vivaitalia 2018 brera 4cVivaItalia. Houd je van een mooi circuit, exotische supercars en ook nog eens mooi weer? Dan moest je dus naar het TT circuit afgelopen weekend. Wij togen daarom op zondagochtend in onze Alfa Brera naar een zonovergoten Assen.

Aanrijroute

Alfa Romeo 4C

Bij binnenkomst ging het rustig in banen van 3 richting circuit over de nieuw aangelegde aanrijroute. Zag er allemaal indrukwekkend uit en onze dag moest nog beginnen. Veel vrijwilligers op de been met heel veel vrolijke gezichten. Op de A28 reden we al strak achter een grijze Alfa Brera. Niet te hard want op deze dagen staan ze frequent te controleren op snelheid.

viva italia motoren ducati

herinneringen

We hadden, naast de normale entreekaart, ook een kaart voor de paddock dus mochten we onder de tunnel door naar het hart van de baan. Alleen Italiaanse auto’s mochten naar binnen. Stiekem zagen we ook wel een ander merk voorbij komen maar ach, samen staan we sterk toch? De ene Porsche 911 werd massaal genegeerd; de aanwezige Corvette (grand sport coupé) werd stiekem ook wel bewonderd. De aanwezige motoren brachten veel fijne herinneringen naar boven.

Straaltjes in de mondhoeken

ferrari logo

oude en nieuwe exemplaren

lamborghini

in allerlei kleuren

We zagen, met de straaltjes in onze mondhoeken, honderden Italiaanse supercars. Merken die ik zo tegenkwam: Fiat, Abarth (inclusief knallende uitlaten), Alfa Romeo (oudere types, nieuwe en super mooie exemplaren), Maserati, Ferrari en  een hele kudde Lamborghini’s. Deze auto’s zijn veelal gebouwd (ontworpen) door Italiaanse carrosseriebouwers als Ghia, Pininfarina, Bertone en Italdesign. Je hart gaat er sneller van kloppen. Mijn hart in ieder geval wel. De Alfa 8C hebben we helaas niet gespot. Die staat vast ergens veilig binnen. Achter slot en grendel.

VivaItalia

VivaItalia 2018 Abarth

Fiat Abarth Cabrio

Op de paddock stonden dus bijna tweehonderd van deze exclusieve auto’s te glimmen in de zon. De weersomstandigheden waren meer dan perfect. Niet te warm, niet te koud, geen wind (geen vogelpoep) en een stralend lente zonnetje. Na mijn balkon-schoonmaakactie was deze zondag in april, een waar genot. Complete gezinnen, mannen in sportieve outfits en pitspoezen in vol ornaat.

lamborghini

stoer … heel stoer

Kinderen mochten naast de meest exclusieve auto’s op de foto. Zo maar een greep uit de fotoreportages: Lamborghini Aventador, Lamborghini Countach 5000 QV, Ferrari 458 spider en de Maserati GranTurismo.

Competizione di Tempo

ferrari

… doe er maar een strikje om

logo lamborghini

hele rijen …

Vervolgens konden de fraaiste auto’s meedoen aan een wedstrijd in het Concorso d’Eleganza. Ook diverse clubs showden hun mooiste auto’s. De Lamborghini Club Nederland, de Alfa Romeo-club Scarb en de Lancia Club Nederland. Wij zaten lekker op de hoofdtribune tijdens de Competizione di Tempo (beter bekend als Time Attack). Eigenaren van de mooiste Italiaanse volbloeden probeerden de snelste rondetijd neer te zetten. Daar hebben wij onze Brera niet aan mee laten doen. Zonde. Mijn autootje,  is een dame op leeftijd. Die stond mooi op de paddock naast een gele Alfa 4C. Wij op de hoofdtribune met een flesje cola en een broodje kroket.

 

Lamborghini Countach

uniek exemplaar begreep ik