Foute keuzes zorgen voor goede verhalen

Coronaproof op vakantie in Nederland.

coronaproofCoronaproof op vakantie. We waren (mede) door de coronacrisis in Nederland op vakantie. In Zeeland. Volgens ons goed te doen. Geen straf. Houd 1,5 meter afstand en pak vooral je eigen verantwoordelijkheid.

Coronaproof op vakantie

coronaproof

lekker in eigen land

We wilden niet weer in de zomermaanden over de Alpen. Niet om de achterliggende landen, de sfeer of het eten,  maar om de hitte. Vorig jaar en het jaar ervoor eind juni temperaturen boven de 40 graden. Dat wilde ik niet weer.  Twee weken met een hoofd als een tomaat en een lichaam dat aanvoelde als een verstopt oog van een orkaan. Dus Normandië geboekt. Aan zee. Tja. Toen kwam Corona, of Covid-19. Annuleren met veel pijn en moeite. Geld terug en verder met andere plannen.

Zeeland

Vlissingen

Als snel kwamen we op het idee om dan twee weken in Nederland te blijven. We wilden toch wel graag uit de alledaagse sleur. Hoofd leegmaken en de accu weer opladen. Genoeg meegemaakt dit jaar. Vlissingen was in onze herinnering een toplocatie. Ooit aangeraden door vrienden. Zo gezegd zo gedaan. Strandappartementen De Gulden Stroom gebeld en gevraagd of er nog ruimte was. Dat was er. Op de 11e verdieping; direct aan de boulevard met een adembenemend uitzicht op zee.

Maatregelen door Corona

Zeeland; heerlijk

Natuurlijk vonden we het spannend of de Horeca weer open zou gaan. Gelukkig verliep dit allemaal perfect. De Horeca mocht weer open (onder strikte regels) vlak voordat wij onze reis naar het verre Zeeland aanvaardden. Het was spannend om weer uit eten te gaan. Onderweg niet langs een wegrestaurant maar een gezellig terrasje aan het water opgezocht. Keurig ontvangen met borden waarop uitgebreid uitgelegd stond wat de nieuwe regels waren.

rust en genoeg afstand

Tafels en stoelen ruim uit elkaar en een duidelijke looproute in- en uit maar ook naar het toilet. Met een veilig gevoel aan een lekker broodje.

Uitersten

Coronaprocedures

Natuurlijk zagen we ook andere dingen. Gelukkig voerde de veiligheid de boventoon bij velen. Toeristen, inwoners. Toch zagen we ook dat mensen over de gespannen linten stapten en zich zo maar op een terras wilden nestelen. De bediening had er een strenge taak bij gekregen. Terugsturen en netjes uitleggen dat er ‘Coronaprocedures’ waren. Zij hielden zich hier aan maar wilden ook graag dat de bezoeker zich daar ook aan hield. Met een beetje dwang lieten de meesten zich overhalen. Af en toe zagen we ook excessen c.q. uitspattingen. Winkels die iedereen loslieten, terrassen waar geen centimeter ruimte was en complete dorpjes (stadjes) waar de winkelstraten en visloketten overvol waren.

Verantwoordelijkheid

je eigen verantwoordelijkheid pakken

Op dat moment hebben we onze eigen verantwoordelijkheid gepakt. Als de situatie overstijgend was, gingen we er van weg. Gewoon weer terug naar de auto, niet op dat ene plekje op het strand of kiezend voor een ander terras. Zo makkelijk kon het zijn, vonden we en vinden we nog steeds. Als je er geen goed gevoel bij hebt, ga dan ‘gewoon’ weg.

2 reacties

  1. nicole orriens

    Het lijkt mij ook het beste om op z’n minst in eigen land te blijven. In Spanje zie je nu toch ook alweer dat bepaalde gebieden weer ‘oranje’ worden…

    • Herma Westerdiep

      Ja je hoort veel gekke dingen om je heen. Nederland is mooi. We hebben ons prima vermaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑