Van de regen van gisteren word je vandaag niet meer nat

Pasta tonijn met spekjes, paprika en room

Pasta tonijn. Makkelijk recept. Uit de Flair gehaald en het basisrecept gebruikt om zelf wat uit te breiden en te veranderen. Richtlijnen van mijn koelkast.

Pasta tonijn

pasta rode uiPasta. Af en toe heb je de koelkast vol en weet je nog niet wat je moet eten. In deze Coronatijd probeer ik zo weinig mogelijk keer per week, boodschappen te doen. Dat vergt planning en vooruitzien. Laat dat nou precies zijn waar ik moeite mee heb. Ik wil het liefst spontaan anticiperen op mijn ‘zin in eten’ moment.  Die gevoelens variëren sterk. Zo tussen aardappels, groente en vlees en een zelf gemaakt bord curry.  Deze dagen vul ik vastberaden en planmatig mijn koelkast. Eten volgens een lijstje. Geef verspilling geen kans.

Recept vanuit de koelkast

Verse pasta of de droge variant – puntpaprika – blikje maïs – blikje tonijn (waterbasis) – ui – spekjes – paprikapoeder – knoflookpoeder – uipoeder – peper &zout – kookroom – rode pesto – bladpeterselie.

Dat alles had ik in huis. Het enige dat op mijn lijstje stond was ‘pasta’.  Dus lekker aan de slag in de keuken. Snijplank uit de la en de pannen paraat. Vandaag geen pasta met gehakt of gorgonzola. Dat zijn wel de favorieten in huize ‘vijftigenmeer’.

pasta tonijnPaprika in blokjes gesneden, ui gesnipperd en de blikjes open gemaakt. De maïs en de tonijn moeten uitlekken. Water aan de kook met een schepje zout.
Spekjes uitbakken, daarna de ui en paprika toevoegen. Kruiden toevoegen naar eigen smaak. Begin met weinig en voeg uiteindelijk nog wat toe als je meer smaak wilt. Tonijn en maïs toevoegen en even mee verwarmen. Voeg de room toe. Of je slagroom of kookroom gebruikt, maakt niet uit.  Warm maken maar niet door laten koken. Uiteindelijk voeg je de pesto toe. Ik heb 3 theelepels gedaan. Ook hier zou ik zeggen; proef lekker tussendoor. Net zo lang jij denkt dat het lekker is.

Geraspte kaas

pasta penneBorden op tafel; geraspte kaas in een gezellig schaaltje. De pasta bij de saus mengen en snel op tafel zetten. Aanschuiven, zorgen voor fijn tafelgezelschap en genieten van dit heerlijke, makkelijke gerechtje. Niet helemaal van mezelf maar een beetje uit een tijdschrift. Als je al die pastagerechten bekijkt, komt het natuurlijk veel op hetzelfde neer.  Soms geef je een 7 en soms geniet je van een vette 10.

 

4 reacties

 1. Stella

  Ik houd sinds 2008 een Excelsheet bij van alle maaltijden die wij ‘s avonds eten. Dit komt omdat we vooruit plannen. Ik maak een lijstje voor de hele week met een redelijk vast patroon: maandag vegetarische pastagerecht, dinsdag aardappelen groente vis, vlees of vleesvervanger, woensdag voosterse keuken met rijst of noedels, woensdag vegetarisch peulvruchten gerecht, vrijdag zien we wel, zaterdag vaak soep met brooddag, zondag altijd wat anders van makkelijk tot uitgebreid. De boodschappen bestel ik dan online. In de week kunnen we nog wel eens iets anders doen, maar door zo te plannen gooien we nooit wat weg en is het na een dag werken ook altijd makkelijk om het eten op tafel te zetten. En als ik het eens helemaal niet meer weet dan heb ik dus jaren genoeg om lekkere dingen terug te zoeken. Grappig ook om te zien hoe eetgewoonten in een huishouden van 2 personen veranderen in de loop der jaren: van 4 tot 5 keer per week vlees naar een keer! Leuk document ook om te zien met wie we wat hebben gegeten als we visite hebben.

  • Herma Westerdiep

   Wat een goed idee. Ik heb wel eens met de gedachten rondgelopen maar nooit uitgevoerd. Wel een boekje met alle eetafspraken. Meer vanuit het oogpunt om niet twee maal hetzelfde op tafel te zetten voor je visite. Soms gaat een lekker recept in de waan van alledag verloren. Ik voel hier een plan voor mezelf opborrelen. Excel en het patroon wat jij dan toepast per dag. Dank je voor het delen.

 2. nicole orriens

  Tonijn heb ik ook altijd graag in huis, voor ‘het geval dat’!

  • Herma Westerdiep

   Zo lekker he? Eenvoudig maar voedzaam. Lekker van smaak en op veel manieren te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑