farfalle-pesto_0Super snel en super makkelijk recept. Met weinig moeite snel een lekkere maaltijd op tafel. Ideaal voor een doordeweekse avond.
Wat wil je nog meer? Het recept natuurlijk. Die krijg je. Genieten van Italiaanse pasta.

Pasta. De vormen en soorten Italiaanse pasta zijn niet zomaar bedacht. Bij iedereroom en pesto vorm, iedere dikte hoort een passend gerecht. Je kunt er wel een studie van maken om te kijken welke saus bij welke pasta hoort. Niet alle soorten kun je in Nederland kopen. Uiteindelijk kun je de pasta ook zelf maken maar bij dit recept gaat het vooral om snel en makkelijk (… en lekker).

Pesto. De op basis van olijfolie gemaakte pesto wordt wel beschouwd als de oudste saus in de gastronomische geschiedenis. Deze saus is waarschijnlijk de voorloper van onze pesto. Vroeger bestond het uit een mengsel van koriander, peterselie, wijnruit, kaas en en olijfolie. Basilicum werd pas later toegevoegd.

Ingrediënten voor 2 – 4 personen:

  1. Pasta – Farfalle (Vlinder in het Italiaans. In het Nederlands ook wel Strikjes). pesto farfalleReken ongeveer 100 tot 125 gram droge pasta per persoon.
  2. Kookroom (2 pakjes van 200 ml)
  3. Groene Pesto (1 potje van ca. 190 gram)
  4. Kip (ik reken ongeveer 1 tot 1,5 stuks kipfilet per persoon)
  5. Peper en zout naar smaak
  6. Eventueel: klein gesneden uien en knoflook.
  7. Geraspte kaas en een rauwkostsalade voor de garnering.

uien en knoflookBreng een grote pan gezouten water aan de kook. Roer af en toe in het water met een houten lepel. Ondertussen kun je de kip in stukjes snijden en aanbraden tot het goed gaar is. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Was je handen vooraf en zorg dat je de snijplank alleen voor de kip gebruikt. Alles wat je extra in de saus wilt doen kun je niet op dezelfde plank snijden.

De rest van de ingrediënten toevoegen (dus ui en/of knoflook) en langzaam garen. Als alles gaar is kun je de pesto en de kookroom toevoegen. Roeren tot een smeuïg geheel. Ik roer de pesto vooraf in het potje alvast even om zodat de olie zich goed vermengt met de pesto. Als je helemaal ‘los’ gaat kun je ook zelf pesto maken natuurlijk.

Nog een paar tips: Schud de pasta na het afgieten een paar keer goed door. Laat hem niet droog staan want anders zie je straks een grote plakkerige massa. Als je geen saus door de pasta doet kun je er een scheutje olijfolie doorheen doen. Als je van plan bent de pasta met de saus te mengen doe dit dan direct na het afgieten.

De geraspte kaas en de rauwkost serveer ik apart in een schaaltje. Als je snel wilt kun je de borden in de keuken ook al opmaken.

 

… eet smakelijk.