pasen 221Pasen 2021. We leven nu al een jaar in de corona-pandemie. Wat gaat Pasen ons dit jaar brengen? Wie en hoeveel mensen mogen er op bezoek komen? Houden we het bij een kopje thee bij onze moeder?

 

Pasen 2021 en Astrazeneca

vaccinaties

Veel vragen op het moment dat ik dit blog schrijf (eind maart) en zeker geen antwoorden. Alles is nog steeds onzeker. Veel besmettingen en sprake van een derde golf.  De besmettingen lopen nog steeds op. Ook in mijn omgeving hoor ik steeds meer gedupeerden en uitbraken van dit virus. Ziek of positief en bezoekjes aan de corona-teststraat. Niet fijn. Mijn moeder en schoonmoeder zijn inmiddels gevaccineerd dus die zorg kan ik loslaten. Gisteren onze zorgmedewerkers uitgenodigd voor een vaccinatie begin april. Tegelijkertijd kwamen er berichten binnen dat het Astrazeneca vaccin weer uit de roulatie gaat. Wij (vijftigplussers) zullen nog wel een paar maanden moeten wachten op het prikje maar ja dat is even niet anders. Ik sluit met liefde achteraan.

Zondag

bitterballen

Vooralsnog plannen we maar niet te veel. Geen gezellige paasbrunch zoals we die wel eens hadden met onze kinderen. In de zon, op het balkon, of waterpret met een opblaaskano en gezellig bijpraten over van alles en nog wat. Alles moet nu strak gedoseerd. Uit eten zit er ook niet in. Nu ligt mijn lieve P. nog steeds plat met zijn hernia maar dat culinaire verwenmomentje vinden we een van de allerergste beperkingen. Niet op zondagmiddag na een heerlijke wandeling of fietstocht ergens op een terras gaan zitten en ons iets lekkers laten voorzetten. We doen nu alles zelf. Geen moeite hoor, maar een bitterbal uit de oven smaakt toch niet zo lekker als een bitterbal op het strand van Texel. Dat bijbehorende glas Schuumkoppe of dat gekoelde glas rosé maakt het dan wel een topmoment. We slaan ons door deze periode heen. Geen vakantie kunnen genieten in Limburg, geen ‘meet and greet’ met onze vrienden die van Nederhorst den Berg naar het verre Limburg verhuizen. De beloofde vlaai moeten we ontberen. Maar wat in het Limburgse vat zit …

Verkiezingen en aardbevingsschade

verkiezingen

De verkiezingen zijn achter de rug en het trage, geld kostende proces van de nieuwe formatie zal nog wel weken gaan duren. Ministers die zich belangrijke zaken niet weten te herinneren en eindeloze, geldverslindende debatten. Volgens mij moet de regering eens geprivatiseerd worden en de uurlonen uit de zak van een bedrijf betaald worden. Ik weet zeker dat er dan compleet anders (efficiënter) gewerkt zou worden. De financiële balans van het bedrijf ‘regering’ wordt dan heel anders uitgelegd. Maar ja; onzin fantasie natuurlijk. We komen er toch weer achter dat er geen enkele partij, geen enkele minister zich iets aantrekt van onze aardbevingsschade. Allemaal bezoekjes aan het Hoge Noorden, allemaal veel beloven maar we maken niet veel positiefs mee in de afhandeling van alle ellende. De Boer Burger Beweging doet vast goede zaken. De stem van het platteland … zij wil niet opvallen maar gaat vervolgens met een trekker naar het binnenhof. Ik houd m’n hart vast.
We blijven regelmatig opgeschrikt door een nieuwe aardbeving of het voorstel van Rutte om hier (Eemshaven) dan ook nog maar een kerncentrale neer te zetten. Die (gierende) windmolens en (zwarte) zonnepanelenparken komen ons al redelijk de keel uit. Ons rustgevende, groene weidse platteland gaat helemaal naar de knoppen.

Voorjaar

herinneringen

Maar we gaan samen naar het voorjaar. De hooikoortsklachten van de hazelaar en zwarte elzen hebben we achter de rug.  In maart bloeiden er veel plantensoorten tegelijk en dat betekent dat er veel pollenkorrels in de lucht hangen. De coniferen, wilgen, en haagbeuken geven lekkere (stof)wolken vrij waardoor ik zeker 2 pakjes papieren zakdoekjes per dag verslijt. Maart roert zijn staart en april doet wat hij wil dus we kunnen nog van alles in het weer verwachten. Regen, hagel of sneeuw. We hebben het allemaal al ooit meegemaakt tijdens de prille kampeermomentjes. Alles beslagen en de kachel op volle toeren. Fijne herinneringen.

Pasen valt soms in maart maar meestal in April. Op 5 april 1722 ontdekt Jacob Roggeveel Paaseiland. Hij geeft het deze naam omdat hij het ontdekt op paaszondag. Najib Amhali en René van der Gijp vieren vandaag hun verjaardag. In 1973 wordt het World Trade Center geopend in New York (Twin Towers). Deze stortten op 11 september 2001 in. In 1968 wordt Martin Luther King vermoord op het balkon van het Lorraine Motel. We hebben samen bijna 3 miljoen vaccinaties geprikt en er zijn tot 3 april 16.757 mensen overleden. Verschrikkelijk.  Wees ondanks alles zuinig op jezelf en houd je nog even aan de regels. Zoals Lubach ook al vertelde: We zijn er bijna. Nog even doorzetten.

 

 

Pasen vijftigenmer

Voor iedereen: Vrolijk, liefdevolle en gezellig Paasdagen