Eén zwaluw maakt nog geen lente

Mondkapje naaien is volgens mij niet zo heel moeilijk

Mondkapje naaien. Wie zou dat doen? Het is natuurlijk wel leuk om je eigen stofjes te gebruiken en dit aan te passen aan de kleur van je kleding.

Mondkapje naaien

Het is wat mij betreft nog steeds een schijnveiligheid, het dragen van een mondkapje. Is veel commentaar op de regering en het RIVM of we nu wel of niet een mondkapje moeten dragen. Makkelijk om aan de zijlijn te oordelen. Wat doe je er zelf aan om besmetting te voorkomen? In de landen waar wel veel beschermingsmiddelen worden gedragen is het niet beter met de coronabesmettingen dan hier. Het blijft toch een beetje bij jezelf. Handen wassen en vooral afstand houden. Het enige mondkapje waarvan het RIVM zeker weet dat het helpt is het FFP2-masker.  De rest blijft prutsen in de ruimte. Maar ja; soms doe je wat.

Utopia

Stel je voor dat je toch wel zelf een mondkapje wil dragen en dus aan de hobby gaat. Je hebt een naaimachine staan die nog uit de jaren ’80 stamt. Misschien liggen er nog wat restjes stof in je kast die je ooit op een stoffenmarkt in Groningen hebt gekocht.  Daar wandelde je nog lekker dicht op elkaar; zonder een spoor van corona.  Gezellig met vriendinnen in de Martinihal.  Tover wat smal (onderbroeken)elastiek uit je naaidoos, zoek bijpassend garen en ga een zondagmiddagje lopen prutsen. Iedereen blij; vooral met dit verschrikkelijk warme weer.

Instructies

Kopieer een patroon van internet. Volgens mij kun je tientallen modellen vinden. Misschien is het een idee om patronen uit te wisselen. Naailes, inclusief praktische tips hoe je de plooien plat moet strijken, op YouTube. Het hoeft geen hogere wiskunde te zijn. Draad in de naald, spoeltje vol en gas op je lolly.

 

4 reacties

 1. Patty

  Het is ook heel makkelijk.
  Ik heb ze gelijmd.
  Texiellijm vd W. Bra
  Super vlug.
  Blijft goed in de was.
  Dit is een optie voor mensen zonder naaimachine.
  Groetjes

  • Herma Westerdiep

   Geweldig wat een idee. Fijn dat je dit deelt want ik denk niet dat iedereen zin heeft om achter een naaimachine te kruipen.

 2. Lot

  Ik heb er een paar gemaakt volgens verschillende patronen, eerst van oud laken en een was erg fijn dus die nagemaakt van leukere stof. Nu ben ik er met een bezig om een te maken waarbij je makkelijker kan ademen volgens de instructies.
  Want de andere benemen je wel een beetje de adem.
  In de auto liggen er 5 gekocht bij de LLidl voor als het plotseling ergens wel nodig is of ik dat zelf vind.

  • Herma Westerdiep

   Die wegwerpmondkapjes zijn altijd handig. heb ik ook altijd bij me. Waar kunnen we die mondkapjespatronen vinden waarmee je makkelijker kunt ademen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑