Geluk is het gevoel niet alleen te zijn ...

Woensdag 6 januari 2021; zo maar een week in 2021

woensdagWoensdag 6 januari 2021. We zijn al weer een week in het nieuwe jaar. Het jaar 2021; met of zonder Corona. Wie krijgen er vaccins en krijgen we het aantal besmettingen verder naar beneden?

 

Woensdag 6 januari 2021

koffiedik kijken

Als ik dit blog schrijf is (eind 2020/begin 2021) het nog behoorlijk koffiedik kijken hoe deze week er uit ziet. Op de radio wordt er al gewaarschuwd voor rellen in verband met het niet toestaan van het afsteken van vuurwerk. Ook hier zijn de korte lontjes een probleem. Mensen gaan elkaar in de supermarkten het liefst te lijf. Commentaar op elkaar; geen respect en afstand.

Maar met ons gaat het goed. Peter heeft zijn boot gebouwd en het bijbehorende boek gepubliceerd.  Te koop voor nog geen 25 euro. Al met al wel spannend maar vooral ontzettend leuk en leerzaam. Jaren gepuzzeld en gebouwd, de laatste maanden bezig om alles op papier te krijgen. Gedrukt in Warfum, bij Drukkerij Sikkema.  Een compleet nieuwe ervaring.

Terugkijken

Lekkere bureaustoel

Terugkijkend op 2020 blijft me het meeste bij dat we massaal zonder slag of stoot thuis konden werken. Het vergt wat aanpassingen maar daar houd ik wel van. Niet altijd alles hetzelfde. Het thuiswerken gaat prima maar ik voelde me bij tijd en wijle wel een beetje afgestompt. Het digitaal overleggen met Teams gaat prima. Onze afdeling is erg flexibel is wel weer gebleken. De laatste maanden werden er een aantal collega’s ernstig ziek. Toch werd iedere tegenslag opgevangen.
Accare faciliteert ook heel erg goed moet ik zeggen. Goed voor ons. Ik zit nog op een stoel van Accare maar ga binnenkort gebruikmaken van de thuiswerkregeling.

Coronabesmettingen dalen en het vaccin is naar Nederland gebracht en onder politiebegeleiding opgeborgen in hele grote vrieskasten.  De  Brexit is een feit, Noorwegen en Kroatie maken een aardbeving mee en Donald Trump treedt af. We wachten allemaal op inauguratie van Biden op 20 januari. De burgemeester van Antwerpen doet een interview in zijn onderbroek.

Jaarwisseling en vooruitblik

woensdag

starters

De jaarwisseling 2020 en 2021 verliep redelijk gladjes. Her en der natuurlijk weer wat hulpverleners gemolesteerd maar dat hoort bij een groep die niet veel tussen de oren heeft. Zeg ik uit de bodem van mijn hart. Als je dat wel hebt nl. val je deze mensen niet (nooit) lastig. Zij zijn er voor ons, doen dit vrijwillig of werken voor hun geld. Brandweermensen met vuurwerk bestoken is pure waanzin.

De veranderingen die al vast staan dit jaar zijn natuurlijk de extra kosten die je voor een vliegticket, je zorgverzekering, gas en een pakje sigaretten maar de jonge woningkopers gaan er gelukkig iets op vooruit. Dat is fijn want zij hebben het niet makkelijk op de hysterische woningmarkt. Die kapot gemaakt wordt door grote investeerders.  Woningeigenaren in het algemeen (met een waarde tot 1.1 miljoen euro) gaan iets minder belasting over hun woning betalen.

1 jaar corona

In februari bestaat de PvdA 75 jaar en in maart gaan we naar de stembus. De Europese Voetbalkampioenschappen beginnen in juni en ook de Olympische Spelen staan in 2021 gepland. Maxima wordt 50 jaar en het virus één jaar.  Op 11 maart 2020 verklaarde de Wereldgezondheidsorganisatie de Covid 19 uitbraak tot pandemie.  Zo maar een stukje van mijn pen op de eerste woensdag in 2021. Genoeg om over terug te blikken maar zeker ook weer met een frisse start beginnen aan een nieuw jaar.

Wie heeft er aanvullingen?

 

 

4 reacties

 1. Justin Case

  Geen aanvulling, maar een bedankje: altijd leuk om te lezen, die nuchtere stukjes van je. Vlot geschreven en interessant.

  • Herma Westerdiep

   nee geen aanvulling dat klopt. gewoon een week in januari. dank je voor het compliment

 2. Inge

  Hoi Hoi – Hier eindelijk eens een berichtje van een stille meelezer. En laat mijn vraag nu ook nog eens niet over de inhoud gaan … oepsie… maar die mooie bureaustoel, dat is PRECIES wat ik zoek !!! Via image search geraak ik er niet, maar misschien weet jij wel waar die prachtige stoel vandaan komt ? – Alvast bedankt, Inge

  • Herma Westerdiep

   ik heb geen idee. gewoon van pixabay afgehaald (chair-4281512_1920). gewoon zoeken op bureaustoel. ik zou ook wel een gekleurde bureaustoel willen ipv zo’n saaie zwarte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑