LRCH 2018 30 jaarLRCH. Land Rover Club Holland viert feest tijdens de Pinksterdagen. Een geweldig jubileum evenement in de buurt van Havelte. Wij zijn er al maanden mee bezig, de organisatie al 2 jaar om de 750 auto’s te verwelkomen.

Land Rover Club Holland

LRCH 2018 30 jaar

turbo …

In januari startte de inschrijving al. Toen was nog niet bekend waar en wat er ging gebeuren. Toch hebben we altijd het volste vertrouwen. Door een aantal evenementen bij te wonen weten we dat het uiteindelijk goedkomt. De communicatie is perfect, de financiële bijdrage weer eens minimaal. Vergunningen (om door de bossen te rijden bijvoorbeeld) zijn dus al maanden van te voren al aangevraagd. Via diverse social media kanalen kun je volgen wat er van je wordt verwacht; waar je naar toe moet en aan welke regels je je zou moeten houden.  We willen absoluut geen overlast veroorzaken in deze prachtige omgeving met die honderden auto’s. Daarom worden omwonenden vooraf allemaal geïnformeerd.

LRCH 2018 30 jaar

slapen op je dak

Vrijdag kun je vanaf 15.00 uur je kampement opbouwen samen met andere ‘wild’kampeerders.  Vervolgens kun je slapen boven op je auto. Tijdens dit weekend is het slapen onder een vouwdak (onder de Drentse sterrenhemel) wel weer even een genotsmomentje. Tegen de kou ontsteek je daarom massaal de vuurkorven en neem je gezamenlijk een lekker drankje.

LRCH Bouwwerken

LRCH 2018 30 jaarWij verheugen ons op dit 30 jarige jubileum omdat je de meest fantastische bouwwerken ziet.  Gekleurde of in schutkleuren gehulde tenten, op en naast enorme Landrovers die vaak over de hele wereld reizen. Omgebouwd, verbouwd, versierd en gevuld met vrolijke mensen. Complete gezinnen zien we in de loop van de vrijdagavond en zaterdag, binnenkomen. Tijdens dit evenement zullen er ook nog eens gasten zijn van over de hele wereld.  Zwitserland, Schotland, Duitsland, België; te veel om op te noemen. LRCH 2018 30 jaarOnder deze groep heb je de professionals die de Dakar-rally meerijden, nieuwelingen die net besmet zijn met het LaRo-virus  of degenen die uiteindelijk hebben gekozen voor het rijcomfort van een vette Range Rover.

Stevige stappers

LRCH 2018 30 jaar

Landrover Club Holland

Wij lopen daarom dit Pinksterweekend met onze stevige stappers op een enorm grasveld en een glimlach van oor tot oor. Overal zijn tenten, tafels en stoelen, lachende mede-Landrover rijders. We spreken onze vrienden, lachen en genieten van alles wat dit weekend ons biedt. Op vrijdagavond de foodtrucks en op zaterdagavond een barbecue voor 2000 landrover rijders. Muziek op de achtergrond en de deur voor de LRCH clubwinkel wagenwijd open. Van de welkomsttoespraak hebben we niet alles meegekregen. Dat lag aan onze slechte oren of aan het gebrek aan luidsprekers. Wie zal het zeggen.

landrover club holland

schoon en heel vies

Onderdelen op de landrover club holland evenementenkalender zijn deze keer: Offroad Team Challenge, Trial parcours, Allroad ritten, Mudrun, fietsparcours (mountainbike) en lampionnen maken voor de kids.  Hierbij werd de club ondersteund door een grote scouting vereniging uit Steenwijk. Wij hebben een prachtige tocht (o.a. langs Zwartsluis, Hasselt, Kampen en Vollenhove) gereden. Voor veel bruggen moeten wachten. Maar in tegenstelling tot thuis kon ons dat vandaag niets schelen.

Beschouwing van de LRCH

LRCH 2018 30 jaar

van alles te beleven

landrover club holland LRCH 2018 30 jaarWe moeten de toekomst in de gaten houden. Dat is een belangrijke mededeling van de LRCH. We maakten het toch allemaal mee: Afschaffing grijs kenteken en verslechtering van de oldtimer regeling, de komst van de elektrische auto’s en de invoering van milieuzones. Gelukkig heeft de club een vrijwel stabiel aantal leden.  Samen blijven we sterk. Toch betekent het vanuit de organisatie dat we veel aandacht moeten besteden aan deze toekomst.  Denk alleen al aan het vinden van een dergelijk groot terrein en het informeren van omwonenden.

Maar de voorzitter sluit af door ons ‘gewoon’  een super weekend toe te wensen. Chapeau Fulco Stallmann en de rest van de organisatie.

LRCH 2018

30 jaar LRCH