paprikasoepDeze heerlijke paprikasoep staat in een mum van tijd op tafel. Door de zachte, zoete smaak is iedereen aangenaam verrast. Trakteer je familie en vrienden op dit simpele en gezonde gerecht. Geen toegevoegde suikers maar wel boordevol vitamines, antioxidanten en voedingsvezels.

Dit recept heb ik ooit uit een tijdschrift gescheurd en iets aangepast:

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 rode paprika’s (gewone of zoete maar wel vers)
  • 2 rode uien fijn gesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1,2 l bouillon
  • zout, peper, tijm en ongeveer 4 eetlepels olijfolie
  • extra: Pan en staafmixer.

Staafmixer

paprikasoepIn een pan de rode ui en het klein gesneden teentje knoflook met de olijfolie zachtjes een paar minuten fruiten (ca. 5 minuten). De paprika in stukjes snijden, bij de ui/knoflook meebakken. Tijm (vers of gedroogd) naar smaak toevoegen. Nog eens een keer 5 minuten laten sudderen. Dan de bouillon (heet) toevoegen en nog 10 minuten laten koken. Niet te hard. Ik heb voor dit recept gewone groentebouillon gebruikt. Uit een pakje. Pureren met de staafmixer en op smaak brengen met zout en peper. Om het meer spicy te maken zou je er nog een pepertje door kunnen snijden. Wees wel voorzichtig; niet iedereen houdt van pittig eten.

Brood bij de paprikasoep

paprikasoep bouillonEn dat is het dan al. Je kunt het serveren (warm of ijskoud) met zelfgemaakte kaasstengels. Ciabatta met pesto en geraspte kaas of brood met kruidenboter is ook lekker. Veel mensen vinden een broodje toch een welkome aanvulling bij de soep. Maak de soep uitgebreider en gevarieerd met toevoegingen zoals broccoli, wortel, aardappels, bloemkool en mascarpone. De gele paprika zal je soep zoeter maken en de groene bitter. Ideeën genoeg toch? Als je het dan ook nog eens met veel toewijding en liefde op tafel zet is succes gegarandeerd.

Vroeger aten we soep en aardappels. Nu noemen we het consommé en aardappelgratin