Vijftigenmeer

Onzekerheid is onaangenaam, maar volledige zekerheid is erger

Veranderingen. Terugblikken en vooruitkijken tijdens de jaarwisseling.

veranderingen belgie batmobiel

Belgie

Veranderingen. We vieren oud en nieuw. Het einde van het jaar nadert. Voor mij een perfecte aanleiding om terug te blikken en nieuwe keuzes te maken. Prioriteiten stellen in het komende jaar. Mijn blog komt niet meer op de eerste plaats. Afscheid? Een beetje.

Veranderingen

veranderingen

Genieten van een Sangria

Het ritme van het bloggen gaat er in 2018 uit. Hier komt een veranderd,  nieuw ritme,  van 32 uur werken per week voor in de plaats. Voor mij was 2017 een bewogen jaar. Thuis, in het gezin en in de zin van mezelf tegenkomen en mezelf opnieuw uitvinden. Ik was er als moeder, echtgenote, vriendin en dochter. Aandacht, liefde en mantelzorgen. Tranen drogen, verven, behangen, verhuizen, luisteren, advies geven en als begeleider mee naar diverse ziekenhuizen. Deuren gingen dicht, en nieuwe deuren gingen open.  Ik voelde me enorm gesterkt dankzij veel lieve mensen om me heen.

Nachtelijk piekeren

veranderingen frankrijk

Frankrijk

cascadeborg zonsondergang wijn

Samen genieten

Na een prachtige zomer kwam ik dan ook tot de conclusie dat ik eigenlijk te jong ben om continu thuis te zitten. Dit heeft echter heel wat nachtelijke piekeruren, opvliegers en vragen om raad gekost hoor. Gelukkig heb ik thuis iemand die me met raad en daad bijstaat. Hij heeft eindeloos geduld en een heldere kijk op het leven.
Ik loop niet synchroon aan mijn omgeving. Dat is wel een duidelijke conclusie. Iedereen zit in de sneltrein en ik zat (bij wijze van spreken) midden in het weiland te kijken naar alles wat links en rechts aan me voorbij ging. Ik stap nu weer in die trein en reis verder. Wetende dat je op reis minder piekert en meer de tijd neemt om een boek te lezen of samen te genieten van een glas wijn.

Terugblikken

veranderingen

Piemonte in Italie

December is voor mij dan ook , bij uitstek de maand om terug te kijken en vooral ook vooruit te blikken. Wat is er allemaal gebeurd? Is het jaar gelopen zoals ik had verwacht? Ben ik tevreden? Welke dingen gingen goed en welke niet? Had ik mezelf de juiste doelen gesteld? Alle belevenissen van 2017 sterken mij juist in het plannen maken voor het nieuwe jaar. Op oudejaarsdag sluit ik weer een prachtige, enerverende periode, symbolisch af. Met bubbels natuurlijk. Wel veel geleerd. Letterlijk en figuurlijk. Ook over die sneltrein en het niet synchroon lopen met mijn omgeving.
Mijn blog is technisch  (letterlijk) steeds beter geworden (veel volgers) en figuurlijk ben ik anders tegen het leven aan gaan kijken.

Sollicitatie activiteiten

veranderingen vlissingen herma

Vlissingen

Dus na al dit gepieker deze zomer (nog) een extra tandje bijgezet in mijn sollicitatie activiteiten. Nieuwe middelen ingezet en mijn netwerken aangesproken. Daarom geen e-bike versnelling maar solliciteren als een Formule 1 coureur (symbolisch …). Selectief en vol vuur vacatures uitgekozen. Met als resultaat dat ik per 8 januari begin aan een nieuwe uitdaging bij een prachtig bedrijf in het Noorden. Ik kan je vertellen dat ik ontzettend veel zin heb om weer in het werkzame leven te stappen. Deel uit gaan maken van een hard werkend team. Mijn eerste cursussen staan zelfs al gepland.

Wat er nu dan met mijn blog gaat gebeuren? Ik weet het niet maar ik zal zeker mijn best doen om regelmatig over mijn belevenissen te schrijven. In 2018 vanuit een ander perspectief; het werkende leven perspectief.

5 reacties

  1. Heel veel succes bij het bedrijf waar min zusje ook werkt.

    Fijne jaarwisseling

  2. Ik wens je een gezond en gelukkig 2018. Veel plezier met je nieuwe baan. Ik begin mijn nieuwe baan ook per 1 januari. Ik hoop dat je nog tijd vind voor dit blog, ik lees het graag.
    Groet
    Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

© 2018 Vijftigenmeer

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑

Vijftigenmeer
Assign a menu in the Left Menu options.
Assign a menu in the Right Menu options.