De toekomst hangt af van wat je nu aan het doen bent

Kerst 2021; genieten met een korte terugblik

pensioenKerst 2021. Dit jaar valt kerst in het weekend. Op zaterdag en zondag. Voor degenen die aan het werk zijn dit jaar geen extra uurtjes vrij. Voor de gezelligheid een korte terugblik. 

Kerst 2021

kerst 2021

… sangria en bitterballen …

We kunnen niet genieten van extra vrije dagen. P. en ik werken gewoon door tussen kerst 2021 en de viering van oud en nieuw. Is dat erg? Nou helemaal niet hoor. Ik ben tegenwoordig blij dat ik een leuke baan heb met dito collega’s. In mijn periode in de WW was het wel anders. Iedere dag alleen thuis en voor iedere boodschap op de fiets naar de lokale supermarkt is niet altijd een uitdaging. Het weekend voorafgaand aan deze kerst zijn we heerlijk met alle kinderen uit eten gegaan. Tegenwoordig is dat vroeg in de middag. Ook niet erg. Als het maar gezellig is toch? Of er nu biefstuk of een broodje met zalm op tafel staat. Dat maakt allemaal niet uit. Bijpraten en het delen van mooie verhalen; daar gaat het om. Wat mij betreft in ieder geval.

Geen gouden randjes

kerst 2021

hernia en lockdown

Het jaar 2021 was voor ons een heftig jaar. Geen gouden randjes. De herniaperiode van P. waarin hij weken plat op bed heeft gelegen met helse pijnen was niet fijn. De schade aan zijn been is helaas nog steeds voelbaar. De drukke zomer, de ischias en de beroerte van mijn moeder, het overlijden van (schoon)moeder, de blaasontstekingen maakten ons jaar niet zo heel geweldig. Woensdag vertel ik meer over de laatste uitslagen van mezelf. We zijn er niet blij van. Om ons heen gebeurde ook nog genoeg.  Daarnaast leren we steeds weer dat we ons aan kunnen passen bij een pandemie. Omgeboekte vakanties, bezoekjes aan beurzen die niet door konden gaan, het dragen van wel of geen mondkapjes, de meedogenloze lockdown, de bijbehorende rellen en het splijten van de samenleving in gevaccineerden en ongevaccineerden. De verstopping van onze keukenriolering en mijn val van de trap in januari bleken, bij al dit negatieve nieuws, een peulenschilletje.

Nieuws

kerst 2021

kerst 2021 aardbevingen

Het Capitool werd bestormd en Joe Biden werd geïnaugureerd. Twitter heeft Donald Trump vooralsnog ‘verbannen’. De moord op Peter R. de Vries was een zwarte bladzijde in het dagboek van Nederland, net als de overstromingen in het Zuiden en de niet ophoudende golf van aardbevingen in het Noorden. De blokkade van het Suezkanaal is ons ook allemaal bijgebleven. Een 400 meter lang containerschip loopt vast en zorgde voor een file van meer dan 320 schepen. Als je vaatwastabletten niet op tijd geleverd worden is er tegenwoordig direct een verhaal van schaarse containers. Wij zijn al het hele jaar bezig om twee banken en twee stoelen in onze kamer te krijgen. Dat is tot op de dag van vandaag nog steeds niet gelukt. Ik denk dat er geen containers genoeg zijn …

vaccineren

vaccineren

China, Rusland en Turkije beperken de vrijheden van hun bevolking en in Nederland komt de benzineprijs boven de 2 euro.  De huizenmarkt blijft een gekkenhuis. We starten met een mega groot vaccinatieprogramma. Ik stond in maart met mijn moeder in Martiniplaza waar ik onder de indruk was van het geoliede samenwerken en de persoonlijke aandacht bij het vaccineren. Later in het jaar waren we zelf aan de beurt. Op dit moment wachten we op de booster, begin januari.

 

Fijne Kerst en een fantastische jaarwisseling. Op naar een ontspannen 2022.

4 reacties

 1. Thea

  Inderdaad ‘n heftig jaar voor jullie! Ik hoop dat 2022 wat vriendelijker voor jullie zal zijn.
  Mijn jaar was, behalve het gemis van kinderen en kleinkinderen, erg rustig maar de laatste maand heeft het toch bizonder gemaakt. Wij konden 20 december naar Australië vliegen en we zien onze kinderen en kleinkinderen eindelijk na 3 jaar weer!

  • Herma Westerdiep

   … en jullie vieren kerst en de jaarwisseling in Australië? Heerlijk; genieten met een hoofdletter.

 2. Mevrouw Niekje

  Best een boel voor de kiezen gehad jullie! Ik niet echt, op mijn operatie aan mijn elleboog na. Dat leek een tijdlang geen verbetering te geven maar ik ben nu voorzichtig positief want het is al minder pijnlijk. Verder geen last gehad van corona zoals ondernemers dat hadden. Voor mij is het vervelend dat de sportschool dicht is. Verder mis ik niet veel. Mijn werk is met ingang van dit schooljaar weer heel leuk want ik zit in een nieuw team met een nieuwe teamleider én ik ben wat minder gaan werken. Wens jullie een mooi Nieuw Jaar en hoop voor jullie dat het een beter jaar zal zijn! xx

  • Herma Westerdiep

   we zetten letterlijk en figuurlijk de schouders er samen onder. jij ook een heel fijn nieuw jaar gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2023 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑