Van de regen van gisteren word je vandaag niet meer nat

Vaccinatie van iedereen geboren in 1963

vaccinatieVaccinatie. Ik heb mijn eerste vaccinatie gekregen in een bomvol Martiniplaza. Als een kind zo blij wachtte ik tot de digitale poort naar de afspraak open stond. Spannend; ik ben aan de beurt.

 

Vaccinatie

agenda

wachten op de afspraak

We hebben lang gewacht voordat het zo ver is maar nu eindelijk was de datum in zicht. Eerst eens geneusd op allerlei pagina’s van de Rijksoverheid en dan kom je al snel bij de digitale afspraak poort van de overheid. Die heeft een hele tijd niet open gestaan voor mensen van mijn geboortejaar; 1963. Wachten. Iedere dagen even kijken. Gaan we samen? Kunnen we tegelijk een afspraak maken? Wanneer pakken we dan de tweede? Doen we dat als we op vakantie zijn in Vlissingen of passen we onze afspraakplanning aan? Ik heb veel vragen maar nog geen antwoord.

Locatiekeuze

vijftigenmeer

locatie maakt niet uit

Ik hoor al van diversen vrienden en kennissen dat er ruimte is op verschillende locaties. Dat maakt de keuze makkelijk. Het gaat mij om de datum en de tijd. Met mijn moeder was ik naar Martiniplaza maar Kardinge (parkeren op de ijsbaan) of de Kalkwijckhal in Hoogezand zijn ook prima. Helaas hoorde ik niet bij de 40.000 mensen, geboren in 1963 die door een administratieve fout te vroeg een uitnodiging ontvingen. Ook niet stiekem proberen want je moest de brief meenemen naar de vaccinatie locatie. Voordringen doen we niet. Zoals minister De Jonge dan ook zegt: Dan ben je een eikel. Netjes achteraan sluiten. Zo is het ons geleerd. Eerst iedereen die er recht op heeft en dan pas wij, gezonde vijftigers.

DigiD

vaccinatie vijftigenmeer

met je DigiD

Inloggen met DigiD. Alles was, zoals verwacht, goed geregeld. Samen met P. ingelogd zodat we op hetzelfde moment (of iets in de buurt) gevaccineerd konden worden. Dat geeft de website automatisch aan. Gelukt. Donderdag 27 mei togen we naar Martiniplaza. Bij het maken van de afspraak niet gekeken naar de locatie maar of we op hetzelfde moment terecht konden. De site was duidelijk. De vragen niet allemaal even duidelijk maar over de antwoorden waren we het snel over eens. Geen klachten, geen andere ellende. Gewoon een datum geprikt (…).

Martiniplaza

Op de betreffende donderdag richting Groningen. Zoals ook bij de eerste vaccinaties van de tachtigplussers, was het ook nu weer perfect georganiseerd. Je kon wel merken dat de doorloopsnelheid enorm is gestegen. Logisch ook. Bij de ouderen is er veel meer rust en persoonlijke aandacht. Voor hen is het niet altijd makkelijk. Ze lopen slecht, langzaam of met een rollator. Dat is bij onze generatie niet meer zo. De rij vorderde snel en de aanwezige artsen waren vrolijk en opgewekt. Bij het prikken zijn de medewerkers nog altijd rustig en aardig (na al die duizenden prikken). De persoonlijke aandacht maakt dat je je snel thuis voelt en op je gemak. Pleister erop en klaar.

vaccinatie vijftigenmeer rode kruis

medewerkers rode kruis

Ook achteraf bij de medewerkers van het Rode Kruis zag ik weer de bevlogenheid. Want dat doe je volgens mij als je hier staat. Je werkt vanuit een soort ultieme liefde voor je medemens. Zorgen voor al die gevaccineerden. Dagen achter elkaar, veel uren. Beleefd, netjes en uiterst behulpzaam. Fijn. Dank je wel. Wij gaan begin juli voor onze 2e en dan kunnen wij er in ieder geval tegen.

ps: Geen persoonlijke foto’s van dit gebeuren; gewoon omdat het niet mag. 

 

4 reacties

 1. Thea

  Wij hebben gisteren onze tweede vaccinatie gekregen en ook ik sta versteld van de rust, de persoonlijk aandacht en hoeveelheid bereidwillige medewerkers.

  • Herma Westerdiep

   Heerlijk he dat deze mensen met hun ziel en zaligheid aan onze gezondheid werken. Daarom dus een groot compliment.

 2. Lot

  Donderdag krijg ik de tweede in Bergen op Zoom, eerste ging prima inderdaad alles prima en simpel geregeld, stroomde goed door.

  • Herma Westerdiep

   Soms hoor je zo veel negatieve dingen. Ik vind dat al die mensen die daar hard aan het werk zijn voor onze gezondheid gewoon een compliment hebben verdiend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑