousiast. makkelijk en lekker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑