Geluk is het gevoel niet alleen te zijn ...

Vaccineren in Groningen; locatie Martiniplaza

vaccineren coronaVaccineren in Groningen. Vandaag was het zo ver. Mijn moeder is gevaccineerd tegen Covid-19. Ik mocht mee als begeleider en wil nu graag complimenten geven aan de organisatie.

Vaccineren

vaccineren corona

Duidelijke instructies

Eindelijk lag de brief in de bus. De uitnodiging om de eerste dosis van het vaccin op te halen. Na een onverwachte sluiting door de barre weersomstandigheden afgelopen weekend, waren de vaccinatie locaties weer open.  In de brief van de Rijksoverheid (VWS) staat heel veel uitgelegd. Zelfs als je geen eigen vervoer hebt worden er ideeën aan de hand gedaan hoe je dan wel naar de vaccinatie locatie kunt komen. Kom niet te vroeg (i.v.m. wachtrijen), heb je identiteitsbewijs bij je en alle gevraagde formulieren. Gezondheidsverklaring en een medicijnoverzicht. Leuke dame aan de telefoon die geduldig twee datums plande. De tweede prik volgt in Maart.

GGD

vaccineren corona

Vaccineren

Wat doet de GGD eigenlijk? De GGD staat al jaren voor de gezondheid van alle Nederlanders. Bij de GGD kun je terecht met veel vragen. Over gezondheid, relaties, alcohol & drugs. Als je op reis gaat kun je de benodigde vaccinaties bij de GGD halen. Bij grootschalige vaccinatie-acties (Mexicaanse griep 2009 bijvoorbeeld) is de GGD altijd betrokken.  Mijn zoon is heel erg ziek geweest toen weet ik nog goed.  Nu worden de medewerkers ingezet voor het vaccineren tegen Corona (Covid-19). Samen krijgen we corona onder controle; toch?

Vaccinatiestrategie

vaccineren martiniplaza

Perfect geregeld

De manier waarop wordt gevaccineerd, wie hoe en waarom, wordt bepaald door de overheid. Wij Nederlanders bemoeien ons er natuurlijk allemaal graag tegen aan. Nederlanders van 80+ krijgen de brief (of hebben al gehad) rond deze tijd in de bus. Als je een medische indicatie (chronische aandoeningen bijvoorbeeld) hebt wordt je gevaccineerd door een andere partij. Als je in die groep hoort, heb je nl. meer risico op sterfte. Ik vind het allemaal prima. Ben zelf gezond, dus laat een ander maar lekker voorgaan. Mijn beurt komt vanzelf.

Complimenten

vaccineren rode kruis

Vriendelijk

Wat een organisatie; wat perfect geregeld. Duidelijke borden al ruim voor de locatie aangegeven. Verkeersregelaars, hele vriendelijke verkeersbrigadiers en medewerkers van de GGD en het Rode Kruis ontvingen ons met veel persoonlijke aandacht. In de ijzige kou, stevig ingepakt lieten ze ons veilig oversteken. Ruime parkeergelegenheid, rolstoelen in de aanslag, makkelijke instructies en nog veel meer zaken waar ik van onder de indruk was. Eenmaal in het gebouw kon het allemaal niet missen. Pijlen op de vloer; looproutes.

vaccineren

duidelijke instructies

Efficiency stond hoog in het vaandel. Persoonlijke aandacht en heldere instructies. Bij de vijftien minuten controle nazit idem dito. Zorg van oplettende, rondlopende Rode Kruis medewerkers.

Misschien ben ik wel een watje maar ik kreeg toch wel een klein beetje een brok in de keel toen mijn moeder het vaccin kreeg. Wat een positief moment in deze maanden van ziekte, strenge maatregelen en ongeregeldheden.  Weet waar je over praat als je kritiek hebt. Deze mensen werken heel hard. Heel hard; dag in dag uit. Voor ons.

vaccineren vijftigenmeer

Samen

Binnen mocht je geen foto’s maken. Die had ik in al de euforie graag gedeeld. Maar ik heb me netjes aan alle gesteld regels gehouden.

 

 

8 reacties

 1. Mirjam Weima

  Wat goed om te lezen!! Ik werk bijna 14 jaar bij de GGD in Nijmegen bij de jeugdgezondheidszorg. Sinds maart vorig jaar dus ook bij het coronateam. Als ggd’er werk je mee aan de gezondheid voor alle mensen in Nederland. Het is soms wel eens verdrietig om de berichten te horen in de media. Fijn dat er ook andere geluiden zijn. Dankjewel!
  Mirjam

  • Herma Westerdiep

   We mogen blij en trots zijn op jullie. Wat wordt hier hard gewerkt; complimenten. Ook voor de aandacht die jullie geven aan deze groep ouderen. Geduldig en liefdevol.

 2. Lot

  Fijn om een erg positief verslag van het vaccineren te lezen.
  Het duurde even maar nu lijkt alles goed geregeld te zijn.
  Bij een oom van mij was het in de Rai in Amsterdam ook zo goed geregeld hoorde ik van zin dochter

  • Herma Westerdiep

   Daarom heb ik er ook over geschreven. Die mensen werken zo hard voor ons; ze mogen ook wel eens een keer iets positiefs horen of lezen.

 3. Petra1945

  Ik ben nog geen 80, dus het duurt voor mij nog wel even… Maar ik heb straks dezelfde priklocatie, dus fijn om jouw beschrijving te lezen. Vraagje: hoe doen ze dat als je op de fiets komt?

  • Herma Westerdiep

   Volgens mij houden ze overal rekening mee. Je kunt je fiets op het plein zetten; naast de ingang. Heel veel ruimte.

 4. Fabiola

  Mijn 80+ schoonmoeder is gevaccineerd in Bergen op Zoom. Mijn man is mee geweest. Ook hij was onder de indruk van de organisatie. Omdat schoonmoeder een keer een flinke allergische reactie heeft gehad op een insectenbeet, moest ze eerst even bij de aanwezige arts komen, en moest ze na de vaccinatie extra lang, namelijk een half uur, blijven om te kijken of ze allergisch zou reageren. Maar gelukkig heeft ze nergens last van gehad.

  Ik ben heel blij dat voor haar het vaccineren begonnen is. Hopelijk kunnen we dan over niet al te lange tijd weer bij haar op bezoek zonder dat we bang hoeven te zijn dat we onwetend haar aansteken met Corona.

  • Herma Westerdiep

   Daarom had ik er ook een blog over geschreven. De mensen van de GGD krijgen er soms zo van langs. Iedereen werkt hard maar kan er niet altijd iets aan doen dat sommige dingen niet goed verlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑