Alleen in helder water zie je diepte

Vrouwen met grote voeten zijn geboren leiders

Voeten. Wat zeggen grote voeten over jou? Als je als vrouw grote voeten hebt, ben je nog steeds in het nadeel bij het shoppen in de gemiddelde winkelstraat. Of ben je dan een geboren leider?

Voeten

voeten in het zand

blote voeten

Voeten zeggen iets over jouw persoonlijkheid als je menig artikel mag geloven. Hierbij gaat het niet alleen om het poezelige uiterlijk natuurlijk.
Als je gaat lopen vormen je voeten (doorzakken, likdoorns etc.) door de jaren heen en heb je geen zachte babyvoetjes meer. Ze worden gevormd door je schoenen. Als je altijd op blootvoets loopt, vormen je ze zich anders. Dan heb ik het nog niet eens over het lopen op hoge hakken. De ene krijgt bij de geboorte al klomp- of holvoeten en is later gezegend met flexibele- of rigide voeten. Hier kun je boeken over schrijven.

Lange tenen

lange tenen

lange tenen

Sprinters hebben vaak lange tenen en kortere achillespezen. Op deze manier kan er veel kracht gezet worden vanuit het kuitbeen en de voet. Vrouwen met kleine voeten (en kleine, korte tenen) zouden aantrekkelijker zijn voor mannen. Met als ideale schoenmaat 38. Paris Hilton heeft schoenmaat 43. Zij leeft letterlijk en figuurlijk op grote voet.

Als je op grote voet leeft geef je veel geld uit en leef je royaal; volgens het oud Nederlands spreekwoord. Dit gezegde komt al uit de Middeleeuwen. Aan de hand van de lengte van de schoen bepaalde men de rang van de persoon. Lange schoenen waren voorbestemd voor de vorsten. Sommige schoenen waren zo lang dat ze met een ketting aan de knie vastgemaakt werden.

Lengte en testosteron

brede voeten en harde werkers

brede voeten en harde werkers

Mannen en vrouwen met een grote schoenmaat, hebben weer minder kans op een lang leven. Dit gaat er dan meer om dat mensen met grote voeten ook vaak lang zijn. Lange mensen hebben meer kans op bloedstolsels en hart- en vaatziekten.  Heb je dan grote voeten, weet dat uit onderzoeken blijkt, dat mensen met grote voeten, geboren leiders zijn die goed om kunnen gaan met tegenslag.  Kleine voeten horen bij wijsheid en jaloezie. Brede voet? Dat zijn harde werkers. Smalle voet vind je bij mensen die taken delegeren. De platte voet (platvoeten) hoort bij mensen die realistisch zijn en graag omringd worden door anderen.  Ik heb zelf een hoge wreef. Dit duidt op onafhankelijkheid, intelligentie en dromerigheid. Het is maar even dat je het weet … Hele studies worden hier op losgelaten.

Wijsteen

lengte van je ringvinger

De lengte van je ringvinger is de gradatie van de hoeveelheid testosteron die je in de baarmoeder hebt gekregen. Zegt men. De lengte van je tweede teen (de wijsteen bij Griekse voeten) zou zo maar hetzelfde signaal kunnen geven. Vrouwen waarbij de tweede teen langer is dan de grote teen, zijn vaak creatief, competitiever, impulsief en fysiek agressiever. Je hebt dan ook nog de Egyptische, Romeinse en vierkante voet. Niemand heeft de linker en rechter voet gelijk dus het zou ook nog kunnen zijn dat je een Egyptische, vierkante of Romeinse voet tegelijk hebt.  Ik geloof hier niet zo in en het is ook nooit bewezen. Wel leuk om te lezen.

Fabelweetje: Grote voeten bij mannen zeggen niets over de grootte van hun geslachtsdeel.

 

4 reacties

 1. Thea

  Ik las ooit een boek (geschreven door een Chinese m/v) met de titel:
  “Trouw nooit een vrouw met grote voeten”
  De inhoud kan ik me niet meer herinneren (het is minstens 15 jaar geleden) maar de titel heb ik altijd onthouden!
  Mijn schoenmaat is 38 1/2 😉

  • Herma Westerdiep

   hihi … jij hebt dus makkelijk praten … Als je dan aan die afgebonden, chinese voetjes denkt … krijg je kippenvel.

 2. matthijs

  ik snap er nog steeds niets van , nederlanders behoren tot de langste mensen ter wereld, en de meeste echt leuke vrouwen schoenen zijn meestal vrij smal en gaan over het algemeen tot maximaal maat 43 als je mazzel hebt . er zijn merken zoals birkenstock die de laatste jaren alle leuke modellen hebben terug gebracht tot maar 41 of 42 en nog maar een paar modellen in maat 45 maken , daarmee hebben ze zich tot typsch vrouwenmerk gemaakt . ik heb jaren echt heerlijke sandalen van birkenstock gehad in maat 45 , met smalle banden , en dat bleek een dames model te zijn , maar die kon je ineens alleen nog maar krijgen tot maat 42, en er zijn veel meer modellen die er niet meer zijn , en de modellen die er nog wel zijn gaan ook meestal maar tot maat 42, . zo is er ook een merk klompen sanita genaamd die hebben ook hele leuke en comfortabele klompen , die zou ik zo willen kopen , maar die gaan maar tot maat 41 dus lange vrouwen met grote voeten en mannen in nederland hebben daar dus niks aan , want mannen met maat 41 die die klompen leuk vinden , daar vind je er maar heel weing van . heel vreemd allemaal

  • Herma Westerdiep

   ja daar heb je helemaal gelijk in. net als met vrouwenkleding. allemaal Sjes of M en tot maat 44. Net alsof de gemiddelde Nederlandse vrouw zo slank is. Mannen zullen net als wij vrouwen dezelfde problemen ondervinden. Helaas. Wat je zegt; vreemd allemaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑