Vijftigenmeer

Zien is nog geen waarnemen

Verkiezingen: Uitslagen en de Mona Lisa

verkiezingen en reclamebordenVerkiezingen uitslag. Afgelopen met die mannen in saaie blauwe pakken met krachtige stropdassen. De televisie stond er bol van. De VVD blijft de grootste partij. Ik zie winnaars, verliezers en de tranen van Spekman. Zoals in het echte leven. We wachten nu met z’n allen op al de daden die ons beloofd zijn.

De grootste partij

liggende elandWe constateren dat de politiek ons goed door de crisisjaren heen geloodst heeft. Geen exorbitante tekorten meer, een groeiende economie met een dalende werkloosheid. We zijn allemaal beter gemutst (behalve de chagrijnige Elanden in Alaska) en geven ons geld iets sneller uit. Geen rente op onze spaarrekening maar ach her en der wat kritische kanttekeningen horen er bij in de politiek en in Nederland. We kijken vooruit; achterom kijk je een aap in de kont zeg maar.

In onze regering hebben veel partijen invloed. Wij hebben ook invloed natuurlijk maar dat hebben we tijdens het stemmen afgelopen woensdag gedaan. Nu samen de vinger aan de pols. Pakken de heren en dames politici hun verantwoordelijkheid of lopen ze gewoon weg als het moeilijk wordt?

Vijftigplussers en politiek

Hebben vijftigplussers invloed op de politiek? Vast wel, gezien het feit dat binnen twee jaar meer dan de helft van de Nederlanders vijftigplusser is. Die Nederlandse dertigers en veertigers kunnen het dan dus wel shaken. Die hopen nu stilletjes dat ze zo snel mogelijk bij onze groep gaan horen. Wij tellen gewoon mee. Ook tijdens en vooral na de verkiezingen.

e bike en verkiezingen groningenVroeger waren vrouwen van boven de vijftig oud en rimpelig. Bloemetjesjurken onder grijs gepermanente krullen. Nu niet meer. In deze wereld fietsen vijftigplussers met strakgetrokken botoxgezichten op een e-bike. Waarheid. Ik ben ook met krakende knieën (ooit hard gevallen), op de e-bike (zonder botox) naar het stembureau gegaan. Zakdoekjes voor de natte neus en een leesbril in de tas. Deze slimme meid was voorbereid op die hele kleine lettertjes op het stembiljet.

Ik las laatst dat vrouwen langer leven omdat ze met hun pijntjes naar de huisarts gaan. Mannen doen dat niet en die gaan dus eerder dood. Je zou de conclusie kunnen trekken dat we binnen nu en een paar jaar alleen nog op vrouwen kunnen stemmen. Geen man meer te zien in Den Haag. Die zijn allemaal ziek (zonder diagnose) en afgekeurd. Als vrouwen van vijftigenmeer vervangen we ons dagelijkse glas rode wijn door een glaasje spa omdat het cholesterol en bloeddruk bij het laatste bloedonderzoek te hoog is. Geen bloemetjesjurk en geen pantysokjes. De tijd van de pigmentvlekken en de steunzolen laten we achter ons. Wij zijn klaar voor de volgende verkiezingen.

Verkiezingen en de Mona Lisa

mona lisaOp de radio hoor ik dat een team van Duitse psychologen de blik van Mona Lisa  (voluit: Lisa di Antonmaria Gherardini di Montagliari ) hebben onderzocht. Veel mensen hebben zich blijkbaar afgevraagd of deze vrouw wel gelukkig was. Net als in de politiek is er eindeloos over gediscussieerd. Mist ze gewoon een paar tanden of had ze last van een verlamming toen Da Vinci haar op een paneel van populierenhout schilderde? Had ze in het echt geen wenkbrauwen? Was ze vijftigplus? Gelukkig is de conclusie eenvoudiger dan al die bizarre vragen: Ze had gewoon een goede dag.

Ik heb ook regelmatig een goede dag. Wat de politiek ook van plan is. Nieuwe regering of niet. Ik ben een tevreden en dankbaar mens. Laten we het daar maar op houden. Voor mij gaat het leven door na de verkiezingen.
Ik blijf vijftigplus. Last van de knieën, ruzie met de hormonen en een leesbril op de neus.

1 reactie

  1. Stemmen met hindernissen.

    Ondanks de gigantische afmeting van het stembiljet heb ik deze keer voor het eerst een leesbril nodig gehad. Ik heb het exemplaar van de voorzitter van mijn stembureau mogen lenen. Ik was wel voorbereid maar niet op die kleine lettertjes. Uiteindelijk dus toch nog goed gelukt☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Vijftigenmeer
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.