rode wijn kikker

Rode wijn bevat alcohol. Dat weet iedereen. Aan het eind van de avond geniet ik er van om samen een wijntje te drinken. Een genotsmomentje; tijd voor een goed gesprek. Maar is het ook gezond? Heeft rode wijn dus een positieve invloed op je lichaam, geest en je huwelijk?

Rode wijn in je geslachtsorganen

onderbroeken kikker

rode wijn in je lichaam

Het drinken van twee glazen rode wijn leidt bij vrouwen tot een toename in seksueel verlangen. Zegt men. Dit komt omdat alcohol, bij vrouwen in tegenstelling tot mannen, de testosteronspiegel verhoogt. Het orgasme kan hierdoor iets heftiger worden. Alcohol zorgt er ook voor dat remmingen wegvallen. Let op: Dit werkt alleen bij lage doseringen. Alcohol is en blijft een verdovend middel.

Alcohol heeft een bloed verdunnende werking in al je organen. Ook in je hersenen en geslachtsorganen (en alles wat daar tussen zit). Je stofwisseling wordt beter; nog een voordeel voor je lichamelijk en psychisch welzijn. Verkouden word je ook minder snel. Ach ja als je in de overgang zit snap je zo langzamerhand wel dat je van kou niet verkouden wordt. Door al die nachtelijke afkoelmomenten zou je al snel een leven lang ziek zijn. Het tegendeel is waar. Als je boven de 50 bent, word (ben) je sterker dan ooit. Geestelijk onaantastbaar. Je hebt de wijsheid in pacht. Dat extra rolletje vet rond je buik is een feit, net als de rest van je hangend vel. Niemand die tegen een vrouw in de overgang iets durft te zeggen over rimpels boven je lippen, naast je ogen en boven je knieën. Toch?

Hittegolf en rollercoaster

bed kikker hart

emotionele rollercoaster

Waar word je dan zo blij van tijdens het drinken van dat glaasje wijn? Het wonderbestanddeel in rode wijn heet resveratrol. Komt uit druivenschillen. Het is een polyfenol; antioxidanten uit planten. Deze stofjes zitten ook in thee (tannine en antioxidanten). Maar een kopje kamille- of slaapthee ’s voor het slapen gaan maakt je vast niet blij (eerder suffig) en inspireert je vast niet tot een creatieve vrijpartij. Die seksuele opwinding zit sowieso heus nog wel in je lichaam maar die hersencellen smelten of zijn gesmolten door de hitte van je opvliegers. Als je weer eens ligt te zweten, en je met pijn in je botten over die emotionele rollercoaster glijdt, staat een vrijpartij niet boven aan je lijstje. De opvliegers nemen je hersenen tijdelijk over en uitdroging ligt letterlijk op de loer.  Probeer er maar zo veel mogelijk om te lachen.

Gunstige invloed

kikkers praten stoel

lang en gelukkig

Daarnaast remmen die (eerder genoemde) stofjes in rode wijn het verouderingsproces af. Dat ene glas wijn heeft een gunstige invloed op hart- en vaatziekten, herseninfarct, cholesterol, nierstenen, suikerziekte, oogaandoeningen, overgewicht (bij mij niet …) en zelfs kanker. Je moet buiten dit alles wel even de juiste druiven kiezen. Kies vooral voor Cabernet Sauvignon, Pinot Noir of Merlot.

Zou rode wijn dus gewoon een essentieel onderdeel voor een gelukkig en gezond, lang leven zijn? Net als groente en fruit uit de schijf van vijf? Ik kan het bijna niet geloven. Volgens mij, en voor mij, alleen maar een welkome aangename aanvulling. In een leven en ook in een huwelijk gaat het ook om meerdere factoren dan alleen maar die veel besproken schijf van vijf.

Krimpende teelballen

kikker spiegel

geen samenklontering

Drink je te veel of drink je witte wijn, gaat de vlieger niet op. Te veel alcohol drinken leidt tot: leveraandoeningen, dementie, depressie en verslaving. Bij mannen kan het leiden tot krimpende teelballen. Lastig als je vrouw net weer door die overgang heen is en die creatieve nachten weer voor de deur staan. Alcohol remt nl. de aanmaak van bloedplaatjes en vermindert de stolling. Daarom bloed je langer als je veel alcohol hebt gedronken. Het maakt je bloed dus echt niet dunner (fabeltje). Het gaat alleen om een verminderde stolling c.q. samenklontering. Dun bloed krijg je alleen als je veel te veel (heel veel) water drinkt. Daarom kan te veel water drinken gevaarlijk zijn. Daar heb ik al eerder over geblogd.

Wat natuurlijk het allerleukste weetje (feit of aanname?) is dat vrouwen die een halve liter rode wijn per dag drinken, beter werkende hersenen hebben dan geheelonthouders. Vrouwen worden dus slimmer van alcohol. Mannen niet. Ik heb het altijd al geweten. Daarom schrijf ik met veel passie, intelligente onderbouwing en die vreselijke vette knipoog. Ook over dit onderwerp.

Alcohol lost niets op … maar, melk ook niet.