Een glimlach is de goedkoopste manier om je uiterlijk te veranderen

Kleren kopen doe je ook in de herfst

kleding kopen kleurKleren kopen. De herfst is al in volle gang. Het wordt kouder. Kleuren veranderen buiten, de zon staat anders aan de horizon. Melancholisch, triest of depressief of gewoon vrolijk? Kleren kopen moeten we allemaal. Hoe ga je dat doen? Waar moet je aan denken?

Opruimen en schoonmaken

kleding kopen opruimenNatuurlijk ga je eerst als een gek door je kasten. Opruimen en schoonmaken. Gooi alles er eens uit. Doe eens ruig. Maak schoon die planken en smijt al die shirts, bloesjes en schoenen als een woesteling op één hoop. Heb je genoeg basics? Passen de kleuren nog wel? Seizoenskleding kun je ergens anders apart bewaren. Kleding met emotionele waarde tot een minimum beperken. Neem afscheid van die ene broek die al jaren te klein is. Wat gaat naar de stort van de gemeente, ga je ruilen, weggeven of verkopen? Uiteindelijk geeft jouw georganiseerde kast een rustig en opgeruimd gevoel; vooral in je hoofd.

Hangertjes, kapstokjes, knaapjes

kleren kopenHeb je een allegaartje aan kapstokjes, neem dan bij je volgende winkeltocht ook een paar leuke, vrolijke en nette kapstokjes, knaapjes, hangertjes of hoe je ze ook noemt, mee. Kost geen drol. Gebruik voor fijne kledingstukken zoals bloesjes een hanger waar stof opzit, met een beetje body. Truien vooral niet ophangen. Ze gaan uitzakken als ze in de kast hangen. Hang een broek of een rokje aan hangertjes met clips. Probeer een centimeter afstand tussen alle kledingstukken te creëren. Dit voorkomt kreuken en een extra strijksessie. Sorteer op lengte, op kleur of een voor jou andere praktische manier.

Schoenen en tassen

Kleren kopen tassenJe schoenen en je tassen blijven veel langer mooi en goed in model als je ze in een aparte kast opbergt. Een kast met een speciaal schoenenrek of speciale planken. Kijk je super handige mannetje eens lief aan. Als jij blij bent is hij ook blij.  Je ziet op deze manier direct welke kleuren en modellen bij je kleding passen. laarzenVoor laarzen heb je speciale spanners (daar kun je ze ook aan ophangen). Je tassen kun je het best staand bewaren. Eventueel opvullen met een oud shirt (en je hebt net je kast opgeruimd dus shirts genoeg).

Shoppen … kleren kopen

Koop kleren voor het leven dat je hebt, geen kleding voor het leven dat je graag wilt hebben. Die 5 kilo’s afvallen gaat toch niet lukken en die net te hoge hakken brengt extra valrisico met zich mee. Als je dan uiteindelijk met die ene vriendin op pad gaat stel jezelf dan eens onderstaande vragen:

 1. Wie is mijn stijlicoon? Het is heus niet verkeerd om een beetje te kopiëren. Kijk voor ideetjes eens op Pinterest.
 2. Draag ik het meer dan eens? Combineert het voor verschillende gelegenheden?
 3. Voel ik me zeker in deze kleding. Een ander hoeft dit niet leuk te vinden natuurlijk.
 4. Zou ik het volgend jaar ook nog leuk vinden.
 5. Zit het helemaal perfect? Geen zichtbare rolletjes? Hoe lijkt de kleur?
kleren kopen walk in closet

@Ikea

@Sanne Wallis de Vries …  opruimen doen we niet door op te bergen maar door los te laten …

10 reacties

 1. Thea

  …mag ik het ook zelf doen i.p.v. mijn “mannetje” lief aan te kijken?

  • Herma Westerdiep

   Natuurlijk. Ik begrijp dat je een hele stoere en vooral handige klusvrouw bent! Jaloers ben ik. Mijn technisch inzicht is ongeveer 0.

 2. ikke3051

  Haha, ik doe het ook liever zelf hoor, kast aanpassen voor eigen gebruik. Voordat ik uitgelegd heb wat ik bedoel…
  Maar dit jaar met de uitverkoop deed ik lekker niet mee. Ik ben bezig met afvallen en koop pas weer iets nieuws als ik een jaar op mijn gewicht ben. Dus tot (ik denk zomer 2018) zul je mij in “oude” kleding zien die hopelijk veel te groot is 😉
  En ik heb mijzelf plechtig beloofd dat ik dan, in 2018, als beloning, een mooie nieuwe motoroutfit mag kopen. Eindelijk een vrouwelijk jas, liefst fuchsia en bijpassende broek, helm en handschoenen. En natuurlijk gewone kleren maar dat is voor mij ondergeschikt (eerlijk gezegd).
  Die motorkleding is trouwens loeizwaar door de protectoren en doordat de stof wat steviger is. Die hebben hele stevige hangers nodig die al dat gewicht aankunnen.

  • Herma Westerdiep

   Herkenbaar … ik heb ooit hetzelfde doel gehad en mezelf op een prachtige motoruitfit getrakteerd. Wel een broek kopen met een mooie ‘kont’ belijning. Daar zit heel veel verschil tussen. Het stimuleert je ook om niet meer te groeien. Twee vliegen in 1 klap verhaal … Dat pak weegt idd wel een paar kilo. Zuinig op zijn. Ik heb alles aan de wilgen gehangen maar heb mijn pak als laatste verkocht met veel pijn in het hart.

   • ikke3051

    Wat leuk dat je het herkent! Jammer dat je niet meer rijdt. Reed je zelf of was je duopassagier? Wil je er meer over vertellen? En had je een leren of textiel pak?
    Ik heb nu nog een ” mannenbroek ” van R.ev it. Een textielbroek met losse regenbroek en wintervoering. Omdat ik op mijn motor naar het werk rij heb ik er altijd mijn spijkerbroek onder. Welk merk broek kleedt een beetje mooi af? Sorry voor de vragen allemaal. Op welke fiets heb jij (mee)gereden? Ik rij zelf op een Pan European 1300, een viercilinder sport toer motorfiets. Als ik tijd heb dan rij ik. Is een soort therapie voor mij.
    Misschien een leuk topic: vrouwen en motorrijden.

    • Herma Westerdiep

     Ik reed (zelf) op een Kawasaki Ninja ZX6R. Semi-buikschuiver met 109 pk. Het merk van het (leren) motorpak weet ik zo niet meer (ik ga foto’s zoeken). Ik lette op de belijning van de broek aan de achterkant. Sommige motorbroeken hebben een rare ronde naad. Bij mij zaten juist de broeken met de verticale lijnen het mooist. Als Kawarijder moest er natuurlijk lime-groen in zitten. Leer vond ik stoerder. Ik ben gestopt door gezondheid- en privé-omstandigheden… na 35 jaar rijplezier. Ik ben er van overtuigd dat me dat een beter autorijder heeft gemaakt. Motorrijden was ook voor mij therapeutisch. Het maakt je hoofd leeg. Als motorrijder moet je volledig geconcentreerd zijn. Alert en aandacht vooral op wat je andere chauffeurs doen. Je bent en blijft kwetsbaar op zo’n tweewieler. Goed idee … vrouwen en motorrijden. Die herinneringen koester ik als een kostbaar bezit. Motorbloed stroomt altijd nog door m’n aderen.

     • ikke3051

      Je hebt een mooie fiets gehad. Je hebt dus al heel snel na je 18e je A gehaald. Ik ben later opgestapt doordat ik examenvrees had. Maar de wil om te rijden heeft gelukkig de angst van het falen overwonnen. Ik kan me voorstellen dat het motorbloed nog steeds door je aderen stroomt. En weet uit ervaring dat doordat je motor rijdt ook beter overzicht hebt als je automobilist. Wat vreselijk jammer dat je door omstandigheden niet meer motor rijdt. En een fiets waarbij je meer rechtop zit? Honda Deauville? Is een lichtere toerfiets met cardanaandrijving (dus minder onderhoud dan ketting) waarbij je echt wel lange stukken kan rijden zonder dat je rug zeer doet. Het is voor mij inderdaad echte therapie en mijn haptonoom is ook enorm blij dat ik zoveel motor rij (iets van 15.000 km per jaar). Scheelt ook wel dat het een toerbuffel is waarmee je rustig een paar honderd kilometer per dag kan rijden.
      Sorry, dit is teveel off topic. Het ging over kleding 🙂

     • Herma Westerdiep

      … botontkalking … dus bij vallen gegarandeerd breuken. Tot nu toe breuken genoeg gehad. Ik wil geen enkel risico meer nemen. Het is goed geweest. Prachtige herinneringen. Heel veel succes met motorkleding kopen. Ook goed bij motorbeurzen opletten.

 3. Vlijtig Liesje

  Ik vind het ook altijd belangrijk dat kleding goed zit, en niet ongerechtigheden zoals rolletjes benadrukt. Het moet mooi vallen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑