voornemens 2018Voornemens en dan wel goede voornemens. Ieder jaar hetzelfde liedje. Afvallen en gezonder leven. Geen dieet … want dat zeg je tegenwoordig niet … maar gewoon gezonder eten. Gelukkig rook ik niet. Ik zou ieder jaar ook zeggen dat ik ging stoppen met roken. Dat zou me vervolgens ook nooit lukken.

Voornemens

roken sigaretten

stoppen met roken

Veel mensen beginnen het jaar met goede voornemens die ze in een week van overvloed verzinnen. Gezonder eten terwijl ze nog met champagne en oliebollen bij de buurvrouw staan te praten. Niet meer roken, meer bewegen. We kennen het allemaal. We zijn nu 2 dagen in 2018 na al die goede voornemens. Ik weet dat bij mij de twijfel al toenam als ik de volgende dag opstond. Het ‘gewoon’ gezond eten is nooit een probleem geweest. Het glaasje wijn ‘s avonds, het toastje met brie en de chips zitten diep in mijn hersencellen vastgeroest.

Medemens en vriendschappen

find job

WW

Vrolijk zijn en goed voor mijn medemens. Dat neem ik me voor en dat lukt me over het algemeen best wel. Ik koester de vriendschappen die ik heb intens kan ik je zeggen. Ik ben ontzettend blij met mijn lieve man en onze kinderen. Na twee jaar verplicht thuis zijn en eens goed na hebben kunnen denken, weet je dat het leven draait om liefde, gezondheid en geluk. Dat het binnen een paar seconden heel anders kan zijn besef ik me maar al te goed.

Ga fietsend op vakantie als je energie wilt besparen

fiets vakantie vrije tijd weiland

Fietsvakantie

Waarom neemt niemand zich voor om niet meer te gaan autorijden en niet meer te gaan vliegen? Iedereen is toch zo met het milieu bezig? Je kunt ook gaan fietsen als je op vakantie wilt. Gewoon in eigen land; niet verder dan 30 kilometer van huis. Zo hypocriet. Rijden in een elektrische auto omdat je dan veel aftrek van de belasting krijgt. Dat die accu’s in die auto’s bij de fabricage en het vervoer, ontzettend veel geld en energie kosten, praat niemand over. Let op: De productie er van kost twee keer zo veel als van gewone auto’s. Wij rijden beiden in benzine en diesel slurpende auto’s. Met veel liefde, passie en geluk kan ik je zeggen.

Koud douchen en niet klagen

voornemens douche koud water

Douchen met koud water

Stoppen met klagen. Dat neem ik me wel stiekem voor. Daar hebben champagne en oliebollen niets mee te maken. Ik wil geen klagende, oude zuurpruim worden. ’s Morgens hoor je mij niet meer klagen over bevroren ruiten. Nee ik laat de auto lekker een paar minuten stationair draaien om de kachel zijn werk te laten doen. Net al velen met mij. Als het warm blijft, willen we ook een airco in huis. Dat kost ook een beste portie energie. Wil je energie besparen zou je je computer c.q. laptop gewoon iedere keer uit moeten zetten en braaf opstarten of met koud water (en veel korter) gaan douchen of gewoon helemaal niet meer douchen.

Wie ben je eigenlijk

trein snelheid

hoge snelheidslijn

Volgens mij kunnen we beter af en toe eens terugkijken naar wat we zoal meemaken. Misschien een beetje stilstaan bij wat we allemaal beleven en verwerken. De sneltrein waar velen in leven, daarom eens tot stilstand brengen. Je zou dus gewoon eens een paar dagen niets moeten doen en vervolgens nadenken over wie je bent en wat je wilt. Ik heb nog minstens 50 jaar te gaan (heb ik me voorgenomen) en ik kan je wel vertellen dat ik die tijd zo vrolijk mogelijk wil doorbrengen. Het liefst iedere jaarwisseling met champagne en oliebollen. Lekker vet en met lekker veel poedersuiker.

Stamppot superfood of gewoon boerenkool?

hersenen trainen

alles geprobeerd …

Dus dan maar meedoen aan de zoveelste voedselhype? Ook niet. Daar word ik een beetje moedeloos van. Dat wij de afgelopen jaren een soort super food stamppot hebben gegeten (boerenkool) gaat er bij mij niet in. Eet wat je lekker vindt en varieer. Superfood is onzin. Een dieet volgen waar je alleen fruit mag eten of alleen yoghurt? Geen koolhydraten of geen vet? Neem van mij aan … ik heb het allemaal gedaan. Ik heb de meest vieze c.q.. onsmakelijke dingen gegeten. Voor en na het eten. Ik heb zo eenzijdig gegeten dat ik bang was dat mijn hersenen het af zouden laten weten. Lid geweest van diverse sportscholen en dieetclubs. Die sportclubs bestaan nog maar die dieetclubs ook nog allemaal. Ieder jaar melden nieuwe maar ook de volhouders zich weer aan. We laten het ons iedere keer weer aanpraten.

Succes in 2018

2018

op naar een gelukkig en gezond 2018 …

Het is pas woensdag na de jaarwisseling. Ik wens iedereen veel succes in 2018. Begin eens met van jezelf en dat lichaam waar je in woont, te houden. Accepteer dat je fouten maakt, accepteer je verleden en je zwakke kanten. Doe eens een poging. Begin met alles vooral bij jezelf en vlucht niet in gezonder leven, sporten of nieuwe uitdagingen. Ontspan; daar ben ik al druk (…) mee bezig.