Je gaat op reis om thuis te komen

Thuisbezorgen. Wij kunnen ook thuis laten bezorgen.

thuisbezorgen ilfratelli boboscharmerThuisbezorgen. In Harkstede was het tot voor kort eigenlijk niet mogelijk om je eten thuis te laten bezorgen. In deze coronatijd is het wel eens fijn dat je de deur niet uit hoeft om bij de supermarkt groente te halen. Met mondkapje.

Thuisbezorgen

de krant op zondag

Op zondag geniet ik van het niets hoeven. Na meestal een actieve zaterdag, doen waar je zin in hebt. Geen wekker die zegt dat je moet opstaan, geen boodschappenbriefjes die zeggen dat je nog niet alles in huis hebt voor de aankomende werkweek. Geen telefoontjes die nog gepleegd moeten worden.  Schoon in de slobberkleren, geen make-up en zeker geen beha. Samen uitgebreid ontbijten en misschien de krant op tafel. Op blote voeten en mijn haar nonchalant vast. Eind van de middag een Harksteder Havenwater of een glas Campari tonic met een toastje. Om van te dromen.

Bobo Scharmer

Bobo Scharmer

Door het afbranden van het Hof van Scharmer en het sluiten van het plaatselijke café, was onze patat-bezorg-mogelijkheid verdwenen. Onze berenhap bij het Hof van Scharmer was één van de laatste snacks die daar de frituur in is gegaan. De volgende ochtend hoorden van de verschrikkelijke ramp. Nu doemde daar ineens Cafetaria-Grillroom Bobo Scharmer op. Patat, shoarma, döner, kapsalon, broodjes en Turkse tosti’s stonden uitdagend op de website. Gelukkig zijn ze weer begonnen met het herstellen c.q. opbouwen van de boerderij van Jakob en Mariska Bekkema.

Il Fratelli in Harkstede

Onze plaatselijke pizzeria was plotseling gesloten. ‘Wegens omstandigheden voor onbepaalde tijd’ stond met grote duidelijke letters op de deur. In dorp werd er over gesproken en al snel dachten we dat Il Fratelli niet terug zou komen. Groente, fruit en vlees zouden we zelf in huis moeten halen voor die luie, slobberachtige zondagmiddagen.  Dus wel. Vorige week gingen ze weer open. Vrolijke tekst op Facebook; gezellige foto’s van dit sfeervolle Italiaanse restaurant en beloftes werden gemaakt. Broodjes, pizza, vlees & vis en koffie met lekkers. We konden het allemaal bestellen in de coronacrisis. Wij waren blij.

Keuzes

thuisbezorgen

#horecadicht #bezorgrestaurant

Het ene weekend hadden we een maaltijd van Bobo Scharmer en het andere weekend een maaltijd van Il Fratelli.  Op internet uitgezocht, besteld en digitaal afgerekend. Voor de digibeten onder ons makkelijk te doen. Je kon op beide websites zelfs de tijd aangeven waarop je wilde dat ze aanbellen met je met liefde en toewijding bereide maaltijd. Weet je wat ik dan gewoon super vind? Het was lekker (warm en knapperig) en het werd ook nog eens op tijd bezorgd. Keurig ingepakt. Bonnetje erbij. Service aan de deur, levering met een vriendelijk gezicht.
Wij zitten nu al twee zondagen ontspannen (lees: lui) aan tafel met de wetenschap dat we de lokale restaurants voorzien van inkomen.  #aanrader.

4 reacties

 1. Lot

  In ons dorp zit een Pizzeria met de naam Ali, en dan vind ik het gek dat die geen turkse gerechten heeft want daar hou ik meer van dan pizza.
  Via Euroclix kwam ik er achter dat er nu mee mogelijkheden zijn op ons eiland en surinaams is er een van. Kijk dat is nu mijn favoriete eten.

  • Herma Westerdiep

   Dus je woont op een eiland … heerlijk. Dat bezorgen is wel een dingetje. Ik vind het heerlijk dat ik met ongekamde haren in een joggingbroek de deur niet meer uit hoef. Surinaams eten kun je bij ons wel kopen maar dan moet ik zo’n 15/20 minuten in de auto (afgezien van het feit of de brug open of dicht is …) rijden.

 2. nicole orriens

  Hier op het Achterhoekse platteland wordt helaas ook niets bezorgd. Ik denk dat het niet loont.

  • Herma Westerdiep

   Jammer he? Helemaal in deze tijd is het best een beetje een luxe gevoel. Zelf niets hoeven doen en toch lekker eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑