Vijftigenmeer

Elk doosje rozijnen is het trieste verhaal van druiven die wijn hadden kunnen worden

Borrelhap. Recept hartig voorafje met pancetta

hermaBorrelhap. Na enig speurwerk op internet vond ik dit overheerlijke en vooral makkelijke (volgens mij herhaal ik dit vaak) recept. Trakteer je  vrienden bij binnenkomst op een lekker hapje en drankje. Om niet in herhaling te vallen speur ik menig boek en internetpagina af.
Resultaat is een smaakvol en warm gerecht waarvoor je niet al te lang in de keuken hoeft te staan.

Ingrediënten voor deze borrelhap:

• Pancetta (1 verpakking)
• 4 grote aardappels
• 1 bosje peterselie
• Smeltkaas*.  Ik heb cheddar gekocht maar je kunt ook Brie gebruiken.

borrelhap met pancetta

aardappels peper en zout

Bereiding voor het recept voor 4 personen:

Eerst de aardappels koken tot je ze fijn kunt stampen. Zonder boter en zonder melk o.i.d. Peper en zout naar smaak toevoegen. De peterselie vervolgens lekker klein snijden en mengen met de aardappels.
Dan de pancettareepjes naast elkaar leggen op huishoudfolie. Pancetta is spek uit Italië. Het wordt gekruid met zout, peper en andere kruiden(nootmuskaat, kruidnagel etc.). Als je het niet kunt kopen of je het te duur vindt, kun je het gewoon vervangen door een ander soort spek. Bijvoorbeeld ontbijtspek. Pancetta is anders gekruid en iets magerder.

aardappels peterselie

peterselie er door

Het aardappelprutje er op en in het midden een reepje smeltkaas. Dit vouw je voorzichtig met behulp van de huishoudfolie op tot een rolletje. In de voorverwarmde oven ongeveer 20 minuten op 220 graden verwarmen. De folie verwijderen natuurlijk. Anders krijg je een bijzonder effect ben ik bang voor.
Het rolletje is dan lekker knapperig en de kaas gesmolten.

pancetta met smeltkaas

smeltkaas

In, naar wens, gesneden plakjes op een leuke schaal aan je gasten serveren. Drankje erbij, goed gesprek en het begin van een gezellige avond is gegarandeerd.

 

*Smeltkaas is een door toevoeging van smeltzouten en emulgatoren zacht gemaakte kaas en kan uit verschillende kaassoorten worden gemaakt. Voordeel bij dit soort kazen is dat het op warme gerechten smelt, ook zonder dat het in een oven of onder een grill geplaatst hoeft te worden.

 

1 reactie

  1. Mmmmmmm, lekker!
    Goeie muts trouwens☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2019 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Vijftigenmeer