De tijd is een klok zonder wijzers

Coronavirus gaat niet lekker samen met vakantieplannen

coronavirusCoronavirus. We hebben volgende week een korte vakantie aan de Moezel gepland. Nu slaat de twijfel toe. Gaan we wel of gaan we niet? Is het verstandig of maakt het helemaal niets uit?

Coronavirus

annuleren

Wij gaan volgende week vrijdag op vakantie met de auto naar Duitsland. Geboekt via Landal Green Parks.  Van alle Europese landen telt Duitsland op Italië na het hoogste aantal coronapatiënten. Het coronavirus grijpt snel om zich heen en heeft zelfs Friesland bereikt. Contact met de organisatie leert dat ze niets voor je doen. Omboeken is geen optie. Op de website van deze grote organisatie staat nog niets te lezen over eventueel annuleren of (wat mij betreft) het verschuiven van de vakantie. De telefoniste verbreekt niet de verbinding maar doet net alsof ze niets meer hoort. Truc uit een goedkope politiefilm. Kinderachtig.

Op internet lees ik dat sommige organisatie alleen annuleren als de rijksoverheid het gebied als code rood bestempelt.  Je bent niet verzekerd tegen een virus. Helaas. Maar ja daar hebben we allemaal niets aan. Wie neemt welke beslissing? Ik houd jullie op de hoogte van ons avontuur en de service van Landal , volgende week.

Twijfel

… gesloten

Italië zit op slot, dat weten we allemaal. Israël maakt ook net bekend dat de toeristen het land moeten verlaten. Reizigers die binnenkomen moeten twee weken in quarantaine. We kunnen er op dit moment niet tegen reageren. Ik maak me niet direct zorgen dat ik het virus krijg, maar zou het niet fijn vinden als we in een omgeving terechtkomen waar we niets kunnen. Winkels leeg-gehamsterd, restaurants op slot toeristische attracties met een bord op de deur dat ze hun personeel hebben verzocht thuis te werken. We leven al maanden naar een weekje vrij toe maar willen dit niet in volstrekte isolatie ergens in Duitsland.

Thuiswerken

Op het werk merken we er nog niet veel van. Gelukkig werk ik bij een Nederlandse organisatie waar weinig wordt gereisd. Brabant ligt niet in het bereik van de vestigingen. In de kantoortuin zitten we allemaal lekker ver van elkaar af. De handen worden vast en zeker goed gewassen en er is niemand die loopt te hoesten. Iedereen is pienter genoeg om risico’s te mijden. Thuiswerken is een makkelijke optie. Mocht het zo ver zijn, zal ik daar zeker gebruik van maken. Tot zover mijn blog over de twijfels die ontstaan over onze vakantie. Met coronavirus of niet.

8 reacties

 1. Ria

  Ik heb op dit moment ook vakantie…….2 weken, zouden een paar dagen weggaan, maar gezien dat ik uit brabant komt, besloten om maar gewoon thuis te blijven. En wat je zegt als alles op slot zit wordt het dan nog leuk………

  • Herma Westerdiep

   Nu creatief over andere dingen nadenken dus. Mijn man zegt dan altijd ‘het is wat het is’ ….

   • ria

    Doen wij ook boeken lezen, wat samen met de auto weg naar dorpjes waar we normaal niet komen en luieren …….

    • Herma Westerdiep

     We maken er allemaal het beste van. Alle ondernemers die gedupeerd zijn moeten we zoveel mogelijk helpen

 2. Thea

  Wat ‘n vervelende telefonist! Ik zou het zeker melden aan het hoofdkantoor van dat bedrijf, zo behandel je je klanten niet.
  Wij zouden half mei naar Australië maar wachten nog maar even met boeken totdat we weten waar we aan toe zijn ivm corona-virus. In het dorp waar mijn kinderen zijn elke dag de schappen in de supermarkten leeg 😱

  • Herma Westerdiep

   Tja … ik wacht eerst maar even rustig af wat we doen volgende week. Maar je zou ze achter het behang plakken nietwaar?

 3. Nicole Orriëns

  Het lijkt me inderdaad lastig om te beslissen zoiets. Over op vakantie gaan naar dat gebied is geen advies uitgebracht ook.

  • Herma Westerdiep

   Waar we naar toe gaan, is eigenlijk het Brabant van Duitsland … geen code rood maar vast niet leuk om te vertoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑