Logica brengt je van A naar B. Verbeelding brengt je overal ...

Knuffel door de brievenbus gekregen …

knuffel brievenbusKnuffel door de brievenbus. Zo maar op een dag kwam de buurvrouw bij mij aan de deur dat er een pakketje voor mij bij haar in de brievenbus lag.

 

Knuffel

knuffel brievenbus

een knuffel door de brievenbus

In deze periode krijgen we veel kaartjes en lieve reacties van onze omgeving. Een knuffel door de brievenbus bijvoorbeeld. Grote kartonnen enveloppe met daarin een leuk pakketje. Het kaartje was lief. Van vrienden die deze maand al weer 30 jaar zijn getrouwd.  We spreken elkaar regelmatig door de telefoon natuurlijk maar dit was weer zoiets super liefs.  Net als al die kaartjes, bloemen en chocola. Toen ik het pakje opende zat er een zakje chocoladecakemeel in. Het recept stond op de achterkant van de verpakking. Deze kook c.q. bakuitspatting wilde ik graag even met de hele wereld delen. De kliko inschuiven is natuurlijk geen optie.

Recept

recept chocoladecake

makkelijk recept

Het recept is makkelijk te volgen. Zelfs voor een niet cake-bakster zoals ik. Dus alle apparatuur uit de kasten getrokken op een middag en goed gelezen wat er stond. Bij een cakerecept moet je je altijd precies aan de regels houden. Goed lezen en rustig nadenken. Kijk bij bakken en braden kun je nog een beetje compenseren als het moet maar dat is bij cake niet het geval. De oven goed voorverwarmt, de (antieke) mixer en de kom op het aanrecht. Het is een kunst om die mixer aan de loop te krijgen maar weer zonde om hem weg te gooien. Nauwkeurig het aantal grams roomboter afgewogen en het water in een maatkan geschonken. Op de millimeter nauwkeurig natuurlijk (helemaal tegen mijn werkwijze in …). Ik had alleen maar een standaard cakevorm maar dat zou de pret vast niet deren.

Chocoladespetters

overal chocola

Zo gezegd zo gedaan. Bij de eerste mixerslag vlogen de chocoladespetters me al om de oren. Niet handig bezig dus de mixer en de kom snel in het aanrecht gezet. Ik zat er al onder dus dat maakte niet veel meer uit. Ach, wat kon het schelen. Gewoon doorzetten en straks weer schoonmaken.

De vorm ingevet. Zo goed en kwaad als het kon. De boter uiteindelijk maar met mijn handen door de cakevorm gesmeerd. Ieder hoekje en gaatje bedekt. Dacht ik. Later bleek de cake toch niet ongeschonden uit de vorm te komen dus het invetten was ook niet goed gelukt. Geen professional blijkt maar weer.

mixer vijftigenmeer

met de mixer

Cake in de oven, nauwkeurig de temperatuur ingesteld en afwachten. Ik kan je vertellen dat het heerlijk was. Eigen gemaakte cake. Mijn inzet is rijkelijk beloond. We hebben ervan gesmuld.

keep calm and bake on

… bake on …

2 reacties

  1. Ellen

    Wat goed van je om die cake te gaan bakken. Mij lukt zoiets ook niet. Ik ben er zo’n kluns in maar het is dus toch mogelijk. Er is nog hoop.

    • Herma Westerdiep

      wahaa … het blijft voor chaoten zoals ik een enorme uitdaging om je te houden aan alle hoeveelheden en kook/baktijden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2022 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑